fatalboy Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Zdravím všechny, chci se s Vámi podělit o problémy, které trápí mou Phedru, r.v. 2006, 2.0HDi, 88kW, motor RHK. Vždy jakmile teplota poklesne pod cca 14 st.C nechce chytit, motor točí, ale chytne až naponěkolikátý (někdy až na podesátý). Jakmile motor ohřeje, startuje celý den bez problémů, ale když stojí, třeba půl dne nebo přes noc, ráno zas nechytá. Udělal jsem si ovládání webasta nezávisle a pokud ho zapnu a nechám cca 25-40 běžet (motor se ohřeje a hlava motoru je vlažná) bez problémů nastartuju hned.Při startování je slyšet cvaknutní relé žhavení. Zkoušel jsem už spoustu věcí: jsou vyměněny žhavicí svíčky, žhavicí relé, snímač otáček, palivový i vzduchový filtr, vyčištěný a stočený startér. Na diagnostice (PP2000) vyběhne jen nespecifikovaná chyba (chyba v poprodejním servisu není zaznamenaná - toto píše v diag, ačkoliv je PP2000 aktualizovaná), jinak nic, tlak na reilu dle diag OK, vstřiky OK - téměř bez korekcí - jakmile se nastartuje funguje autí naprosto ukázkově. Napadá někoho něco??? Díky moc P.S.: nevíte náhodou někdo, na kolik otáček by měl startér roztočit motor? [upravil dne 16/11/11 07:55 od fatalboy] [upravil dne 17/11/11 11:32 od fatalboy] Citovat
marko306 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Nestráca sa ti niekde tlak od vstrekovacej lišty po vstreky? (nejaká netesnosť) Citovat
fatalboy Odesláno 15. listopad 2011 Autor Odesláno 15. listopad 2011 nevypadá to, všude sucho - myslím ale, že ztrátu tlaku na reilu by příp ukázala nebo napsala diag. Citovat
Haryk Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 skus nalít 2-3troj násobek aditiva zimního Citovat
fatalboy Odesláno 21. listopad 2011 Autor Odesláno 21. listopad 2011 Vstřiky nedávno čištěny 100% roztokem TEC2000, aditivum používám pořád VIF (nyní zimní) a lehce naddimenzovávám. Čemu by to jako mělo pomoct? A neví náhodou někdo, kde na tomhle motoru najdu teplotní čidlo, prý by to mohlo dělat i to. Nicméně na obvyklých místech ( tam kde to má 100% strojů na zeměkouli, já to nejduuu dělááát ) není ?! [upravil dne 21/11/11 15:30 od fatalboy] Citovat
MotoMoto Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 A před tím čištěním to dělalo také? Citovat
fatalboy Odesláno 22. listopad 2011 Autor Odesláno 22. listopad 2011 jojo, dělá to od tý doby co jsem to koupil.jenže přes léto se to neprojeví, až když teplota padne pod těch 15 stupňů, když je venku 20, tak je to vše OK. Jinak čidlo teploty to asi nebude, protože na diagnostice mi ukazovalo včera večer - teplota chladicí kapaliny 5 st.C - což asi bylo. Je to trošku záhada Citovat
fatalboy Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 takovejch zobrazení a nic nikoho nenapadá ? Ani Straki007 ? Zkuste poradit, pls Citovat
marko306 Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Skús mu pisnúť SZ,možno nezaregistroval vlákno. Citovat
Tomas12 Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 Mám s autem to samé, akorát s C8,viz.odkazy níže. Přes léto žádný problém se startováním, ale jakmile šla teplota pod 10 stupňů,špatně startuje a pod 4 vůbec. Měnil jsem žhavičky a nic. Tak teď jsem týden bez auta a byl přezkoumám starter, baterie, vstřiky nic. Až se ukázalo, že obal palivového filtru je u vývodu naprasklý a čidlo asi špatný. Přitom jsem se díval na motor a pod auto a nikde se mi nezdálo, že by tekla nafta. Tak jsem dnes objednal nový obal a uvidim až dorazí,jestli je to tím. Citovat
banan1987 Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 podobny problem mam aj ja na mojej 406... nikto mi doteraz nic neporadil.. mam vymenene co sa len dalo... baterka je 2 rocna... straki007 by ti mohol poradit.. mne sa stalo ze neporadil ani ked sme mu pisali SZ aj ked sme boli ochotny zaplatit za radu:o ... proste slovakov asi nemusi Citovat
Juve Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 Len taký nápad: Skúšali ste niekto naozaj vymeniť snímač teploty motora pre riadiacu jednotku??? Aj napriek tomu že dia nevyhadzuje jeho chybu??? Teda ak v 807,C8,406, tento snímač je... Citovat
banan1987 Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 no keby som vedel kde tento snimac je ak niekde je tak bysom ho vymenil.. mam nahradny jeden motor tak z neho by som to skusil Citovat
Juve Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 A toto??? http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?&tid=31851 Ten zelený bazmek... Citovat
fatalboy Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 Tak se chci pochlubit, závada odstraněna. Nakonec jsem se naštval, dal auto do dílny, odstrojil jsem půl předku a věcí v motorovém prostoru , vyndal vstřiky a odvezl je na kontrolu do diesel servisu. Chlapík mi je vyčistil ultrazvukem a zkontroloval na mašině. Čekal jsem minimálně dva špatné, ale řekl mi, že jsou naprosto v pohodě, prý nejsou nové to je vidět (auto má cca 140tis. km), mají slabší hlavní dávku, ale jsou v normě od výrobce ( siemens ), nekapou a prý by se je vůbec nebál dát zpátky na auto. Takže jsem koupil nový podložky cca 20,- Kč za ks a vsápnul je tam zpátky. Nastrojil, vystrčil auto ven, nechal vychladnout a ráno jsem úplně normálně NASTARTOVAL !!! a od tý doby to startuje týden ať je teplota jaká chce v pohodě. Takže uzavírám jako vyřešeno (sice přesně nevím co to bylo,ale to už je mi jedno ) Citovat
fatalboy Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 Tak se chci pochlubit, závada odstraněna. Nakonec jsem se naštval, dal auto do dílny, odstrojil jsem půl předku a věcí v motorovém prostoru , vyndal vstřiky a odvezl je na kontrolu do diesel servisu. Chlapík mi je vyčistil ultrazvukem a zkontroloval na mašině. Čekal jsem minimálně dva špatné, ale řekl mi, že jsou naprosto v pohodě, prý nejsou nové to je vidět (auto má cca 140tis. km), mají slabší hlavní dávku, ale jsou v normě od výrobce ( siemens ), nekapou a prý by se je vůbec nebál dát zpátky na auto. Takže jsem koupil nový podložky cca 20,- Kč za ks a vsápnul je tam zpátky. Nastrojil, vystrčil auto ven, nechal vychladnout a ráno jsem úplně normálně NASTARTOVAL !!! a od tý doby to startuje týden ať je teplota jaká chce v pohodě. Takže uzavírám jako vyřešeno (sice přesně nevím co to bylo,ale to už je mi jedno ) Citovat
Milan+ Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 To se Ti vstřiky podařilo vyndat na autě bez vyndaného motoru? Jak jsi je tahal? Jináš ty se zabýváš servisem aut? Se jen ptám ohledně vlákna i o webastu? Citovat
marko306 Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Na 2,0HDi idú málo kedy zle vytiahnuť vstreky, to iba na 2,2HDi idú tak ťažko a málokedy idú vytiahnuť ľahko. Aspoň, tak som to tu všeobecne vyčítal na fóre. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.