Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jakou to má spotřebu ten bufik?:myslim

jo teplota kolem 10-12C je akorát,já tam makám a neválím se,s tím komínem teď,nic nevymyslím....

vím,že by to bylo nejlepší,ale u novýho baráku nemůžu dát trubu skrz zeď....jak by to vypadalo...jo a nechci vyhořet,když tam mám 8cm polystyrén...:D:D

Odesláno

Ty kamna na propan ti to nevytopí mam stejně velkou garáž.já sem tam dal starý stáložárky udělal díru do zdi a stačílo mi 5m rour + 3 kolena a v zimě to vytopí na 17 venkovní teplota -10 topim dřevo uhlí

Odesláno

my u toho komín neměli! mělo to výfukovou trubku (normál pozinková trubka od okapu), kterou jsme nasadili na mřížku v garážových vratech. Měli jsme na to na dveřích takový udělátko. Samozřejmě jsme měli naproti v garáži místo jednoho luxferu díru, kde byly klapky, aby bufík nespotřeboval všechen vzduch. Vyfotil bch ti to, alemámegaráž jinou a ten bufík jsme nechali ve staré garáži

Odesláno
na propan a naftu bacha,žerou kyslík, aby jsi tam naležel vzhůru nožičkama a když nic jiného tak stoho bolí hlava poněvadž se zvyšuje kysličník uhelnatý

radši infra panel http://www.profiheating.cz/nabidka.php?typ=infratopeni&kategorie=8

[upravil dne 13/11/11 19:14 od Haryk]

Kde se da vycist vykon tech panelu???

Resp.jestli jsou schopne vubec s prikonem 200W vytopit nejakou mistnost kde je treba 5stupnu a cca 25m2 :myslim

[upravil dne 13/11/11 19:26 od straki007]

Odesláno

pojistku mají,a poměrně brzo to vypne, máme to v hasičárně o vel.4x6x2.80m asi tak půl hodky a teplota nic moc,

infra spíš ohřívá tebe něco jako sluníčko

Odesláno

A proč ti ten radiátor v garáži nehřeje? Kdo to projektoval, tak to počítal, ne?

Na plyn a naftu pozor, nedostatek kyslíku a kysličník uhličitý a uhelnatý je sviňa.

Volil bych elektriku - líp se reguluje, rychle zahřeje, budeš si moci topidlo postavit tam, kde právě pracuješ. Spotřeba nafty taky něco stojí.

Potřebný příkon je asi 2 až 4 kW - je dost důležité, jak se ti podaří teplo rozprostřít v místnosti - foukání elektrotopidla dost pomůže, zatímco např. uvedený trubková kamna foukají teplo ke stropu a u země je zima.

Zkombinuj elektrofukar-topidlo a elektro-infra-zářič. Kup (nebo sežeň) si levná - ta speciální vychvalovaná netopí o nic víc.

Odesláno

v garáži to bylo myšlený jen k temperování jinak tam je radiátor 1,5m dvojdeskový,ale je úplně nejdál od kotle...

ono tam bylo dřív docela i teplo když se topilo na plyn,ale od tý doby co máme krbovky vytopíme celej dům s nima,takže kotel na plyn běží je když nejsme doma nebo dopoledne než se začne odpoledne topit...

Odesláno
a to si z táty dělali legraci že zavedl topení i do garáže když stavěl barák...i na takový věci se má myslet

No vidíš. A já úmyslně topení v garáži nemám a nevadí mi to. A to mi topenář pořád nutil, že tam natáhne alespoň trubky a ty zaslepí, kdybych si to rozmyslel. Jen nevím, na co by mi to tam bylo, když nemám garáž zateplenou a voda v sytému nemá ani 40°C. To bych toho asi moc nevytopil.

Osobně jsem přesvědčený, že pro auta je v zimě lepší nevytápěná garáž.

Odesláno
a to si z táty dělali legraci že zavedl topení i do garáže když stavěl barák...i na takový věci se má myslet

No vidíš. A já úmyslně topení v garáži nemám a nevadí mi to. A to mi topenář pořád nutil, že tam natáhne alespoň trubky a ty zaslepí, kdybych si to rozmyslel. Jen nevím, na co by mi to tam bylo, když nemám garáž zateplenou a voda v sytému nemá ani 40°C. To bych toho asi moc nevytopil.

Osobně jsem přesvědčený, že pro auta je v zimě lepší nevytápěná garáž.

no abys rozuměl - ta garáž se nevytápí permanentně. Normálně tam ani nestojí auto protože sou tam na zimu schovaný agáve...Ale když du něco dělat tak si přitopim. Navíc garáž je pod obytnou částí, takž se teplo neztrácí..dveře obložený polystyrenem etc...však rozumíš..souhlasím že topit auto je blbost

Odesláno

to je na ten imbus dole pod radiátorem budu šroubovat a šroub utáhnu,ale o kolik?efektbude menší půtok v radiátorech blíž ke kotli?nebo jakej?auta mám stát venku a je to nejlepší,alespon je tolik nežere sůl jako v teple...:D

[upravil dne 13/11/11 20:00 od Charlie 1]

Odesláno

Imbus radiátoru v garáži povolíš, aby víc topil, ale dobře si zapamatuj, v jaké poloze byl a potom ho zase vrať do původní polohy. Na ostatní radiátory nesahej. Jinak by sis rozšteloval celý dům.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...