Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problémy s ovládání p.vol. + další (406c)

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

jsem tu nový, ale pár týdnů již z fóra nějaké rady čerpám. Tentokrát už bych potřeboval něco konkrétního.

Místo originální kazetové Clariona jsem si pořídil Kenwood 455UW, k tomu převodník od p.Lajšnera a mám problém postupovat podle návodu a nechce se mi čekat, až skončí svátky, když už staré rádio mám vyndané apod.

Originálně mám 8 reproduktorovou soustavu JBL se zesilovačem v kufru.

Třeba to vymyslíme tady:

1)

V kabeláži za rádia najděte původní kabel s konektorem od páčky/volantu a podle obrázku postupně odpojujte (odstřižením od konektoru) zvlášť každý vodič, jeho konec odizolujte a zapojte do svorkovnice se stejným číslem svorky.

Já mám na svorkovnici psáno přímo R W B pro můj Clarion, což by mělo být červený bílý modrý... Problém je, že na posledním konektoru, který mi zůstane nezapojen žádný takovýhle uskupení kabelů není. Jak je vidět na orbázku.

Takže, neví někdo, jaký kabely mám zapojit do té svorkovnice?

2)Rádio se po vypnutí a vytáhnutí klíčku samo nevypne, to by mě ještě tak nesralo, co je horší je, že když odemknu dálkáčem auto, tak se autorádio samo spustí, což už tak super není (když jdu do kufru apod.)

3)Autorádio hraje stráášně hlasitě. Na 1 se to dá poslouchat. Ideální je tak 3, hlasitěji 5, přitom automaticky při spuštění tam je nastavená 13, takže vždycky při spuštění ohluchnu.

[upravil dne 25/12/11 19:40 od RaDeoon]

Odesláno

Ahoj, vítám tě tady u nás na fóru.

Ad 1: jaký máš ovladač pro origo rádio?

AD 2: chtělo by to ny novém rádiu přehodit na konektoru napájení mezi zálohou paměti a silovým napájením rádia.

Ad. 3: podívej se na origo rádio, zda mělo vůbec výkonový zesilovač. Pro JBL původně rádia Clarion byla bez výkonového zesilovače, později, pokud se nemýlím u MUX se nastavovalo na dia proJBL snížená úroveň výstupu rádia.

Odesláno

jj audio soustava JBL potrebuje radio bez zesilovace, takze kdyz tam pripojis neorigo, ktere v sobe zesilovac ma, bude to rvat

u noveho modelu 406 je packa ovladani radia tusim pripojena do displeje, ne do radia, takze ta redukce, co jsi koupil bude patrne pro stary model 406 do r.v. 4/99 s radii Philips, ne pro radia Clarion

Odesláno

Jajx, takže...

1) odkud mám ovladač je v odkazu. Informoval jsem ho o typu rádia (Clarion PU1633A) i o Kenwoodu 455UW, který budu kupovat. Mělo by to na to jít.

2) Je nějaké schéma té kabeláže? Nebo když to vyfotím, jsi mi schopný říct, které kabely to jsou?

3) To bude problém? Co s tím? Jde nějak vyřadit? Nebo koupit jiné rádio? Většina autorádií už má zesilovač v sobě... Nebo tedy nějak nastavit?

Jinak díky moc za rychlou reakci.

Odesláno

Na origo rádio je na ISO konektoru pin 7 stálý + pro zálohu paměti a pin 4 spínaný + pro napájení rádia. Tak zkontroluj, jak je to na tom novém rádiu. Asi to bude přehozeno. Bývá tam většinou možnost to přehodit. V návodu na toho Kenwooda je dokonce ukázáno jak to přehodit.

[upravil dne 25/12/11 22:09 od HonzaZ]

Odesláno

No, jenže toto rádio má pouze externí výstup na zadní repro/subwoofer. Jedině místo repro zapojit dělič z výkonových odporů (ale to by bylo asi pěkné topení) a odtud to vytáhnout.

Odesláno
ja myslel tohle http://stualarm.cz/produkt/27003-active-syst-adapt-pro-audi-mini-iso/

a nebo muze rozdvojit ten zadni vystup. Cokoliv se dava do cesty neni idealni.

Koblih:to bylo na moji osobu?

radio muze fachcit bez zateze a nebude problem

[upravil dne 25/12/11 22:47 od Vítek1]

To byl jenom takový vtípek :D:D:D:D tak snad ses neurazil :papa

S tou zátěží nevím nevím, abys to pak nevytopil na chladiči když zvedneš moc hlasitost...

Odesláno

No, tak vzhledem ke komplikacím to spíše první nesváteční den (27) předám nějaké autohifi dílně v Hradci. Jsou tu dvě, tak snad nějaká bude mít otevřeno a na skladě i nějakou vychytávku na ty zesilovače.

Zatím díky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...