Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosim omlouvam se za zalozeni noveho temata ale nejak jsem si nevsiml ze by to tady bylo uz zalozene ... prosim uvnitr auta se me porad srazi na oknech voda nevim cim by to mohlo byt kontroloval jsem okna gumy a niceho jsem si nevsiml nevim co s tim neresil tento problem nekdy nekdo ? dekuji Tomas

Odesláno

ale jak tomu zabranit proste se me udelaji kapky na sklech a muzu je susit zevnitr co by to mohlo delat treba nejaka vlhkost v aute nebo ja nevim chci to vyresit a tak se obracim sem :)

Odesláno

nevim nevim kdyz stojim v teple garazi kde se normalne topi nic se nedeje okna ciste vse super ale necham auto venku chvilku a uz se to deje a necha se to popripade nejak zmirnit ? protoze mam P106 1.4 a predchozi majitel nechal zaslepit zamky tak si klicem normalne neodemknu a jak se me takto zamlzi sklo neodemknu central coz je u tohoto celkem zavazny problem

Odesláno

Nadmerné rosenie okien môže byť príznakom deravého radiátora kúrenia. Stačí malá prasklina a značne sa zvýši vlhkosť v aute.

Edit:

V teplej garáži to nezbadáš lebo zkondenzovanie vody na okne spôsobí hlavne chlad z druhej strany okna.

[upravil dne 11/12/11 18:39 od pastorek]

Odesláno

Nemaáš zavřenou klapku vnitřní cirkulace vzduchu? Nech v garaži otevřená okna aby to co nejvice vyschlo, zkontroluj tu klapku, a zkontroluj kabinový filtr, pokud ho máš, pokud je zanešený tak vyměnit

Ještě jedna věc, nelita ti voda do auta např dirou v podlaze, 106 hnijou, ale zaleží na kuse

[upravil dne 11/12/11 18:41 od Radek Hurvajz]

Odesláno

prosim ten radiator kurenia najdu kde nejak tomu nerozumim ...a kde najdu tu klapku s tim filtrem? dekuji popripade jak se k ni dostanu nejsem automechanik jsem jenom samouk a stale se jenom a jenom ucim

Odesláno

Radiator kurenia = výměník tepla pro topení-je pod přístrojovkou. Nejsnadnějí bys to poznal, že by ti ubývala kapalina z chl. okruhu. Klapka u 106 je pouze u modelů co měli klimatizaci, přepíná vnítřní/vnější okruh, odkud se bere vzduch do kabiny. Filtr u ventilátoru topení, pod kapotou před spolujezdcem.

Odesláno

No, práce na 5 minut to není. Nemáš jednodušší zkontrolovat množství chladící kapaliny?? Případně nechat někde ve vyhřáté garáži auto vyschnout??

Odesláno

vyházet koberce a nechat je vyschnout... případně si pořiď ještě někde ten pytlík na vlhkost, v menším balení se to cpe k elektronice, do bot atd... To byti mohlo pomoct dostat část vlhkosti ven.

Odesláno

Možná to bude mimo mísu, ale mám takovou zkušenost už u druhého auta. Jedná se o situaci, kdy je topení v autě zapnuté. Po odstavení vozu s ponecháním nastavení topení v původním stavu, stoupá od výměníku teplý vzduch ještě pár desítek minut ( není to teplota bůhvíjaká, stačí, že je nad rosným bodem). No a tím, že přední sklo za mrazu okamžitě vychladne, tenhle ohřátý vzduch na něm začne kondenzovat.

Moje rada (týkající se orosení okna, nejedná se o proudy vody) je před dojetím stáhnout topení na nulu a po zastavení přesměrovat proud vzduchu z oken směrem na nohy. Mě to funguje 100%. Ráno je přední sklo zevnitř čisté.

Odesláno

tak nejak nechapu auto stoji venku cekam na vikend abych s nim zacal delat eni cas rano jdu do prace okna zamlzene ze neni videt dovnitr a prijdu tedka s autem se ani nelo nikdo v nem nebyl a okna ciste fakt tomu nerozumim je na miste kam nesviti ja fakt nechapu co to muze delat :-(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...