405D Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Zdravým všetkých čo sa radi vrtajú v motoroch. Mam otazku či sa da urobiť z motora 1,9D motor 1,9TD iba vymenou sacieho a výfukového potrubia, pridania a zapojenia turba alebo to obnáša aj nejaké problémy ako napr. kompresný pomer alebo iné. Má s tým niekto skusenosť? Vďaka za rady. Citovat
bajza206 SW Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Jde to přesně jak popisuješ ale dloho to nevydrží už to tady několikrát někdo popisovasl ten motor na to není stavěnej Citovat
Cykita Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Jednak je jiná komprese myslim že je to uděláno hlavou a musíš dát vstřikovací čerpadlo z TD protože dává naftu podle okamžitého tlaku v potrubí. Je tam malá hadička z potrubí do čerpadla . Nevim jak písty ale buď hlava nebo písty jsou jiný. Ostatní je stejný. Citovat
crazybiker Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Rychlejsie, a lacnejsie riesenie je vymenit cely motor za TD;) [upravil dne 1/1/12 15:04 od crazybiker] Citovat
Cykita Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 S tím souhlasím jenom pozor na stav toho td motoru. Mají už něco za sebou . Mám skušenost s P309 1,9D a 1,8TD a pod TD bylo o dost více kapek oleje a navíc při trochu svižnější jízdě větší spotřeba. Citovat
švícko87 Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 TD má jiný vstřik.čerpadlo,vstřiky,spojku,chlazené písty,olejové čerpadlo....Je tady o tom hodně témat.A určitě mě ještě někdo nějakou odlišností o atm.D doplní Citovat
oddie Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Také celkem pochopitelně kliku, ojnice, ložiska. Citovat
crazybiker Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Cykita- kecame o cca 20 rocnych autach :-D motoroch.Takze tie kvapky sa necudujem. a TD samo o sebe je pod vacsim tlakom..... a olej je aj v sani :-D takze niet sa co divit.... Vysia spotreba? tak nemoze mat rovnaku spotrebu silnejsi motor.... Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 proč chtějí pořád upravovat motory ti, co o tom nemají ani páru? P.S.normální smrtelník si koupí tak výkonné auto, jak potřebuje:myslim Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 To víš Ozzy každej nemá na nového benzínového draka Ale jinak samo souhlasím, je to věčné téma - nejčastěji asi jak z 66 kW Hdi udělat 80 kW Citovat
oddie Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Ale houby, dotaz \"jak domatlat s 1,9D turbo\" tu je určitě víckrát, akorát byl aktuální před hodně lety Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 koblih69 jako 18letý fracek jsem měl 850ku Fiata a měl jsem co dělat,abych ho zvládl dnes chce každý ,,upravovat\'\' a přitom zasírá jen forum...,ještě se tu neukázal maník, co by motor upravil na vyšší výkon přestavbou motoru, a taky proč by to dělal?? kdo si chce hrát s motorama, tak to dělá--nemá čas vypisovat po forech Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Ozzy, povzdechy starců ? :D:D proč ne, jako 18-ti letý frocek jsem měl Jawu 90 Fiátek 850 byl super, já mám teď Fiat 500... 1. auto byla Škoda 100. Jo pravdou je, že těch \"orálních úpravců\" tady byla spousta. Měnili turba za větší, větší vstřiky z BMW a jak se objevili tak zmizeli Citovat
405D Odesláno 1. leden 2012 Autor Odesláno 1. leden 2012 ozzy je tu asi najväčší boss. ja som sa tiež valal pod mojou karou. nič mi na nej nerobil žiadny mechanik alebo servis a to automechanik nie som. len som sa dostal ku turbu so zvodmi tak som sa spytal. to ale neznamena že to budem robiť. tu 405 mam pokym nepostavim dom. na dovoz materialu idealne auto. inak ak ak môžem porovnať spolahlivosť tak toyota uplne hore. Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 žádný boss nejsem, jen mi trochu ujely nervy ze všech těch ,,úpravců\'\' na hubě,už je jich nějak moc..., tak sorry--dám si k některým tématům zde na foru bobříka mlčení. [upravil dne 1/1/12 21:10 od ozzy56] Citovat
oddie Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 A co kdyby ses nejdřív naučil používat hledání, když se tak blbě ptáš na stokrát omletou věc, hm? Máš to dokonce v pravidlech. Citovat
405D Odesláno 1. leden 2012 Autor Odesláno 1. leden 2012 ludia asi ste ma zle pochopili alebo som sa zle opytal fakt neviem. ja už som z vykonov vyrastol. mal som v6 calibru a to bola kara ktora nemala rychlosť obmedzovanu nejakou elektronikou. mne išlo iba o to či sa to urobiť da a či by to malo aj nejaky zmysel. pochopil som že nie. a tych ktorých otazky tohoto druhu otravuju sa nemusia do toho zapajať no ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.