marko306 Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Ja si myslím, že koľajnice a pásy sa ničiť nemusia už, len z toho dôvodu, že ak potrebuješ odviezť nejaký dlhší náklad a päť ľudí, tak jednú krajnú sedačku vieš dať dozadu. Tým pádom stále splňuje to že je päťmiestne, ale v inom usporiadaní. O tom je ta variabilita, tohto auta. Iné je to, keď je tam už sieťka alebo pevná prepážka, vtedy by sa mali tie koľajnice zničiť. To je, len úvaha o tom usporiadaní Citovat
Milan+ Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 To bych já nějak neřešil. Sedáky se dají vždy dokoupit nebo v případě potřeby půjčit. Tak u Tebe mě to docela udivuje,jak kdyby jsi těch problému s autem měl málo a ještě si je přidělávat kdyby byl nějaký problém na cestě už jen kvůli tomu ,že tam ty sedáky a lidi nemaj co dělat. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Milan+: Nemáš tak úplně pravdu, kdyby šlo do tuhýho, tak si myslím, že soudní spor by vyhrál. K tomuto přesvědčení jsem dospěl na základě vyjádření od zastoupení Citroenu v ČR. Sdělili mi na můj dotaz ohledně dalších sedaček to, že automobil měl být kvůli odpočtu DPH upraven tak, aby tam nebylo možno sedačky uchytit, tedy konkrétně zavařeny kolejnice a odstraněny pásy. Protože se u mého. Auta tak nestalo (a pravděpodobně ani u jiných) tak by měl původní majitel státu vrátit DPH a tudíž mi z toho vyplývá, že k přestavbě nedošlo. Samozřejmě by záleželo na rozhodnutí soudu. Logicky vzato (a i prakticky) je to auto stejný jako všechny ostatní, nic mu nechybí, přestavba byla provedena pouze papírově a auto je naprosto stejně bezpečné i pro zadní cestující. Citovat
Milan+ Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Jenže DPH a počet míst v autě i přesto,že je to shodné je zcela něco jiného. Kolik míst máš v TP,pokud se nepletu tak pět,tak není co řešit. A jak to původní majitel provedl s dépéhá je jeho problém. On ji třeba při prodeji doplatil. A když to vezmeš ještě ohledně soudu,tak s kým by se soudil? Sám se sebou,že do otypovaného auta pro pět vzal sedm či osm lidí,což je oficialní možnost. [upravil dne 21/12/11 12:53 od Milan+] Citovat
Návštěvník Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Ja si myslím, že koľajnice a pásy sa ničiť nemusia už, len z toho dôvodu, že ak potrebuješ odviezť nejaký dlhší náklad a päť ľudí, tak jednú krajnú sedačku vieš dať dozadu. Tým pádom stále splňuje to že je päťmiestne, ale v inom usporiadaní. O tom je ta variabilita, tohto auta. Iné je to, keď je tam už sieťka alebo pevná prepážka, vtedy by sa mali tie koľajnice zničiť. To je, len úvaha o tom usporiadaní I tady ti marko budu odporovat, já kupříkladu mám ve velkém TP počet sedadel 2+3 to znamená 2 vepředu a 3 ve druhé řadě. Jediný co jsem si vymoh na úřadě, když jsem to přihlašoval, tak mi napsal do malýho tp počet sedadel 5. Tedy na silnici bych se mohl ohánět počtem sedadel a né rozmístěním. Variabilita končí, tam kde začíná kategorie N1. Citovat
marko306 Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Ja si myslím, že koľajnice a pásy sa ničiť nemusia už, len z toho dôvodu, že ak potrebuješ odviezť nejaký dlhší náklad a päť ľudí, tak jednú krajnú sedačku vieš dať dozadu. Tým pádom stále splňuje to že je päťmiestne, ale v inom usporiadaní. O tom je ta variabilita, tohto auta. Iné je to, keď je tam už sieťka alebo pevná prepážka, vtedy by sa mali tie koľajnice zničiť. To je, len úvaha o tom usporiadaní I tady ti marko budu odporovat, já kupříkladu mám ve velkém TP počet sedadel 2+3 to znamená 2 vepředu a 3 ve druhé řadě. Jediný co jsem si vymoh na úřadě, když jsem to přihlašoval, tak mi napsal do malýho tp počet sedadel 5. Tedy na silnici bych se mohl ohánět počtem sedadel a né rozmístěním. Variabilita končí, tam kde začíná kategorie N1. Preto som napísal, že to je iba úvaha;) Citovat
Bigbadjohn Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Jenže DPH a počet míst v autě i přesto,že je to shodné je zcela něco jiného. Kolik míst máš v TP,pokud se nepletu tak pět,tak není co řešit. A jak to původní majitel provedl s dépéhá je jeho problém. On ji třeba při prodeji doplatil. A když to vezmeš ještě ohledně soudu,tak s kým by se soudil? Sám se sebou,že do otypovaného auta pro pět vzal sedm či osm lidí,což je oficialní možnost. [upravil dne 21/12/11 12:53 od Milan+] Milane, kdyby odpočet DPH a počet míst v autě bylo něco zcela jiného tak to sem přeci nebudu psát. Ještě v době nedávno minulé když chtěl podnikatel vrátit DPH za firemní automobil tak tento musel být otypován jako nákladní tedy minimálně N1 a to auto samozřejmě potom muselo něco splňovat, konkrétně se jadnalo o váhu nákladu x váze přepravovaných osob. No a tím se tedy snižoval počet míst. Za místo v autě k přepravě osob se počítá takové kam je možno umístit sedačku. Tedy i prázdné držáky vyjímatelných sedaček. Proto se tyto držáky i držáky pásů musely zničit (třeba přes ně navařit plotnu) a pak to bylo možno uznat jako N1. Proto nelze N1 zpětně přestavět na M1, protože by ty sedačky už nebylo kam dát. Jenže u většiny aut se to ošulilo a N1 se udělalo jen tak, že se tam ty sedačky nedaly a naopak se tam dala mříž. Jenže to bylo v rozporu s tehdy platnými předpisy, takže to de facto nikdy N1 nebyla a byl to jen daňový podvod. No a s kým bych se soudil? No přeci s tím, kdo by mě obžaloval z trestného činu (ublížení na zdraví, ohrožení ....). Tak asi tolik na vysvětlenou. Citovat
Milan+ Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Tak obžalovat by Tě z toho mohl třeba ten koho by jsi při havarii zranil. A co pak,kdyby to byl příbuzný,že? A předemnou už to napsal tu konfiguraci sedadel,já tam mám třeba 5-8mist. Pro ty co maj 5 je to jasné,můžeš se ohanět jak chceš ,že je to v podstatě stejné,rozhodující je číslo v TP. To jakým stylem se DPH odpočitavalo je v tomto případě jedno,jestli to bylo tak či onak.Třeba tu mříž už vyhodil majitel před Tebou,když padla povinnost jí tam mít. [upravil dne 21/12/11 18:25 od Milan+] Citovat
John_Ice Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 je to v tom prostě bordel....vymejšlej si pí**viny a potom to takhle dopadá...znehodnocení auta... Citovat
marko306 Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Ale to máš aj s päťmiestnymi autami podobne, buď z nich spravia štvormiestne alebo dvojmiestne. Kolega má Fábiu a je štvormiestna a ženin bratranec zas štvormiestneho Passata. To sú autá alebo boli s odpočtom DPH. Citovat
Milan+ Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Když jsem tu nabízel ty hlíny na C8,tak tu byl pro ně nějaký doktor z UVN a jeho kolega to řešil s Mazdou a za 50000kč slovy padesáttisíc:blicismajlik to má zpět otypované. Citovat
John_Ice Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 to říkám bordel...podle mě je to zcela nesmyslné...proč jako odpočet DPH,když snížíš počet míst??Ale to se dostáváme úplně .... Citovat
MotoMoto Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Už to tu bylo vysvětlované, aby jsi mohl odečíst DPH (už to neplatí) muselo se jednat o užitková vozidla, nikoliv o vozidla osobní. A jsou dvě možnosti, buď si koupíš užitkové vozidlo což jsou nákladní dodávky, nebo pikapy a nebo osbní ale tam si daň neodečteš. No a pak přišel český člověk a řekl, jak je definovaný náklaďák??? Proč nepředělat luxusní osobák na náklaďák a lobisticky dotlačil změnu zákona a definici tedy užitkového auta. Maximální počet míst k sezení je 5, pevná příčka mezi sedadli a úložným prostorem a v neposlední řadě i zatemněné zadní okénka (poslední řada, tedy u kombíků jen ta malá). Dokonce se i jeden čas těmto paskvilům žlutá čísla a tak se dalo vidět luxusní Mercedes se žlutým číslem co bylo pro náklaďák. A dokonce i někdy vznikali problémy na hranicích. Pěkně tě zařadili do fronty tiráků. Ale co by člověk neudělal třeba pro 400 tisíc DPH. Citovat
John_Ice Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 moto : jestli to je pro mě,tak to nemusí být, já vím proč....ale ptal jsem se proč...proč se u nás stále něco vymýšlí a stejně je to k prdu... Citovat
MotoMoto Odesláno 22. prosinec 2011 Odesláno 22. prosinec 2011 Sorry, já myslel že se ptáš proč k vůli odpočtu DPH je potřeba snížit počet sedadel. A proč se to vymýšlí, no předci aby něco šlo a něco nešlo. Teď už to je jednodušší. Ale stát přišel o pěknou hromadu peněz. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.