Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Osvětlení zavazadlového prostoru 106 - jak na to

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

u své 106 nemám v zavazadlovém prostoru osvětlení (zřejmě verze v nejzákladnější výbavě). Je tam pouze záslepka. A dost mě štve hledat něco v kufru po tmě a přitom si svítit mobilem. Proto mám v plánu si osvětlení do kufru udělat.

Chci se tedy zeptat, na jakém principu funguje spínání světla při otevírání kufrových dveří a kde je tento spínač umístěn?

(Někde jsem tu narazil na příspěvek, kde se píše o plastovém válečku ve kterém jezdí kulička. Bylo to u modelu 206, tak nevím zda je tento systém i u 106.)

A zároveň chci poprosit o radu kam toto kufrové světlo vhodně napojit. Děkuji.

Odesláno

106tka ma pripravenej konektor na spinac na leve strane pod plastovym oblozenim, je treba akorat vyriznout diru a dat tam spinac, jako je na rucni brzde. Delal jsem to na svy 106 a stacilo jen vyrezat do toho plastu diru pro spinac a pro svetylko a zapojit konektory do spinace a do svetylka (mel jsem z rozebrane 406)

Odesláno

Tak hlavně, že se to na tu A0 ještě někam vejde :D

Ale pokud je to takhle \"easy\", tak bych si na to možná troufnul sám :myslim Teda pokud dostanu do ruky správný \"komponenty\" a návod pro dřeváky... (tady udělej díru, stříhni modrej drátek a namontuj tohle :aut:D)

Odesláno

jo presne tak je tam spinac uchycenej, kdyz se sunda ten tapec, tak je z druhy strany naznacen ten otvor, kterej je treba vyriznout, ty spinace jsou stejny se spinacema z rucni brzdy a z kastliku spolujezdce (tam je stejna i ta lampicka)

Odesláno

Takže se vyřízne v tapecu-obložení vyznačená díra pro spínač, který se propojí s předpřipraveným konektorem a stejně se to udělá v případě světýlka. Vyloupne se v plastu záslepka, světýlko se připojí do předpřipravenýho konektoru a zamačkne do otvoru??? To je práce na 5 min i pro někoho, kdo má obě ruce na levou stranu :aut:D

Odesláno

Fuj, ty to tam máš zaprášený :D:D:D Já na to koukal v rychlosti dneska ráno a řekl bych, že to souhlasí - teda to umístění určitě :super

Jo a našel si tam někde v tom plastu to vyznačení pro vyříznutí díry na spínač?

[upravil dne 21.11.11 16:01 od MJSytic]

Odesláno

Ze spodní strany plastového krytu je naznačený obdélníček - odpovídá umístění spínače. Na první pohled je hůře viditelný, je vidět lépe až pod určitým sklonem. Z vnější strany není vidět vůbec. Tloušťka plastu obdélníku je stejná jako okolní plast.

post-38873-14109620731271_thumb.jpg.jpg]

A co se týká toho prachu- ten plastový kryt jsem ještě nikdy neoddělával, takže to vypadá takhle hrůzostrašně :D:D a navíc když jsem to fotil, tak jsem neměl smetáček a ani vysavač abych to očistil. Proto mě omluvte za ten hroznej bordel :D

Odesláno

zkusim vecer dohledat barvy konektoru a cisla dratu, ze sve 106 si to uz nepamatuju. Ten obdelnicek souhlasi, plast je skutecne stejne tlusty jako v okoli, ja to delal tak, ze jsem vrtal dirky asi 4mm vrtakem tesne vedle sebe a zbytek jen doriznul nozem a cele po obvodu docistil hrubsim pilnikem, spinac ma z vnejsi strany osazeni, takze mensi zubatost diry snadno prekryje

Odesláno

bloodyface: Jakožto nováčkovi prominuto:) Příště umýt a vyleštit leštěnkou :D:D:D

Ferry: Vezmu na to pájku - to bude rychlý:aut:roker

Odesláno

tak na spinaci by mel byt hnedy konektor s draty c. 319 (bezovy) a M081 (zlutozeleny - kostra) a u svetylka taktez hnedy konektor s draty cislo 319 (bezovy) a B081 (cerveny - privod plus od baterky), cele je to jistene pres pojistku 8 pod volantem

ty konektory by mely dle meho byt oba samice a vypadat jako ten spojeny hnedy konektor na obrazku. To schema je sice pro novy model, ale myslim, ze to bude stejny i pro stary.

Kazdopadne zkus, zda na tech dvou dratech v bilem nezapojenem konektoru nameris +12V ( i pri vypnutem klicku) pokud ano, zapoj to tak, jak jsi nakreslil, resp. teda spinej radeji tech +12V, nez kostru (zlutozeleny drat)

Odesláno

Tak jak jsme na to s realizací projektu? Čekal jsem, že uvidím už nějaký dokončený dílo dřív, než se do toho pustím sám :aut

Odesláno

ahoj chlapi ,jak jsem psal bloodyfecovi je to takhle-

starý model asi do 6/94 má v kabelázi bílý konektor do kterého se pripojí svazek s jedním hnědým konektorem pro spínač a druhým hnědým pro svetýlko.

potom asi od 7/94 jsou oba hnedé konektory již v kabelovém svazku kam se pripojí rovnou bud spínač nebo světýlko.A u nového modelu to bude asi stejné.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Posílám foto jak vypadá zabudování světla a spínače v plastovém dílu z kufru:

Mimochodem za světýlko, spínač a drátový svazek s konektory děkuju Lokimu :super

post-38873-14109621276536_thumb.jpg.jpg]

Otvory do plastového dílu jsem nejprve dělal vrtačkou - díru vedle díry, ale u spínače to šlo hůře, díky zakřivení plastu. Proto jsem vzal na pomoc pájku, tou to šlo jak po másle, ale dělalo to hroznou žvýkačku - proto jsem to propájel jen na hrubo.

Po vylomení jsem dočišťoval a upravoval velikost otvorů vylamovacím nožem, šlo to dobře a zůstávala po tom čistá hrana. Pilník ten plast spíše třepil.

Odesláno

Ještě detailní foto spínače.

post-38873-14109621276979_thumb.jpg

Osvětlení kufru mi funguje bez problému. Použil jsem led žárovičku, která kufr osvítí dostatečně.

Možná časem, když se budu nudit, přidám světlo i na druhé straně kufru.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...