Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Osvětlení zavazadlového prostoru 106 - jak na to


bloodyface

Recommended Posts

Zdravím,

u své 106 nemám v zavazadlovém prostoru osvětlení (zřejmě verze v nejzákladnější výbavě). Je tam pouze záslepka. A dost mě štve hledat něco v kufru po tmě a přitom si svítit mobilem. Proto mám v plánu si osvětlení do kufru udělat.

Chci se tedy zeptat, na jakém principu funguje spínání světla při otevírání kufrových dveří a kde je tento spínač umístěn?

(Někde jsem tu narazil na příspěvek, kde se píše o plastovém válečku ve kterém jezdí kulička. Bylo to u modelu 206, tak nevím zda je tento systém i u 106.)

A zároveň chci poprosit o radu kam toto kufrové světlo vhodně napojit. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

106tka ma pripravenej konektor na spinac na leve strane pod plastovym oblozenim, je treba akorat vyriznout diru a dat tam spinac, jako je na rucni brzde. Delal jsem to na svy 106 a stacilo jen vyrezat do toho plastu diru pro spinac a pro svetylko a zapojit konektory do spinace a do svetylka (mel jsem z rozebrane 406)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlavně, že se to na tu A0 ještě někam vejde :D

Ale pokud je to takhle \"easy\", tak bych si na to možná troufnul sám :myslim Teda pokud dostanu do ruky správný \"komponenty\" a návod pro dřeváky... (tady udělej díru, stříhni modrej drátek a namontuj tohle :aut:D)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo presne tak je tam spinac uchycenej, kdyz se sunda ten tapec, tak je z druhy strany naznacen ten otvor, kterej je treba vyriznout, ty spinace jsou stejny se spinacema z rucni brzdy a z kastliku spolujezdce (tam je stejna i ta lampicka)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže se vyřízne v tapecu-obložení vyznačená díra pro spínač, který se propojí s předpřipraveným konektorem a stejně se to udělá v případě světýlka. Vyloupne se v plastu záslepka, světýlko se připojí do předpřipravenýho konektoru a zamačkne do otvoru??? To je práce na 5 min i pro někoho, kdo má obě ruce na levou stranu :aut:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fuj, ty to tam máš zaprášený :D:D:D Já na to koukal v rychlosti dneska ráno a řekl bych, že to souhlasí - teda to umístění určitě :super

Jo a našel si tam někde v tom plastu to vyznačení pro vyříznutí díry na spínač?

[upravil dne 21.11.11 16:01 od MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze spodní strany plastového krytu je naznačený obdélníček - odpovídá umístění spínače. Na první pohled je hůře viditelný, je vidět lépe až pod určitým sklonem. Z vnější strany není vidět vůbec. Tloušťka plastu obdélníku je stejná jako okolní plast.

post-38873-14109620731271_thumb.jpg.jpg]

A co se týká toho prachu- ten plastový kryt jsem ještě nikdy neoddělával, takže to vypadá takhle hrůzostrašně :D:D a navíc když jsem to fotil, tak jsem neměl smetáček a ani vysavač abych to očistil. Proto mě omluvte za ten hroznej bordel :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkusim vecer dohledat barvy konektoru a cisla dratu, ze sve 106 si to uz nepamatuju. Ten obdelnicek souhlasi, plast je skutecne stejne tlusty jako v okoli, ja to delal tak, ze jsem vrtal dirky asi 4mm vrtakem tesne vedle sebe a zbytek jen doriznul nozem a cele po obvodu docistil hrubsim pilnikem, spinac ma z vnejsi strany osazeni, takze mensi zubatost diry snadno prekryje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak na spinaci by mel byt hnedy konektor s draty c. 319 (bezovy) a M081 (zlutozeleny - kostra) a u svetylka taktez hnedy konektor s draty cislo 319 (bezovy) a B081 (cerveny - privod plus od baterky), cele je to jistene pres pojistku 8 pod volantem

ty konektory by mely dle meho byt oba samice a vypadat jako ten spojeny hnedy konektor na obrazku. To schema je sice pro novy model, ale myslim, ze to bude stejny i pro stary.

Kazdopadne zkus, zda na tech dvou dratech v bilem nezapojenem konektoru nameris +12V ( i pri vypnutem klicku) pokud ano, zapoj to tak, jak jsi nakreslil, resp. teda spinej radeji tech +12V, nez kostru (zlutozeleny drat)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj chlapi ,jak jsem psal bloodyfecovi je to takhle-

starý model asi do 6/94 má v kabelázi bílý konektor do kterého se pripojí svazek s jedním hnědým konektorem pro spínač a druhým hnědým pro svetýlko.

potom asi od 7/94 jsou oba hnedé konektory již v kabelovém svazku kam se pripojí rovnou bud spínač nebo světýlko.A u nového modelu to bude asi stejné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Posílám foto jak vypadá zabudování světla a spínače v plastovém dílu z kufru:

Mimochodem za světýlko, spínač a drátový svazek s konektory děkuju Lokimu :super

post-38873-14109621276536_thumb.jpg.jpg]

Otvory do plastového dílu jsem nejprve dělal vrtačkou - díru vedle díry, ale u spínače to šlo hůře, díky zakřivení plastu. Proto jsem vzal na pomoc pájku, tou to šlo jak po másle, ale dělalo to hroznou žvýkačku - proto jsem to propájel jen na hrubo.

Po vylomení jsem dočišťoval a upravoval velikost otvorů vylamovacím nožem, šlo to dobře a zůstávala po tom čistá hrana. Pilník ten plast spíše třepil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...