Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte. Dnes som volal s rodicmi a moj tatino ma nieco s nohou. Diagnoza je infarkt kosti. Nevedel mi povedat oficialny nazov a hladal som na nete co to je. Ujo gugl nasiel len jeden odkaz kde som sa o tomto ochoreni nic teda nedozvedel. Neviete niekto ako sa to oficialne vola? Od doktorov sa moc o tom nedozvedel, lebo su udajne este v proteste ci co. Rad by som si aspon nieco precital co to je.

Dakujem moc.

Nejak sa to u nas zacalo sypat. Stara mama ide na amputaciu nohy, otec zas toto. No pekne.

Odesláno

Nie neni. Doktor povedal ze je to infarkt kosti. A s tym ho aj poslali domov. Bolelo ho okolo kolena uz dlhsie. Bral nejake lieky ci co a posledny tyzden mu noha od kolena dole opuchla a nemoze na nu stupyt. Zlomene to nie je. Co som sa akurat dozvedel a to iba v jednej vete ze je to nejake odumieranie kostnej drene v dosledku neprekrvovania ci co.

Odesláno

jojo, kus kosti je v háji - mrtvej, řeší se to podle rozsahu poškození od odstranění tkáně, fixace a následné regenerace, přes kostní štěp až po kus železe z Poldi... není to nic neřešitelného. :papa

Odesláno

No já dělám spíš do gynekologie, teda jen amatérsky, ale strejda je primář Ortopédie ( takovem malej Sova ).

BTW vono to máš počád stejnej vobor - Jádro, rentgeny, medicínka, eletrošoky, křeslo... :D

[upravil dne 11/12/11 21:56 od koblih69]

Odesláno
No já dělám spíš do gynekologie, teda jen amatérsky, ale strejda je primáš Ortopédie ( takovem malej Sova ).
Gynda je mi taky hooodně blízská... Stále je co objevovat... Konečně někdo se stejným koníčkem... ;-)
Odesláno

Myslim ze presne toto mala uz neboha babka ... Kedze bola uz dost stara, ked jej to zisitli, dali jej tam zelezo ... I ked sa to asi strasne pocuva, nejak ju to neobmedzovalo co si pametam, a v pohode s tym fungovala, chodila do obchodu, kostola, domace prace atd ...

Mozno mozem skusit zistit viac, ale uz to bolo daaavnejsie ... Operovali ju v BA, a dokonca bez uplatkov !!! Teda myslim ze to bolo to iste ...

Odesláno

Nezaměňovat ovšem s úbytkem vápníku v kostech. Které známe taky jako řídnutí kostí, které má za následek zvýšenou lámavost. Jedním se spoštěcích mechanizmů může být např těhotenství u žen. Mj. se může projevovat i zvýšenou kazivostí zubů a podobně.

Odesláno

Uz som mu vytelefonoval na sukromnej klinike v blave prehliadku na zajtra rano. Vecer mu budem volat ze ako dopadol, tak dam vediet ake su prognozy.

• O 7 let později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj @jofo viem že táto diskusia má už pár rokov ale chcela by som sa spýtať ako otec vtedy dopadol mám rovnakú diagnózu a tak hľadám čo sa da. Ďakujem

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Označení uživatele jofo
Odesláno (upraveno)

Vzhledem k jeho poslední návštěvě zde na fóru 15.listopadu 2018 ta odpověď asi nebude tak brzo.:myslim

•  
  •  

Upraveno uživatelem Laďa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...