Driver Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Máte nějaký zkušenosti z cestování autem po Francii? V létě se tam chystáme jet a rád bych nějaké info z tamních silnic. Případně zkušenosti s ubytováním apod. Citovat
Medvěd Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Napsán autorem Driver Máte nějaký zkušenosti z cestování autem po Francii? V létě se tam chystáme jet a rád bych nějaké info z tamních silnic. Případně zkušenosti s ubytováním apod. Ve Francii jsem byl naposled v r. 1995 - doporučuju (pokud chceš něco vidět) vynechat dálnice (placené mýtným) a jet po státovkách, které vlastně jdou s dálnicí souběžně. Myslím si, že směrovky na dálnici jsou zelené a na státovku modré, ale je možné, že je to i obráceně, nějak mi to splývá (už je to přece jen pár let). Na těch státovkách se připrav na děsivý množství kruháků a pochopitelně i průjezdy městeček, kde se tak jako všude v Evropě budou tvořit zácpy (zejména v ranních a odpoledních špičkách). Co se týče ubytování, to jsem řešit nemusel, nebo? jsme spali v dodávce - pokud policajti neviděj karavan nebo kempovací potřeby (stolek, židličky, vařič) jsou celkem v klidu (Ty campovací potřeby vadí s blížícím se stmíváním a příchodem noci). Jinak se údajně vyplatí použít levné hotýlky typu nasšich motelů, nazývají se tuším F1. Pokud bys chtěl stanovat, pak noc v campu může dosáhnout na cenu středně drahého ubytování hotelového typu u nás. Na vlastní kůži jsme zažili situaci, kdy jsme zaparkovali kdesi u jezera (všude narazíš na přeškrtnutý symbol caravanu) a vedle nás zaparkovala obytná AVIE z Čech - kolem půlnoci přijeli polísmeni a AVII vyhostili, zacímco my v klidu chrupkali až do rána. Při podobném způsobu ubytování doporučuju dekou zaslepit okna, aby do auta nebylo vidět. [Editován dne 4/7/Thu, 07 Apr 2005 15:09:35 +0000Thu, 07 Apr 2005 15:09:35 +0000Thu, 07 Apr 2005 15:09:35 +0000Thu, 07 Apr 2005 15:09:35 +0000 Medvěd] Citovat
sipka Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Já tam byl na podzim. Dálnice jsou skutečně značeny zeleně. Parkrát jsem zažil, že jezdili auta na červenou. Na semaforech dost často chybí oranžová. Taky se mi stalo, že jsem přijel na křižovatku a byli tam dva pruhy, ale hned za křižovatkou byl už jenom jeden. Koukal jsem jako vůl, když se to tam začalo štosovat. Blinkr skoro nepoužívají, parkujou kde je volno, zákaz nezákaz. Když je někdo na přechodu tak okamžitě zastavujou a chodce pouštěj. Prej jsou policajti na to vysazený. Citovat
Driver Odesláno 8. duben 2005 Autor Odesláno 8. duben 2005 Na ty hotýlky F1 už jsem na netu taky koukal, původně jsme si chtěli půjčit karavan, ale půjčovný+cena kempu vyjde stejně jako ten hotel, kde mají cenu 28 eur za pokoj/noc. Citovat
sloters Odesláno 11. duben 2005 Odesláno 11. duben 2005 Hotely F1 jsou docela v pohodě.Není to sice žádný luxus,ale na přespání to stačí.Určitě je to lepší než spát někde v kempu. Citovat
Vvitty Odesláno 11. duben 2005 Odesláno 11. duben 2005 Napsán autorem Driver Máte nějaký zkušenosti z cestování autem po Francii? V létě se tam chystáme jet a rád bych nějaké info z tamních silnic. Případně zkušenosti s ubytováním apod. no rozhodne nejezdi do Parize ja tam byl parkrat na sluzebce a nechtel bych ridit, zlata Praha... do krizovatek se najizdi bez ohledu na to, jestli je misto, do prvni mezery se snazi kazdy skocit stylem plny plyn-plna brzda bez ohledu na to, kam puvodne smeroval, do toho se propletaji skutry, cyklisti a chodci pruhy nejsou vyznacene, podle denni doby jsou na stejne silnici 1 az 4 je to nechutnost sama. a neni divu, ze vetsina aut je omlacena... co se tyka silnic, muzu soudit jen Medditeran area, silnice jsou v dobrem stavu, jedine co mi vadilo je znaceni stylem 6a, 6b, 6c, 6d a v mape jen 6 ... a ted si vyber na dalnicich se plati mytne (drobne, bankovky, kreditka) spousta aut jezdi jen s jednou funkcni zarovkou a blinkry se moc nepouzivaji Citovat
hloze-ja Odesláno 11. duben 2005 Odesláno 11. duben 2005 Zitra tam jedu. Jedu nahoru do Valenciennes a pak do Parize. Spim u kamosky na koleji, ale v Parizi chci zkusit F1. Prej ale jsou dost obsazeny a musis si je rezervovat (i pres net). Tak kdyz se v ve zdravi vratim, tak muzu podat podrobne info, jestli bude zajem. Mejte se, Honza Citovat
Petano Odesláno 18. duben 2005 Odesláno 18. duben 2005 Ja jsem byl ve francii v loni v lete Dalnice jsou placeny mytnym a plati se za kazdej prd. Nicmene zase na nich neni skoro zadnej provoz a usetri to dost casu. Ale vyplati se to jenom na delsi vzdalenosti. Napriklad pri prijezdu do Parize to z nemecka zvladnete fakt rychle a nemusite hledat. Co se tyka dopravniho znaceni tak je to trosku jinak nez u nas. Napriklad znaceni smeru je casto az za krizovatkou (kruhacem) ale jakmile si zvyknete tak je to super protoze nehrozi ze se stane jak u nas ze je smerovka pak jeste tak dve az tri krizovatky a pak se teprve \"spravne\" dobocuje. Kruhace jsou fakt vsude a je pravda ze jsem se je krasne naucil jezdit a u nas mi nedelaji problem. Francouzi skoro nesviti ... potkat nekoho s potkavackama byl ulet ... Co se tyka blinkru tak celkem blinkry pouzivaji a rekl bych ze i vic nez u nas. Napriklad pri predjizdeni blikaji behem celeho manevru a ne jednou na zacatku a na konci je to prece zbytecny ... Dost se lisi ceny benzinu u jednotlivych pumo klidne i o 0,3 eura a to na celkem kratke vzdalenosti. Natural 95 stoji skoro stejne jak 98 (na nekterych pumpach) Jestli chcete platit kreditkou tak urcite cipovku protoze s magnetickym prouzkem uspejete jenom nekde. Pokud chcete do parize tak doporucuju naplanovat prijezd mezi patou a sestou ranni protoze po sedme hodine se z parize stane parkoviste. Jinak francouzi ridi dobre a kdyz videli ze jsem Cech tak me pousteli a vsechno uplne v klidu. A byli i ohleduplni. Akorat je doby treba pri prejizdeni z pruhu do pruhu se fakt nebat a proste tam vlitnout. Videl jsem za celou dobu jenom jednu prodejnu servis na skodovky Co se tyka ubytovani tak v kempech v klidu a daji se najit i za 5 eur za osobu vcetne auta. A neni to nejaka hruza, je vetsinou cisto. Sem tam se nam stalo ze za sprchu jsme si museli doplatit tak jsme se umyli v umyvadle. Jinak na spouste veci se da domluvit a i kdyz treba s anglictinou nepochodite tak rukama nohama to jde. Ve formulich je celkem cisto ale je to strasne malinkaty. nicmene dobry ubytovani, jde objednat pres internet a zaplatit kreditkou, Personal se ve formulich moc nevyskytuje ... vsechno je dost automatcky. Co se tyka jidla kupujte bagety, jsou asi o ctvrtinu levnejsi nez u nas a jsou hrozne dobry. Ve vetsine supermarketu se daji koupit rovnou z pekarny a plne nejlepsi jsou z male pekarny nekde ve meste (ne zrovna v Parizi) Ostatni jidlo je o neco malinko drazsi nez u nas ale ne o moc. Treba syry a tak jdou uplne v poho koupit. Vino stoji do dvou eur ... doporucuju ruzove je fakt super Dorpava. Nejlepsi je bydlet mimo pariz a radsi dojizdet. Sice je to narocnejsi ale dost usetrite a do centra se da dostat tema jejich vlakam za trictvrte hodky. Daji se koupit casove jizdeny za relativne rozumnou cenu. Pozor na pasma. Muze se vam stat ze kdyz nebudete mit dostatecne pasmovou jizdenku tak nekam dojedete ale turniket vas nepusti ven tak se budete muset vratit nekde vylezt koupit delsi a zase zpatky a ne vsude jdou turnikety preskocit. uf to je asi vsechno Citovat
hloze-ja Odesláno 18. duben 2005 Odesláno 18. duben 2005 Prijel jsem rano v 2. Jeste jsem nedospalej a nemam ulezeny zazitky, ale muzu rict, ze doprava v Parizi je zvlastni. Muj pracovni nazev: organizovanej bordel. Neni problem se nekam dostat, pousteji, nikdo netroubi - hektickej klid. Jsou to fakt celkem dobry ridici. Pruhy skoro nejsou. na siroky silnici (u nas tak dva pruhy) tady stojej 4 auta vedle sebe a mezi jeste skutry. jinak dobra mapa i za Periferkou a navigator. Zaparkovani je umely a kdyz vidite ty otluceny auta, je to lito nekam davat. Stali jsme v podzemnim za 13 e na asi 6-7 hod. Dalnice dobry, trochu drahy. Jinak sever je zadara. Vrele doporucuju podmorskej svet v Boulogne-Sur-Mer. Parada. Co jsem koukal, tak dalnice jsou normalne modry. Jinak vsechno znaceni je intuitivni. Bacha na rychlost. A na benziny. vyjizdeli jsme v nedeli se skoro prazdnou nadrzi. Otevreno sice 24h, ale jen jejich karty. Tak jsme jeli asi 40km do Belgie k prvni cash pumpe. Jinak vsechno prefektne znaceny, cisla silnic, mesta. Naprosto bezproblemova jizda. Ale Pariz je sama pro sebe tak na tyden. Citovat
hloze-ja Odesláno 18. duben 2005 Odesláno 18. duben 2005 Souhlas. metra a vlaky jsou v Parizi na vybornej urovni a orientovat se v nich je radost. Bagety jsou nejlepsi ty dlouhy a jsou i nejlevnejsi. Taky muzu potvrdit, ze s jizdou po Parizi jsem nemel moc problem (Az na navigovani ) a to nejsem Prazak. A nezapomente si sebou vzit prirucku Vidlak ve velkomeste. Docela se hodi. Citovat
Driver Odesláno 19. duben 2005 Autor Odesláno 19. duben 2005 Díky za vyčerpávájící odpovědi, my chceme jet obhlídnout Maginotovu linii takže se budeme pohybovat jen podél hranic. Citovat
jack Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 myslite ze je treba si ty levne hotely rezervovat. Mam vytiskle adresy + mapky tech hotelu F1 a Etap a myslel jsem ze staci tam zajit a zeptat se zda li je volno,je jich tam jako much, Ty Etap jsou drazsi,jsou lepsi nez F1? Dikys Citovat
Jirkap Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 Já se letos chystám s přítelkyní do Nice a jsem na to docela zvědavej takže až přijedu, mohu dát také svou trošku do mlýna :) Citovat
hloze-ja Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Myslim si, ze je to lepsi. My tam byli v dubnu a to jeste slo, ale slysel jsem, ze v sezone je docela naval. A da se to vetsinou rezervovat pres net, ne? Etap neznam. F1 maj koupelny na chodbe (ale asi ne vsechny) a my byli nekde v Balladines (nebo jak se to pise) a ta mela koupelny v pokoji, ale zalezi asi taky na barve (vybave). Uz si to nepamatuju. Jinak preju stastnou cestu. Okamzite bych jel taky. Bylo to skvely a mam rad tyhle dlouhy trasy autem. H Citovat
jack Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Neznate nejake nejdulezitejsi cisla ve F, na servis,,, jo a doplatim se tam Visa kartou ci potrebuju jinou. Asi je lepsi platit kde to jde kartou nez mit u sebe spoustu penez co. Dikys Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.