Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ale ještě nikdo s jistotou neřekl proč . údajně tam zatéká, ale nezjistil jsem kudy.

Nebo je nějak jiná konstrukce těch vstřiků? oboje jsou jen v závitu ne?:myslim

Odesláno

Mne bolo tak povedané, že z okna čo steká voda na pod okenný plast a tam je to nejak zle vyriešené a kvapká to na motor okolo a na vstreky. Ale iba 2,2 HDi, 2,0 HDi nemá asi tak umiestnené vstreky pod tým plastom alebo je uchytenie vstrekov riešené inak.

Odesláno

Ano , kazde RAIL vstriky maji predepsano po cca 50tkm davat cistit na ulzvuk.

Tim se zamezi aby se drapli do hlavy.

Delal jsem nespocetne tehle motoru ale opravdu asi u cca 5 jsem se setkal s tim ze nesli venku.

Ted naposled clen bajza20ž ma 2,0 a ten delam uz kurna dlouho.

Jeden vstrik mne trapil vic nez mesic.

Lisem se utrhl tak se musel uriznout a nechat vyjiskrit......

Ale tohle byl extrem.Momentalne jeste nejezdi.

Jinak jsou to skvele motory ........

Jo a pokud muzu dat radu tak pri vymene rozvodu vymenit taky tercik(drzak ozubeneho kola) rozvodu.

Odesláno

Jinak pro fatalboya........................nevidel jsem tohle vlakno.

Az dnes.

Ale je to docela divne proc to delalo tohle.........

Mozna jestli jste spis necim nehli a objevi se to casem opet....

Mel jsem C8 ktera nejela na kulataku......proste levotociva zatacka a motor se vypl.......diagnostika nic nehlasila.....

[upravil dne 27/12/11 22:08 od straki007]

Odesláno
Ano , kazde RAIL vstriky maji predepsano po cca 50tkm davat cistit na ulzvuk.

......... vymenit taky tercik(drzak ozubeneho kola) rozvodu.

Tak to slyšim poprvé :o myslíš, že to v německu standartně dělaj?

A ten terčík se normálně nemění? Tohle nechávám na mechanikovi, tak snad mění co je potřeba.:myslim

Odesláno

Tercik se nemeni standartne.Ja ho davam protoze zpusobuje skoceni rozvodu pokud se utrhne klinek.Stoji cca 1000,-

Vstriky nemci nedelaji.U nic to neni predepsano.

Hold kvalitnejsi palivo-.

Odesláno

fatalboy:

Ještě když zavzpomínám tak jsem mněl podobnej problém se startováním také. Když jsem se rozhodl že tedy nechám odtáhnout auto do značkovýho servisu začal jsem se divit. Auto tam bylo skoro tři dny, údajně mi kontrolovali všechno možný, zaplatil jsem přes štyři tisíce a závada neidentifikovaná a hlavně neodstraněná. Začali mi navrhovat vyndání motoru, potom vstřiků, odeslání na přezkoušení, atd., a co jsem narychlo počítal byl bych tam nechal tak padesát a to bez jasného výsledku. Byl jsem neskutečně nasr.... Nějak se jim to v teple servisu podařilo nastartovat a já odjel.

Za půl hodiny jsem koupil nějakou srágoru na čištění palivový soustavy (cena myslím 170,-kč) a zbytek dne jsem ještě normálně jezdil. Ráno jsem už normálně nastartoval. Chyba byla nejspíš ve špatné naftě která palivový systém zadělala a druhá chyba byla v mechanicích kteří se na mně chtěli vyřádit systémem pokus chyba.

Odesláno

auto mám od února 2011 - v tu dobu startovalo ráno hůř, chytlo třeba až napotřetí, napočtvrtý točení cca 4-5 vteřin. Jak se oteplilo nad 15 stupňů bylo vše OK. Teď na podzim to s klesající teplotou zas začalo zlobit, jednalo se vždy o první ranní start - pak celý den ok. Jak jsem psal na začátku, řešil jsem vše možné, žhavicí svíčky a relé, teplotní čidla a furt stejný. Zkoušel jsem i čistič vstřiků a palivový soustavy TEC2000. Jediný co pomáhalo, bylo nechat auto nahřát cca 30min bufikem, pak chytlo normálně. člověk by řekl, že to prostě musí být spojené s teplotou motoru.

Vstřiky a čerpadlo jsem si nechal ze zřejmých důvodů nakonec ;) (ta cena). Ale už jsem se nasr... a pustil se do toho, měl jsem taky trochu obavy z vyndavání vstřiků (po tom co jsem četl tady na foru). Odstrojil jsem torpédo pod oknem schodil stěračovou sestavu, sundal i sání z motoru a pak už byl přístup ke vstřikům excelentní. Auto má mít najeto cca 140 tis., ale je to dovoz takže, je to k diskuzi. Nicméně jsem nenašel žádný známky, že by vstřiky byly někdy venku. odšrouboval jsem klemy jistící vstřiky a všechny po lehkém zahýbání šly vyndat rukou. Ještě dodám , že se jedná o typ motoru RHK 88Kw (od 2006 výše), takže novější model HDI (stejný je ve 100Kw, pak ve fordech, volvech atd.) Není stejný jak 2,2Hdi ( ten jsem měl v C5 a vstřiky jsem vyndal až po sundání hlavy :o ) . Jsem automechanik, ale dělám už jen víceméně svoje auta a auta rodiny a známých. V diesel servisu, kde mi je zkoušeli, technik říkal, že zasraný zas tak moc nebyly, jen očazený sazema, piliny vůbec. Dál mě poučil že zkušební stolice vyvine tlak až 1700barů, který se v autě nedosáhne, takže je možný, že se rozhejbou i tím. Každopádně po složení do auta vše funguje jak má a i při mínusovejch teplotách. Ještě k těm nákladům na opravu musím připočítat i zkoušení vstřiků - 300 kč/ks bez dokladu a sada těsnění pod sání cca 1200,-Kč.

Teď už jen čekám na chip od Strakiho /tímto bych se chtěl nenápadně připomenout/ a snad bude autí sloužit jak má :D

Odesláno

Mě dělali vtřiky na 2,2 HDi před dvěma lety ve 170.000,- masakr všechny v prdeli dva přetržený v hlavě. PSA myslím pak dával na vstřiky takové gumové gufírka, mě je tam pak na nové taky dali. Prý už tam nemůže vlhkost a vtřiky jdou ven bez problému. Ať mě Straki opraví, jestli to tak není. :-)

Odesláno

já na těch vstřikách už nějaký to těsněníčko měl. Jednalo se o poloplast-pologumu nasunutou na vstřik, která po dotažení klemou těsní prostor okolo vstřiku v hlavě - voda se tam teda dostat nemůže. Viděl jsem stejně ale vstřiky, kde profukovala měděná podložka - zalítal ke vstřiku bordel zespodu (asi z egru) a zakarbonovalo to šíleným způsobem. Vyndavali jsme ho 14 dní postupným prolejváním různejch čističů na karburátory a karbon, nakonec se odlepil, ale byla to síla. :D (nicméně to bylo na focusu)

Odesláno

U našich strojů byl problém,že kvůli zatékající vodě ty čubky zarezly do hliníkové hlavy. To těsnění by tomu mělo zabránit. Pro jsitotu jsem je ještě namazal silikonovou vazelínou na brzdy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...