Přejít na obsah

RaDeoon

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

Vše od uživatele RaDeoon

  1. Ne 406 a 406 Coupe je úplně jiné. Ze 406 to vzít nejde. Ten poslední odkaz na Coupe zkusím zavolat.
  2. A jak se takováhle věc řeší tedy? Peugeot ani nikdo nikde nedodává. Použít staré prý nejde, že se vyndáním zničí. Zároven sklo je opravdu potřeba vyměnit, nemůžu s ním jezdit.
  3. @ChouLu: vin tady: VIN: VF38CRFRE80888138
  4. ad.sleva: dobrá editace, akorát jsem vygooglil, že je nějaká sleva, vlákno k tomu je naposledy 2014, takže ta sleva v Autokelly pořád platí? To je dobré V pondělí do autokelly zavolám, ale pod Běžně do 48 hodin je "skladem na 0 msítech" a není na centárlním skladu.
  5. Ahoj, po kamínku důlek na skle, neopravil jsem ho a v zimních měsících se mi rozjela prasklina tak 30 cm po předním skle. Musím h ovyměnit. POjištění skla nemám... nicméně: V servise autoskel mi řekli, že nikde nemůžou najít bauset na čelní sklo. Samotné sklo ano, stojí 4500. Bauset ale nikde není a ani ho ani Peugeot ani žádné velkoobchody nemají a nemohou ho objednat, doručit. Kde mám hledat bauset? Neválí se někde někomu doma? Mám zkusit voalt někam do Francie? Pilkington číslo dílu je: 6538ASMC Otázka zda to hodit do šrotu je spíše řečnická. Nabídli mi v autoskle servisu, že to složí z nějakého bausetu po metráži, ale, že to nebude ono a možná to bude při vyšších rychlostech pískat atp.
  6. Ahoj, napsal jsem to špatně. Když jsem auto nechal chvíli vyplé a pak nastartoval, klimatizace pak zase nějakou chvíli šla. Prostě po nastartování klimatizace většinou chvíli jde (2-3 minuty) Ani bez automatického režimu klimatizace se nezapne.
  7. Ahoj, na 406 coupe (1999, novější, 2.0) mi už od minulého roku nejde správně automatická klimatizace a tenhle rok jsem se to již rozhodl vyřešit. Popis: Minulý rok (2015) jsem klimatizační chladivo doplnil v Best Drive. Prý podle "diagnostiky na tlakování" se zdálo všechno v pořádku. Jenže to fungovalo tak, že klimatizace běžela pouze chvíli po nastartování a pak se vypla. Když jsem vypnul motor, počkal, nastartoval, zase chvíli (2-3 minuty šla). V zimě jsem měl problém i s nepravidelným topením, které se topilo až nad určitý počet otáček. Teď v létě 2016 už se nezapíná vůbec. ---------- Problém je, že v Best Drive mi řekli, že nijak klimatizace opravovat neumí, v Peugeotu bych se asi nedoplatil. Auto jsem 2 elektrikářům (jestli to není elektřinou) a z nich nevěděl. Můj kamarád technik, co se mi jinak stará o auto také klimatizacím nerozumí. ---------- Otázka: Dokážete mi doporučit někoho kolem Hradce Králové / Prahy, kdo pozná, kde je problém, jestli v elektronice nebo klima kompresoru? ( + mám na autě dalších pár menších elektronických závad, které už ale nejsou tak podstatné, nicméně té práce by tam mohlo být více)
  8. RaDeoon

    Zimní disky na 406 coupe

    Ještě jednou děkuji za ochotu :-) Ty originály jsou fakt k nesehnání. Těch netechničákových je hodně a za zlomek ceny. Asi půjdu do nich. Před chvílí jsem našel jedny za super peníze. dle inzerátu: \"195/65 r15 91t,hloubka dezenu 6mm,ráfky 4x108,6j15 h2 et18\" [upravil dne 19/11/13 13:34 od RaDeoon]
  9. RaDeoon

    Zimní disky na 406 coupe

    Nabídka toho originálu je asi 1/10 oproti normálním kolům na Bazoši. Není nějaká netechničáková chytrá alternativa, co obout?
  10. RaDeoon

    Zimní disky na 406 coupe

    No, to je pravda Na obvodu kola s touhle pneumatikou je to menší o 3cm, než s předepsanou. To je teda j zabitý... Sakra, zrovna takový fajn kola.
  11. RaDeoon

    Zimní disky na 406 coupe

    P607Olda: Já jsem upřímně vděčný za každou odpověď ale už jsme s otázkou jinde :-)
  12. RaDeoon

    Zimní disky na 406 coupe

    Konkrétně jsem si našel kola Citroen Saxo 4x108, ET18, 195/55 R15 - chci se ujistit, že nekoupím něco, co nepůjde dát. Bremba nemám, 406 coupe 2.0.
  13. RaDeoon

    Zimní disky na 406 coupe

    brutall: To je přesně ono :-) Jsi si jistý tou dvacítkou? Ve velkým techničáku mám 6.5J 15 ET 4.12; 205/60 R 15 91 V Ale přeci dát tam můžu cokoliv, co půjde na auto, na zimu jsou lepší užší gumy apod. (sám mám ted 18\" 225/40, v techničáku sic, ne - a ano vím, že by to tam mělo být napsané) [upravil dne 19/11/13 11:52 od RaDeoon]
  14. RaDeoon

    Zimní disky na 406 coupe

    A středová díra? Je asi jiná na Francouze a Fordy. Čili mi stačí, jestli to šlo dát předtím na Peugeot/Citroen a jsem ok? [upravil dne 19/11/13 01:54 od RaDeoon]
  15. Ahoj, omlouvám se za hodně hloupý dotaz, ale ušetří mi to spooustu hledání. už mě nebaví dávat pálky za nízkoprofilový 18\" a chci to tuhle zimu pořešit. Sady kol stojí pár korun, ale na co mám koukat? Rozteč 4x108 je jasná. Velikost: alespon 15\", 14\" by bylo snad i málo, ne? V jakém rozmezí musí být použitelné ET a J? 406 Coupe 2.0 (nemám brzdy Brembo) [upravil dne 19/11/13 01:54 od RaDeoon]
  16. Ahoj, \"vykřičel\" se mi jeden ze zadních reproduktorů z příplatkové osmireproduktorové soustavy JBL v mém kupátku. Sháněl jsem ten JBL ZU27893010, sehnal jsem ho použitý na ebay, ale za takovou cenu (pouze oba dva za 55liber včetně dopravy), že se spíš vyplatí koupit nový, nebo něco jiného. Mohl bych koupit 1 samotný reproduktor s podobnými vlastnostmi zvuku? Krytku JBL bych pak mohl přehodit. Popřípadě, jaké reproduktory mohu pořídit oba dva, aby mi v autě hráli minimálně stejně, nebo ještě třeba lépe? Jakékoliv 6x9\" ? Aby jsem nemusel měnit elektro v autě.
  17. RaDeoon

    406c (ne)vaří

    Nebo doporučí mi někdo férový servis v Praze na Chodově? Moje zkušenosti se třema jsou fakt špatné...
  18. RaDeoon

    406c (ne)vaří

    Ručička teploty za těch pár km, co jsem to měl od benzínky na byt docela vyskočila no. Pokud odvzdušnění znamená to pomocí odvzdušňovacích šroubů, jak jsem vyčetl na fóru, tak to jsem nedělal. Jedná se tedy o tenhle problém? Topí topení? Topení jako do interiéru jsem nezkoušel, vypíná mi klimatizace, když zrovna auto \"vařilo\" Tlakovou zkoušku vůbec nemůžu vygooglit. Odvzdušnění bych mohl zvládnout sám jak na tok oukám, ale konkrétní návod pro můj RFR 2.0 tady není, jen RFV a tam to je hodně jinak podle fotek.
  19. předem se omlouvám za dlouhý příspěvek, neumím ohledně aut psát stručně a technicky výstižně --------- Ahoj, trochu se uvedu, jsem student, dojel jsem autem na práci do Prahy, kde se mi stal následující problém a na servis auta v nejbližších týdnech nemám peníze. Musíme to vyšpekulovat Již v únoru mi začal blbnout ukazatel teploty vody a já to sváděl na špatné čidlo. Jel jsem do Alp a na dálnici jsem začal \"vařit\" svítilo STOP. Pak jsem si všiml, že ručička teploty lítá dolů, když se dotkne spodního omezení, vylítne do vaření a rozsvítí se mi STOP, pak se zase vrátí normálně na 90o. Čili jsem jel dál, auto nijaký známky špatnýho chodu nejevilo a od února jsem myslel, že mám špatný čidlo. Nějakou dobu se nic neprojevovalo a jednou za 14 dní mi takhle vylítla ručička teploty a hned se zase vrátila. Jenže minulý týden, mi to začalo blbnout víc a víc, pořád jsem myslel, že je to čidlo a najednou ručička byla pořád v červeným a do toho vylítla teplota oleje, já radši sjel na pumpu, z auta se kouřilo, vařil jsem opravdově. Dolil jsem vodu, která hned vytekla a našel jsem na hadici od nádoby s vodou díru, hadice se uvolnila ze svýho umístění a lítala v motoru a probrousila se o řemen. Náhodou na pumpě byl nějaký technik, který mi uřízl kus děravé hadice, do obou konců dal kus uřízlé trubky a přidělal to S páskou. Tím se to spojilo, já dolil vodu a dojel to domů. Teď to přijde!: Teplota vody se držela na 90o a já myslel, že to vyřešilo i problém předchozí, že to nebylo špatné čidlo, ale prostě ta hadice, těsně před barákem jsem měl ručičku zase, že vařím, dojel jsem domů. Nevím jak se pozná, že vařím. Chvíli jsem koukal na motor, pootevřel jsem nádobu s vodou a ta vystříkala ven. -------------------------- Větrák normálně spíná. ------------------------------ Čili: a) Lze říci, zda mám špatné čidlo teploty? b) Mohla kolísání teplot způsobovat probrousená hadice od nádoby s chladící kapalinou? c) Je to, že mi při posledním otevřeí nádoby s chl.kapalinou voda vystříkala, ukazatel toho, že jsem opravdu znovu vařil? d) Jak poznám, že vařím, když mi nejspíš nefunguje čidlo teploty? e) Kam můžu dát auto v Praze do servisu, když mě všude vždycky natáhli a musím auto opravovat jen u známých v Hradci Králové?
  20. Díky za nápady, zkusíme to nějak projít. :-)
  21. Ahoj, v mým 406 coupe se mi na zadních sedačkách usazuje voda (konkrétně sedáky obou zadních sedaček). Myslel jsem, že jsem si tam něco vylil, ale jak málokdy vezu někoho vzadu, pokaždé prostě vyjdou s nářkem na mokrý zadek. Bavil jsem se o tom se servisákem a nějak sám neví, kde má začít. Nemá s tím někdo podobné zkušenosti? Odněkud prostě musí týct voda. Podotýkám, že například strop je suchý, od pohledu sedačky taky, ale jakmile se promáčknou je v nich vlhkost. Několikrát jsem to zkoušel vysušit, ale ta vlhkost tam je pořád. Zatím čekám na léto, jestli se to prostě nějak definitivně vypaří.
  22. Ahoj, ztratil jsem krytku zadního háku na 406 Coupe. Několik měsíců jsem projížděl inzerci a nenašel jsem ji. V origo pežotu za nelakovanou chtějí 450Kč. Nejde to nějak ošulit. Je například stejná pro nějaké jiné 406 sedan, coupe, break?, čili bych to našel pěkně na nějakým pežot vrakáku. Díky za tipy. PS: barva zelená (kolik si můžou říct ferovou cenu v lakovně za ten minidílek)?
  23. Ahoj, mám 406c 2.0 1999 99kw motor v LPG, servisák mi doporučoval NGK svíčky na plyn. Je to tady řečený, že mám tedy stejně koupit normální, že je to lepší a levnější variantou. Ferry doporučuje BOSCH. Mám tedy koupit tuto BOSCH FR8ME dostupné např. na http://bit.ly/VoPqRi ?
  24. RaDeoon

    Ztracené dálkové ovládání

    Rozdělat a promazat grafitem. Nechci se ptát blbě :-) ale nějaký návod na to není. Je mi 19, ale rád se něco naučím (tzn. že jsem zámky nerozebíral )
  25. RaDeoon

    Ztracené dálkové ovládání

    genzer: Trochu konkrétně? Feelly: No, to není můj problém. Nejde už to ani nijak vykoumat, stávalo se mi to postupně, taky pořádně zandat celý klíč a od jednoho momentu už to nejde vůbec.
×
×
  • Vytvořit...