Darker Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 vendelinek: Tak jak to vypada se spotřebou?? ja sem mezi 8,5-9l, lambdu sem zatim nemenil Citovat
vendelinek Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 no,tak to jsi zatim na tom docela dobře,kéž bych to měl taky,první měřítko,co jsem byl od tý doby tankovat,ale to jen od oka je +-10,což je furt dost,ale to byly vyloženě městský silnice a zima,tankoval jsem minulý týden a testuju ještě jednou,a pak už to budu řešit co s tim dál,asi na chvilku budu jezdit dvojkou(pěšky),jsem dneska byl pro baterku a penízky furt prič a čim dál víc docházeji,jelikož jsem ještě nic na práci nesehnal:( petrsabela tady založil todle téma a vubec se nezůčastnuje,by mě taky docela zajímalo,jak je na tom a co pro to udělal aby to tak nechlastalo:myslim Citovat
Dan Ciela Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Ahoj všem. Potřeboval bych poradit ohledně spotřeby. Vlastním P 306 rv 1996 1.4, motor typ TU/TUD. Trápí mě spotřeba. Na nádrž (60 litrů) ujedu max. 400 km, což dělá nějakých 15l/100km. Jsem po výměně zadní části výfuku, nová lambda sonda bosch, nové svíčky bosch, nový vzduchový filtr, diagnostika bez chyb. Výměna oleje mě čeká na jaře. A spotřeba ne a ne klesnout. Mohli by jste mi poradit čím to může být? Jezdím docela krátké trasy tak cca 5 km denně. Do práce a z práce. Tím se navýší spotřeba, ale 15 litrů už je docela dost, a to bez rozdílu jestli je -20 nebo +40. Auto mám cca 1 rok a pořád žere stejně. Výměna výše uvedených věcí neměla asi žádný efekt. Prosím všechny, zda-li by mi mohli dát nějaký tip, na co se kouknout a tak. Zatím díky moc Dan Citovat
ferrari Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 15l/100 km je veľa...veľmi veľa...aj keˇd na Fobii 1,4 16V mi cez zimu pri menej šetrnej jazde tiež prvé 3-4 km ukazovalo spotrebu okolo 13l/100.... Cez leto to papalo koľko? Inak, ešte ti zostáva vymeniť čidlo teploty...a počítadlo km j esprávne? Nie je problém tam? Ja som mal 1,4, ale už viacbodové vstrekovanie a cez zimu to nebola žiadna tragédia, aj keˇdje pravda, že jazdím skô trasy 10-15 km... Citovat
Dan Ciela Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Přes léto mi to \"žere\" úplně stejně. Čidlo teploty? Topí mi to docela dobře. Při zahřátí mi teplota ukazuje necelých 90 st. Ale nevím, jestli to má souvislost s tak velkou spotřebou. A počítadlo, myslím, počítá správně. Citovat
ferrari Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 No ale ono je zvlásť čidlo teploty pre budík a zvlášť pre RJ...kúriť ti to môže koľko len chce, ak je čidlo vadné a vraví RJ, že motor má 20 st.... Citovat
Dan Ciela Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Tak to mě nenapadlo, jak jsem se díval, tak na chladiči jsem našel jen jedno čidlo, odkud vedou dráty kamsik do motoru a na saharu, má modrou barvu a nachází se pod takovou tlustou hadicí. To je ono, nebo mám hledat ještě někde jinde? Citovat
ferrari Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Ak sú čidlá dve, obe by mali byť kdesi pri termostate...ako, netvrdím na 100pro, že máš čidlá dve, no ja som mal dve...možno to závisí od výbavy...nedávno sa to tu riešilo... Citovat
miroja Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Ak mas klimu, mal by si mat dva snimace, jeden z nich by mal byt hnedy. Skus urobit fotku termostatu. Tam by tie snimace mali byt namontovane. Citovat
Dan Ciela Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Tady je foto toho termostatu, takže tam jsou dvě čidlo, díval jsem se jen na čidlo přímo na chladiči, které je asi pro spínání sahary, ne? V tom případě které je které čidlo? Jo a auto nemá klímu. [upravil dne 6/2/13 13:27 od Dan Ciela] Citovat
miroja Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 O farbach vsetkych snimacov v benznovom motore 306-ky tu uz bolo jedno vlakno. Pohladaj, uricte najdes Ak som to podla fotky spravne identifikoval, mal by to byt zeleny snimac. Modry by mal sluzit na meranie teploty na pristrojovke. To si mozes overit ak ho vytiahnes. Citovat
ineverexist Odesláno 11. únor 2013 Odesláno 11. únor 2013 když jsem to tu pročítal tak ještě MAP senzor bylo razeno, nejde asi proměřit a je to taková investice 1000 - 1300 Kč jen tak bez jistoty ja treba se nedostanu pod 8l takze me to taky zajima, mohl by nekdo poradit kde najit hodnoty cidel a snimacu ze bych je promeril ? pise se tu o tom na prvni srane a pak asi i na druhe ale kde ty hodnoty sehnat tu uz neni, bylo mi receno na emisich ze priste neprojdu, ze to ukazuje moc bohatou smes a ze lambda sonda funguje, takze bych tak tipnul cidlo teploty nebo MAP senzor Citovat
Dan Ciela Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Díky za rady všem. Pročetl jsem tady toho spusty a bude to zelený snímač. Ještě objednat a nainstalovat. Ale v takovém počasí budu muset počkat asi až do jara. Jen tak pro informaci, jaké obj. číslo má čidlo třeba v autokelly? A čemu se vyvarovat při výměně čidla? Asi budu muset vypustit chladící kapalinu, že? Taky by mě zajímalo, stejně jako ineverexist, jak změřit snímač chl. kapaliny, jestli je opravdu mrtvý? Třeba ho mám v pořádku a bude problém někde jinde. Třeba ten MAP senzor jak píše ineverexist . A min na 8 - 10 litrů bych se chtěl dostat... Těch 15l/100 km mě fakt děsí. Zatím díky kluci Citovat
miroja Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Ten snimac je vlastne termistor. Zo zmenou teploty meni svoj odpor, ale neviem ti povedat, aky odpor by si mal namret pri akej teplote. Jedine ak by sa niekto nasiel s rovnakym motorom s urcite dobrym snimacom a skusil to zmerat pr minusovej teplote, pri teplote cca 20 stupnov a pri pracovnej teplote (90stupnov). Ttieto 3 hodnoty by mali stacit na urcenie, ci je ten tvoj snimac v norme alebo nie. Prpadne, napada ma este skusit zistit cez diagnostiku kolko ti ukazuje teplotu chladiacej kvapaliny snimac cez diagnostiku a kolko je skutocna teplota kvapaliny. Neviem vsak, do akej miery vie tieto informacie z ECU vycitat diagnostika v tvojom aute. Ja mam v aute len jeden, aj ked dvojity snimac. Jedna cast dava info pre merak na palubovke, druha cast dodava info pre ECU. Predpokladam, ze jeho hodnoty su ine ako pri tvojom. Citovat
Dan Ciela Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Jak jsem měnil lamdba sondu, na podzim, tak bylo auto napíchnuté na diagnostice, za kterou jsem dával 500kč a nic se neukázalo. Nebylo by špatné zkusit čidlo z jiného auta, ale nikoho okolo sebe neznám. A než dávat znovu za dia peníze, tak to se mi raději vyplatí koupit nové čidlo, výjde to na stejno a uvidí se... Buď a nebo.. Citovat
miroja Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 K diagnostike sa neviem vyjadrit, nemam prakticke skusenosti, to bol len nazor,ale mohli by sa k tomu vyjadrit ludia, co maju origo diagnostiku, teda ci sa da pri takomto motore vycitat na diagnostike teplota motora Nevedel by si si pozicat v predajni taky snimac, alebo mozno aj na pulte u nich zmerat? Myslim, za keby si zmeral odpor aspon pri izbovej teplote a potom pripadne aj po zahriati snimaca v ruke, mohlo by to odhalit, ci ten tvoj je hodnotami uplne mimo, alebo aspon radovo sedi... Citovat
Ferry Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 na spravne obj. cislo zeleneho cidla teploty chl. kapaliny by bylo potreba napsat VIN, hodnoty by melo mit nasledujici - meri se odpor mezi temi dvema kontakty zeleneho cidla 10stC - 3.53k-4.1 kOhm 20 - 2.35k-2.67 kOhm 30 - 1.585k-1.79 kOhm 40 - 1.085k-1.23 kOhm 50 - 763R-857 Ohm 60 - 540R-615 Ohm 80 - 292-326 Ohm 90 - 215R-245 Ohm 100 - 165R-190 Ohm Vymenit se da vcelku snadno, pri studenem motoru ani neni treba vetsinou odpoustet kapalinu, proste si pripravis nove cidlo, pod stare das kus hadru a povolis ho, vysroubujes az na krajicek zavitu a pak jen rychle prehodis, pri trose sikovnosti vytece jen par deci, ty se pak dolejou Teplota motoru se samozrejme da zjistit i pres live data na diagnostice, stejne tak kolik ukazuje MAP senzor Citovat
ineverexist Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 dik moc Ferry, slo by zaslat hodnoty i ostatnich cidel ? pripadne i HAL senzor ? EDIT: jeste me napadlo v sani nad filtrem je nejake cidlo, pak krokovy motorek a rapma, a jeste nekde jsem tu cetl, ale uz to menuzu najit, nekdo psal ze se nechaji seridit i vstrikovace nejak podle oporu, a ze mu po tom klesla spotreba [upravil dne 13/2/13 20:25 od ineverexist] Citovat
murphylee Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 Tady jsou alespoň orientačně hodnoty pro MAP. LINK Když mě blbnul MAP, tak volnoběžný otáčky padaly hodně nízko a občas to i zdechlo. Se spotřebou to ale bylo max. 9l/100km. A chyba se zapsala do počítače a diagnostika ji vyčetla. Citovat
ineverexist Odesláno 16. únor 2013 Odesláno 16. únor 2013 tak jdu na to měřit, jen bych potřeboval poradit jak nastavit multimetr abych ho nespálil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.