Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zítra mám v plánu jít si koupit bezdrátovou vysílačku (2 kusy v balení).

Bydlím v rodiným baráku v podkroví a pořád se mi nechce lítat po schodech dolů,když někdo z rodiny něco chce třeba v přízemí.Takhle zavolají a ušetřím si tím kroky.

Tak a důvod proč píši,cena by byla nějak okolo 1000kč.

Nevím jakou koupit ,jestli je lepší napájení na akumulátor nebo na ty klasický tužkový baterky.

A při provozu vysílaček nebudou nějak ovlivňovat moc výkon zdi v místnosti? třeba rušit atd.

Jakou má třeba životnost jedno nabytí akumulátoru vysílačky při provozu (jak dlouho vydrží jet)

a jak třeba u těch tužkových baterek.

Nebo napiště prosím zde vaše zkušenosti s těmato vysílačkama,třeba je má někdo taky doma.dík čau:)

Odesláno

Mám je doma přesně z toho důvodu jak popisuješ. Leží to už dva roky v šuflíku. Nejdřív jsme s tím chodili jak blbci po baráku. Pak jsme se vrátili ke starýmu dobrýmu hulákání.

Podle mě je to blbost - vyhozený prachy.

Používáme to jednou, dvakrát za rok když jedeme někam na kolech jinak ne.

Edit:

Jo a k věci - baterka vydrží na nabití dva až tři dny.

Mám vyzkoušeno, že mezi sebou komunikují vzdušnou čarou cca 5 km v městský zástavbě a v baráku nebudeš mít žádnej problém.

[upravil dne 9/12/11 14:56 od kirkiz]

[upravil dne 9/12/11 14:57 od kirkiz]

Odesláno

Zkus si je půjčit u známého, hodně firem nebo sportovců je má a nepoužívá.

Bývají k dostání i levnější za pár.

Anebo by byla možnost, mít nějaký tarif na mobil, kde si budete volat zadarmo.

Výdrž bývá řešena tak, že běžně stojí vysílačka ve stojánku a trvale se nabíjí.

Odesláno

Telefon je nepraktickej. Jde o to stisknout tlačítko a mluvit. Něco ve stylu intercomu Startrek I. :-) Prostě interkomy jsou praktičtější... A bezdrátový se taky dělaj. Jen to zase není až takhle laciný.

A vysílačka trvale v nabíječce? To je o to se s baterkama rozloučit. Ale to je na jinou debatu.

Odesláno

Jednu kvalitní vysílačku mám doma, sehnal bych i druhou...měl by ji mít brácha ve skříni.

Je v ní zabudovaná Li-ion baterie tuším, nabíjí se ve stojánku nebo do ní dáš obyčejné AAA, tady odkaz:

http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1091

Můžeme se domluvit a prodám ti je... Mě se tu válí, jsou asi půl roku používané, ale jinak jako nové :papa

[upravil dne 9/12/11 21:03 od hYena]

Odesláno
Jednu kvalitní vysílačku mám doma, sehnal bych i druhou...měl by ji mít brácha ve skříni.

Je v ní zabudovaná Li-ion baterie tuším, nabíjí se ve stojánku nebo do ní dáš obyčejné AAA, tady odkaz:

http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1091

Můžeme se domluvit a prodám ti je... Mě se tu válí, jsou asi půl roku používané, ale jinak jako nové :papa

[upravil dne 9/12/11 21:03 od hYena]

[upravil dne 10/12/11 18:31 od standby]

Odesláno

hYena:

Jsou taky z Tesca :) Promiň, jen rejpu :papa

Edit:

Standby, všechny tyhle vysílačky mají většinou psaný dosah 3 km, záleží ovšem na podmínkách. Pokud jsou vysílačky na přímý dohled, tak to fakt na ty 3 km funguje, v zástavbě to funguje třeba jen na 500 metrů, záleží na tom jestli to je mezi roubenkama nebo mezi panelákama.

Edit 2:

Nezapomeň, že to je veřejné pásmo a kdokoliv Tě může slyšet a kdokoliv Ti to může rušit. Používá to už dnes hodně lidí. Sám je mám a musel jsem je přelaďovat kvůli sousedům a jejich chůvičkám. Kanálů je jen osm, podkanály nepočítej, to je jen takovej obchodní tah.

[upravil dne 10/12/11 19:39 od Bigbadjohn]

[upravil dne 10/12/11 19:59 od Bigbadjohn]

Odesláno

Nejsou z Tesca, ale z toho eshopu který jsem posílal,... :aut

Jinak já se jen nabídl, nechtěl bych za ně 2000kč, ale třeba.... 600kč? Já nevím... Jen chci pomoc, nic víc. Ať nemusí utrácet a ušetří, když mě jsou teď k ničemu. A hrál jsem airsoft, v lese jsme měli signál na necelé 2km..

Ale jsou dobré a podle mě mezi patry bude signál dostačující.

[upravil dne 10/12/11 20:20 od hYena]

Odesláno

Všechny PMR vysilačky prodavané v ceně okolo 1000 kč, a i ty dražší ktere maji navic jen pár funkcí, mají výkon 0.5W daný zakonem a mají dosah od pár metrů, to ve městě v zástavbě, zaleží na situaci, až do několika km, typicky se uvádí 3km, ale i 8km a za optimálních podmínek se dovoláš třeba 200km, z kopce na kopec to prostě jde. A jako řešení na spojení v domě je to nesmysl, už jen proto že tě poslouchá kde kdo

doporučuji přečíst - http://www.dusoft.cz/PMR/Novice/Novice_default.htm

[upravil dne 10/12/11 20:29 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Dík za rady,nakonec jsem si koupil jen bezdrátový zvonek. Ty visílačky by se musely pořád nabíjet,já bych je potřeboval jen zhruba tak na 2 minuty týdně.

Ale mám ještě dotaz.

Dneska jsem si koupil bezdrátový teploměr (meteostanice),říkal jsem si že bych koupil ještě ještě jednu úplně tu samou (stejný typ) otcovi na vánoce.

dotaz:Jely by ty 2 přístroje bez problémů,když by jely obě součastně na 1 venkovní čidlo?Vzdálenost obou přístrojů od čidla by byla stejná akorát by byl každý přístroj v jinačí místnosti(1 pokoj hned vedle přes zeť, 2 pokoj o patro níž přes podlahu)

Jednalo by se akorát že by se musel signál rozdvojit.Nebo každý přístroj musí mít svoje čidlo?dík čau

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...