Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

chci se zeptat, jesli muzu jit s 308 SW na vymenu oleje a olej. filtru do Peugeot servisu v Nemecku bez toho abych prisel o zaruku? Auto bylo kupovano normalne v Cechach, ma ceskou registracku. Najeto 15 tis., motorizace 1,6 VTi, 88 kW. Dik, David :myslim

Odesláno

Dekuji za odpoved, vim, ze predepsanej servisni interval je 30 tsd./2 roky u tehle motorizace, ale mam za necelej rok najeto uz 15 tis. a myslim, ze prvni vymenu je lepsi udelat driv, pro lepsi klid duse a pokojne spani :D

Odesláno

Jestli chces, aby ti motor vydrzel, tak nechavej olej menit kazdych 15 tkm vc. filtru.

Jen doporucim, abys byl u fyzicky pritomen u vymeny - aby te proste nevojebali.

Odesláno

Diky za rady, no nevim jake mate zkusenosti vy, ale myslim ze me bez znamosti jen tak nepusti do zakulisi servisu abych mohl osobne dohlednout na vymenu... ale urcite by to byla nejidealnejsi varianta :super

Odesláno

Chlapi sorry za :xvul ale co to ty lidi ucite? K z vas dela v servise a je mu prijemny, kdyz u vas stoji zakaznik a kouka vam pod ruce? Ja to teda nesnasim a okamzite rikam technikum at si je odvedou.. Jinak auto davej do takovyho servisu, abyses nemusel bat, ze te vojebou a budes mit klid. A pokud mas urcenej interval vymeny oleje, je zbytecny menit ten olej driv..Jak motor, tak ten olej je na tech 30t delanej..

Odesláno

Jezdím do těch servisů, kde když mám chuť nahodím montérky a jdu pomoct. O tom, že když chci koukám pod ruce ani nemluvě. Značkových servisů typu \"podepiš a tady máš klíče\" a ty se pak vracíš zpět s nějakou závadou mám už dost ...

Olej po 30 tis. je podle mě utopie, stačí ho vypustit a můžeš s ním leštit nerez místo pasty... ale pokud to někomu nevadí tak proč ne...

Odesláno

Jindra xrdt: Ty jsi mechanik v servise a doporučuješ měnit olej po 30 tisících kilometrech? A tvrdíš, že na to je motor i olej dělaný? No jo no, to chápu, musíš si zajistit dostatek práce. Bohužel tohle je přístup většiny servisů. Určitě tedy taky budeš zastáncem myšlenky, že olejová náplň v převodovce je doživotní. Podle toho ty auta vypadaj :grr No pokud za životnost auta budeme považovat 250.000 km nebo 7 let tak bys mohl mít pravdu. Já ale to auto kupoval sedmiletý s 200.000 km a rád bych kdyby dalších 10 let a 150.000 km vydrželo. Proto s tím jezdím ke známému a u všeho jsem a pomáhám mu s tím.

Taky se omlouvám za :xvul, ale nedalo mi to.

Odesláno

Tak trochu mimo dotaz ale co se týče první výměny oleje.Kamarád dělá mechanika u Forda na traktotory.Není to sic auto a každý motor má jiné doporučení ale jen taková zkušenost.Chlapi si v dílně na nových dvou mašinách vyměnili v domění že to motorům prospěje dříve olej než byl předepsaný interval a byl z toho velký problém.Motory si nesedly a šíleně pak žraly a tak je to ve finále vyšlo hodně draho.Jen taková zajímavost že méně je někdy více a výrobce ví co doporučuje i když to samozřejmě není doporučení týkající se tohoto dotazu ale jen zajímavost.Zdravím........

Odesláno

Jindra xrdt

za komančů bych tě chápal,ale je jiná doba...,něco jiného by bylo mít zákazníka za zadkem u generálky auta a něco jiného u výměny oleje (cca 30 minut??):myslim

Odesláno

ja teda v restauraci kuchaři do kuchyně nelezu , vy snad ano???

někdy tyhle myšlenkové pochody nechápu .

\"dobry den , potrebuji vyměnit olej, ale chci byt u toho abyste mě nevojebaly\"

\" v autorizaku jsou akorat zloději a vyměnovači dílu, tam mě nikdo nedostane\"

za pět minut v jinym vlakně

\"kluci neni tu někdo mechanik z autorizáku, potřeboval bych se na něco zeptat\"

pak jsou jeste vetssi borci kteri plivou a pak mi do sz pisou o pomoc

...ztracim chut...

[upravil dne 16/11/11 23:12 od Pe.Tr]

Odesláno

Sorry, ale pletes hrusky s jabkama.....

Jidlo, kdyz mi nechutna, tak naprosto nekompromisne vratim.

Vymeneny olej poznam jak?

\"Videl jsem stihacku couvat, zabu mlatit pesti do skaly...\" :D

Odesláno

prave ze ani omylem,

dostanes jidlo co ti chutna uvařene z mega sraček - nepoznaš nic.

deset let delam mechanicinu po ruznych firmach , mam plno kamaradu mechaniku vsude okolo ale nikdo , nikdo by si nedovolil nevyměnit olej .

Odesláno

V autorizáku nevyměnit olej by si nikdo nedovolil stálo by je to okamžitě licenci.Já jezdím do Peugeot Ivos Zlín a když sem chtěl být u auta neměli v tom problém a pustili mě tam bez řečí.

Odesláno
ja teda v restauraci kuchaři do kuchyně nelezu , vy snad ano???

někdy tyhle myšlenkové pochody nechápu .

\"dobry den , potrebuji vyměnit olej, ale chci byt u toho abyste mě nevojebaly\"

\" v autorizaku jsou akorat zloději a vyměnovači dílu, tam mě nikdo nedostane\"

za pět minut v jinym vlakně

\"kluci neni tu někdo mechanik z autorizáku, potřeboval bych se na něco zeptat\"

pak jsou jeste vetssi borci kteri plivou a pak mi do sz pisou o pomoc

...ztracim chut...

[upravil dne 16/11/11 23:12 od Pe.Tr]

Souhlasim.

Takove vlakna nectu protoze vim jake sr***cky se zas pisou.

Jak nekteri vite tak delam koncern PSA od roku 1998.

Jednou jedinkrat nam lezli lidi na dilnu divat se jak se jim delaji auta.

Vsecho bylo jakstaks gut.

Ale pokud mi zacne nekdo kecat proc jsem do toho mlatil kladivem(spodni cep) nebo proc to povoluju tak a tak.

NO by bych vas hnal vsechny pres kanal venku.

Jak psal Pe.Tr o te restauraci.......

!!!!!!!!!!!!!!!!A ted ctete pozorne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kolega od roku 2004 plati mozna dodnes jednomu podobnemu chytrakovi jako tady bolestne,myslim 1100,-mesicne.

A vite proc???!!!

Protoze chtel byt u vymeny tlumicu.

Samozrejme se mu to dovolilo,ze jo,protoze proc ne,vidte!!!

Klukovi bohuzel naplo pripravek a roztrhl se no a panovi\"DEBILOVI\" primo do nohy vyletelo pero.

Pan \"DEBIL\" zlomena noha na dvakrat a kluk hlava smutku.

Co k tomu dodat.

Ted ale predpokladam ze vetsina z vas napise.

Debil mechanik ze mu to vyletelo.Ze jo!

Nebo nekteri tady napisou \"no ale to neni vymena oleje\":blablabla:blablabla:blablabla:blablabla

NIKDY si nedvoli autorizovany servis nevymenit olej.

Odesláno

Hoši, zbytečně se čertíte, měli jsme kdysi jedno stání pro RS (rychlá služba) a tam se dělaly právě takové věci jako oleje,výměny svíček, filtrů,atd., prostě práce cca do 30 minut..., lidi k nám jezdili právě proto, že u toho mohli být, je ovšem taky pravda,že někdy přijel idiot, co furt otravoval a byly to nervy...,většina zákazníků byla normální :)--jako všude,kde se pracuje s lidma...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...