marzi732732 Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Zdravím tak jsem zde s dalším dotazem, který jsem zde nebyl schopen dohledat. Tak nějak budu muset měnit svíčky a našel jsem dobré recenze na iridiové svíčky. Nicméně jsou o poznáni dražší, vyplatí se ta investice? Výrobce slibuje dokonce nárust výkonu, čemuž já nevěřim, jde mi spíš o to jestli opravdu déle vydrží. Díky za rady Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Asi myslíš Denso, jsou to velmi dobré svíčky, ale samozřejmě si neslibuj nárůst výkonu. Citovat
marzi732732 Odesláno 28. prosinec 2011 Autor Odesláno 28. prosinec 2011 Jak jsem již zmiňoval nárust výkonu si neslibuji vůbec. A myslím Denso, ale vyrábí to pokuď vím více společností, ale to je celkem jedno. Půjdu asi tedy do toho Densa. Díky Citovat
Marcel00 Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Myslim ze pre Tvoje auto zbytocna investicia, ale zas na druhej strane maju velmi dobru vydrz. Toyota napriklad pouziva len iridiove sviecky. Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Já mám s Denso dobré zkušenosti, například u mojí vlastní moto jsem vyměnil původní NGK které jetě neměly svůj čas za nové NGK s tím, že byl trochu nestabilní volnoběh, nic se nezměnilo, půjčil jsem si Bosch a bylo to o fous lepší s Denso je to v pohodě už 4. rok. Navíc se výrazně zlešilo startování po dlouhodobém odstavení. Nedalo mi to a zkusil jsem zpátky ty nové NGK a problém byl zpátky. Nemyslím, že by denso byl nějaký zázrak, ale tady si to pěkně sedlo. Jinak u aut sázím na osvědčené a cenově slušné Bosch. Citovat
chuck11 Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 koblih69 a to si mněl NGK iridium:myslim ,já s nima nemám žádný problém Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Ne byly to klasické NGK, podobnou zkušenost jsem měl ve VW polo a v Opel Vectra od té doby nechci nic od NGK ani vidět. BTW: nechci tu zakládat flame o NGK, vím, že jsou prvovýrobci řady značek včetně koncernu... vím, že tu je spousta spokojenech uživatelů, ale já když příjdu do hodpody a jídlo stojí za houby tak za nějakou dobu jim dám ještě jednu šanci a už mě tam nikdo neuvidí. [upravil dne 28/12/11 21:09 od koblih69] Citovat
rootsky Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 NGK iridium se dají koupit na e bay za hodně slušné ceny, jen je otázka zda některé z nich nejsou fake, jako většina výhodných iridiových Denso co se tam také nabízejí... Mám NGK iridium v jedé V6tce a bez problémů. Denso je mi ale sympatičtější. Mají užší elektrodu, což prezentují jako pokrok proti konkurenci. Jak je to ve skutečnosti těžko říci... Citovat
masterjj Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 Mě spíš udivuje že denso dodává všechny svíčky iridium se stejným odtrhem, který si pak člověk musí sám nastavit. Málokdo to podle mě dělá resp. to ani neví ty lidi. Citovat
koblih69 Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 No ono je vždycky otázkou jak to nastavit, smaozřejmě u klasické svíčky s klasickým tvarem elektrody je to jasný, ale pokud je to jiný tvar tak to buď vůbec nejde nebo je otázka jesli je ta změna vůbec prospěšná. Citovat
jonny205 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Já tam mám BRISK premium je to o trošku znát mají lepší spalování pač mají jiskřiště 360 stupnu nikoli u običejných 90 stupnu uhlu. Citovat
Mopař Odesláno 5. červen 2013 Odesláno 5. červen 2013 mk405 ve svym vlákně psal, že s novejma svíčkama mu spadls na 3.0 V spotřeba o 2 litry. Takže úplný placébo to asi taky nebude Citovat
odee Odesláno 5. červen 2013 Odesláno 5. červen 2013 To Mopař: pokud měl už svíčky horší, tak i výměna za nový a stejný by mohla přinést úsporu na palivu;) Já mám ve 106 taky iridiový svíčky a pozoroval sem hlavně celkový sklidnění motoru, ikdyž já sem je měnil hned po koupi auta a ty co tym byly vypadaly dost hrozně... Na těchhle má 106 najeto už tak okolo 50 000km a neměnil sem je, bo když sem je vytáhl a lehoulince vzal kartáčem byly jak nový a pořád bez problémů fungují [upravil dne 5/6/13 15:57 od odee] [upravil dne 5/6/13 15:58 od odee] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.