Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

tak jsem zde s dalším dotazem, který jsem zde nebyl schopen dohledat. Tak nějak budu muset měnit svíčky a našel jsem dobré recenze na iridiové svíčky. Nicméně jsou o poznáni dražší, vyplatí se ta investice? Výrobce slibuje dokonce nárust výkonu, čemuž já nevěřim, jde mi spíš o to jestli opravdu déle vydrží. Díky za rady

Odesláno

Já mám s Denso dobré zkušenosti, například u mojí vlastní moto jsem vyměnil původní NGK které jetě neměly svůj čas za nové NGK s tím, že byl trochu nestabilní volnoběh, nic se nezměnilo, půjčil jsem si Bosch a bylo to o fous lepší s Denso je to v pohodě už 4. rok. Navíc se výrazně zlešilo startování po dlouhodobém odstavení. Nedalo mi to a zkusil jsem zpátky ty nové NGK a problém byl zpátky. Nemyslím, že by denso byl nějaký zázrak, ale tady si to pěkně sedlo. Jinak u aut sázím na osvědčené a cenově slušné Bosch.

Odesláno

Ne byly to klasické NGK, podobnou zkušenost jsem měl ve VW polo a v Opel Vectra od té doby nechci nic od NGK ani vidět.

BTW: nechci tu zakládat flame o NGK, vím, že jsou prvovýrobci řady značek včetně koncernu... vím, že tu je spousta spokojenech uživatelů, ale já když příjdu do hodpody a jídlo stojí za houby tak za nějakou dobu jim dám ještě jednu šanci a už mě tam nikdo neuvidí. :papa

[upravil dne 28/12/11 21:09 od koblih69]

Odesláno

NGK iridium se dají koupit na e bay za hodně slušné ceny, jen je otázka zda některé z nich nejsou fake, jako většina výhodných iridiových Denso co se tam také nabízejí... Mám NGK iridium v jedé V6tce a bez problémů. Denso je mi ale sympatičtější. Mají užší elektrodu, což prezentují jako pokrok proti konkurenci. Jak je to ve skutečnosti těžko říci...

Odesláno

Mě spíš udivuje že denso dodává všechny svíčky iridium se stejným odtrhem, který si pak člověk musí sám nastavit. Málokdo to podle mě dělá resp. to ani neví ty lidi.

Odesláno

No ono je vždycky otázkou jak to nastavit, smaozřejmě u klasické svíčky s klasickým tvarem elektrody je to jasný, ale pokud je to jiný tvar tak to buď vůbec nejde nebo je otázka jesli je ta změna vůbec prospěšná.

• O 1 rok později...
Odesláno

To Mopař: pokud měl už svíčky horší, tak i výměna za nový a stejný by mohla přinést úsporu na palivu;)

Já mám ve 106 taky iridiový svíčky a pozoroval sem hlavně celkový sklidnění motoru, ikdyž já sem je měnil hned po koupi auta a ty co tym byly vypadaly dost hrozně... Na těchhle má 106 najeto už tak okolo 50 000km a neměnil sem je, bo když sem je vytáhl a lehoulince vzal kartáčem byly jak nový a pořád bez problémů fungují:super

[upravil dne 5/6/13 15:57 od odee]

[upravil dne 5/6/13 15:58 od odee]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...