Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Už pár krát sa mi stalo, že na vodicových dverach sa po odomkutí dialkovým, neodomkli dvere, pričom všetky ostatné sa otvorili. Tieto dvere som otvoril až klasicky klucom, kde potom zas všetko fungovalo. Stalo sa mi to vždy keď vonku trošku mrzlo, tak cca -1 a bola dosť vbeľká vlhkosť,. Môže to byť zamrznuťím nejakej časti zámku, lebo sa mi to moc nezda, keď sa to stalo aj keď teplota bola len okolo 0 a ostatné zámky otvorilo

[upravil dne 26/12/11 07:03 od Brandy20]

Odesláno

Možností je několik, nejméně pravděpodobné je asi zlomení kabelu, to by u auta z roku 2006 být nemuselo. Takže buď oxidace některého konektoru, vada motorku, nebo mechanická vada některého z táhel. Asi zamrzlé nebylo, ale prstě to jde zastudena hůř. Takže sundat tapec a prohlídnout.

Odesláno

No zaujímavé je to, že stačí raz pootočiť klučikom a potom to normálne fachčí a keď je auto v garáži, tak sa nič nedeje.

PS: Keď som to premazal silikonovým olejom, tak som skušal zamok poriadne rozhýbať, tak, že som ho rychlo za sebou klučom otvaral a zamykal, kde po cca 10 krat ho nešlo ani odomknut ani zamknut ( ani dialkovým) asi som objavil nejaku ochranu :-))) Skusal som to viac krát a stale to robilo tak isto, kde po cca 5 sekundach opat išlo všetko normalne

Vyskušajte

[upravil dne 26/12/11 12:21 od Brandy20]

Odesláno

podobne mi robilo na vectre caravan...zacalo to kufrom, pak sofer dverka....stacilo dat dole tapacir, vybrat zamok dobre ho vyondet a namazat taku fasa vazelinku....skontrolovat servo motorek a zlozit... fungovalo to tak dva tydne a pak mi odesel cely central...heh....kokso, tak hrdzave serva na dverach som este nevidel, nastasti mala vectra cupliky na dverach, bo nastupujeme vsetci cez soferove...dufam ze ma to nestretne na mojej papulke

Odesláno
:xvul nechapu co vsichni maj s tim WDckem, to je dobry tak na uvolnovani zarezlych sroubu, to jo, proti tomu nic, ale pouzivat to na mazani pohyblivych casti a zamku misto poradneho oleje, to je pro dany dil leda tak smrt :roll
Odesláno
ja ani neviem co su zamky... nepouzivam uz 20 rokov od cias co bol central dostupny aj pre bezneho smrtenlnika... :D

No a ten central ti co spraví???? Len tak nahodou ti neovlada zamok, ako keby si zamykal klučom v zámku!!! alebo si mysliš , že silou vole ti drží dvere prilepené o karoseriu

Odesláno
Ja pred každou zimou prestreknem všetky zámky WD-čkom a gumené tesnemie sililonovým olejom a zatiaľ je všetko OK.

no WD nepoužívam, ale často prestriekam všetko dostupne silikonovým olejom a gumy gumarenským mliekom

Odesláno

nie neovlada zamok ako keby si ovladal klucom v zamku

zamok sa ani nepohne, na to su tam tiahla, takze darmo budes frckat do zamku WeDecko, to sa na tiahla ani na mechanizmus centralu nedostane ani kvapka... vsetko ostane v zamke medzi kolikmi...

[upravil dne 27/12/11 00:01 od Marcel00]

Odesláno

v jeho pripade myslel vlozku na kluc, lebo pochybujem ze rozobera tapacir a vystriekava mechanizmus centralu :D

takze cze klucovu vlozku moze striekat kolko chce na mechanizmus centralu nepojde ani kvapecka... :D

Odesláno

Pohledej ve starších příspěvcích, WD ani silikonový olej do vložky zámku rozhodně nepatří, Osobně si myslím, že WD nepatří vůbec nikam kromě Ferrym zmíněného uvolňování šroubů. Mazací vlastnosti velmi rychle zmizí a zůstane leda nalepený prach.

Vložku zámku promaž k tomu určeným mazivem ( FAB dělá sprej, nebo já používám práškový grafit.. )

Táhla promaž na silikonovou vazelínou - příjemná je třeba ve spreji

Převody uvnitř zámků opět bílou silikonovou vazelínou.

Pokud jsou někde lanka vedená v bowdenech tak nakapat třeba olej na kola / šicí stroje.

Pokud je někde něco mechanicky zdeformované, zarezlé... tak napřed vyřešit a pak mazat.

[upravil dne 16/5/12 14:34 od koblih69]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Dnes sa mi stalo aj mne nieco podobne, rano som dialkovym odomkol auto, vsetky dvere sa otvorili, okrem soferovych, tak som pouzil klucik a manualne odomkol... potom som zamkol auto, cele auto sa zamklo ale soferove ostali otvorene, ale uz sa nedaju ani klucom zamknut, takze mam odomknute auto...

Auto vobec nereaguje na dvere, zamknem auto, otvorim dvere a ani alarm sa nezapne, akoby tam dvere neboli, mam pocit ze je to elektricka chyba skor nez mechanicka, nejake napady?? :myslim

Odesláno

Včera se mi stala stejná věc a taky na přednch dveřích. Mám 407 z r.v.2004. Auito zasněžené tak jsem odemkl dálkačem a dveře od řidičče nic. Tak jsem použil klíč a do auta se dostal jak jsem zamykal zase klíčem. Později totéž akorát jsem už auto zamkl centrálem. Myslím že problém bude v něčem jiném a né v táhlech přece není možné aby se toto stalo třem lidem ve stejném období a se stejným postupem.

Odesláno

už jsem na to přišel dělá to něco a nevím co:):), ale když se auto vyhřeje tak to přestane. Kdykoliv když auto vymrzne tak se to stane ale jakmile v něm jezdím a dojedu někam tak normálně centrálem zamknu a i odemknu. Nějaká záhada každopádně. už se těším na léto. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...