Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čaute,

riešim kúpu rodinného auta pre 3-4 člennú rodinu, pravidelný denný nájazd 20 km (@job) plus dovolenky a iné neplánované cesty :) Našiel som ponuku na 406 Break 1,8i 16V, 1998, po prvom majiteľovi, údajne zaručený nábeh 111 tisíc km, podľa fotiek vyzerá bezchybne, vydealovaná cena 1500 €. V piatok si to ideme pozrieť. Absolútne nepoznám túto motorizáciu, preto sa pýtam tuná Vás, znalých problematiky, či ísť do toho alebo radšej si nájsť niečo iné...

Díky za každú odpoveď.

Odesláno

jako první majitel v republice a nebo koupeno tim majitelem v republice jako nové...docela podstatná věc...kdyby bylo mladší mohl by jsi to trochu ověřit VINem ale takhle to nepůjde.

Někdo ti řekne 1,8stačí já tvrdím nestačí...

počítej s tím že to určitě bude chycené ...prahy...pod zadníma sedačkama...no a určitě i jinde,ale tady to je tutovka...

někdo ti řekne naftu,ale tu určitě neseženeš v kvalitním stavu...v tomhle letopočtu a cena bude taky jinde,prostě benzíňák je levnější na kup,ale zase spotřeba je jiná...

[upravil dne 25.10.2011 14:30 od John_Ice]

Odesláno

Dotyčný to len postavil na SK značky, auto kupoval v DE ako náhradné riešenie dostať sa domov (4 dni bola odstávka MKD). Toto je jeho verzia. Nenašiel som jeho ďalšie inzeráty, takže asi nebude \"dovozca\".

R.v. 1998 sa ešte nedá overiť podľa VIN? Tak to som nevedel, zaujímavá informácia.

Beriem si zo sebou priateľa, zarytého 406-kára, snáď si také veci ako skrytá korózia vychytá... :) Ale určite by nebolo na škodu veci, ak by si mi podaril, na čo konkrétne si dať pozor pri kúpe.

Ad nafta: neviem, či pri mojom nájazde by mala zmysel... 1,8 mi príde ako schodné riešenie, len neviem, ako je tento motor so spoľahlivosťou, údržbou (ND) a spotrebou. Každé info poteší.

Díkes.

Odesláno

1.8 staci :D ale pouze v pripade, ze jsi klidny ridic a nevyzadujes prilis dynamiky.

Jinak spotreba viz. podpis (sice sedan a novy model, ale motor by mel byt stejny, 81kW).

Musim zaklepat, ale v mem pripade je ten motor bezudrzbovy. Mam ho pres 2 roky, po koupi rozvody a spol., dale uz jen pravidelne vymeny oleje... :roker

Na takovy maly najezd jak pises bych radsi vzal ojety benzin nez diesel.. A benzin klidne i nejaky vetsi :)

Odesláno

S VINem jsem myslel ověěřit opravy a tím i nájezd km do té doby co jezdil do servisu...jinak přes VIN můžeš jenom jestli je kradené....

s 20 000km to je i na naftu,záleží co upředníš...nafták ,,drahej,, vyčochtanej,kvalita nafty nic moc HDi háklivý...benzín relativně levnější většinou i menší nájezd na autě a menší náklady co se týče oprav motorových částic,jinak se vše kazí jak u nafty tak u benzínu..no u benzínu je možnost potom předělat na LPG docela výhoda...já o tom neuvažoval,když jsem to kupoval,ale po ujetí 10 000km jsem si řekl proč ne a zatím toho vůbec nelituji...

Odesláno

John_Ice: 20.000km najezd? 20km denne do prace, to je 100km tydne, 400km mesicne, 4800km rocne. Do toho nejake pojizdky do obchodu a spol., vylety, dovolene, ale pochybuju ze to naroste na 20tkm.

Jestli to ma do prace 10km, tak to se diesel ani poradne nezahreje. Benzin sice taky uplne ne, ale nebude aspon trpet turbo atd.

Odesláno

jee tak to jsem si zase přečetl špatně....

znám borečky co si koupěj auto za 1mega a maj nájezd 5000km/rok protože na to maj,ale raději jezdějí se služebákem...

ale k tématu...

jo a musíš si projít výfukové potrubí a brzdy...nevím jestli 1,8 maj zadní kotouče,ale znám pár lidí,kterým se zadní kotouče u 406 teda brzdy neplnějí tu funkci,prostě to je snad i tu na forku,výměna zadních brzd...prostě vnitřní brzdy moc nechoděj musí se to rozebrat a povyměnit...

Odesláno

Ja na svem mam vzadu jen bubny... Nevim jestli treba na old modelu nejsou kotouce. Ale ja na ty bubny od koupi nesahl a pred 2 mesici na STK naprosto perfektni ucinnost a soumernost :)

Odesláno

@Maci: diky, IMHO 1,8 by malo/mohlo :) stačiť, aj tú spotrebu do 8 by som zniesol... Už len aby to bolo tak spoľahlivé, ako to Tvoje ;)

@John_Ice: díky, ok, píšem si - prahy, pod zadnými sedačkami, výfuk, zadné brzdy. Ešte nejaký dobrý tip?

Význam VIN mi je jasný, len tak som pochopil z Tvojho príspevku, že u r.v. 1998 sa z VIN nedá vyčítať servisná história? Alebo sa mýlim?

Odesláno

já to nehledám,ale myslím si že tu borci říkali něco 10let,ale jistej si nejsem,koukni se kde se dává VIN tu na forku a zeptej se...

ještě co vím tak zadní podběhy šla barva pryč ,jak tam je ten ohyb(drží se tam bahno)...odlupovalo se to...ty brzdy to je jenom s kotouči,myslím si že u 1,8 byly jenom bubny.

jinak klasika když jedeš tak pustit volant...když zatáčíč jestli nehučej ložiska,ale to je prostě klasika

Odesláno

1.8 81 kW na pohodovou jízdu stačí. Není to na závodění a extra předjíždění, ale když točíš, tak to taky jede. Hlavně o něm v 90/130 prakticky nevíš, je úžasně tichý.

Záleží ale jaký chytneš kus. Někomu to žere oleje víc než benzinu (:D) a mně to třeba za rok a něco provozu nevzalo oleje ani kapku. To samé se spotřebou, já se pohybuju od 6.5 (léto, dlouhé trasy po okreskách) do 7.5 (kratší trasy + dálnice + městský provoz - Ostrava). Ale v sedanu, žejo. Break bude asi těžší.

Vzadu mám bubny a že by mi někdy \"nestačily\" brzdy, to říct nemůžu.

Problémy bývají , co jsem stihl vypozorovat (a zažít) asi jen s krokovým motorkem, čidlem teploty chladicí kapaliny,... ale nic vážného. Všechno to jsou záležitosti pár stovek. Někomu občas zlobí zapalovací rampa.

Jo, ale počítej s tím, že bude působit dost líně. Má dost mizerný \"krouťák\", takže žádné vystřelování jako z praku se nekoná.

Jo a samozřejmě bacha na tu korozi. Jak už někdo psal, hlavně prahy a prostory vzadu pod sedačkama, resp. \"vzadu\" v kufru. Nikde jinde by to nějak hrozně rezavět nemělo, pokud jo, tak se v té oblasti něco měnilo / opravovalo...

[upravil dne 25/10/11 16:43 od Džůny]

Odesláno

1.8 -81kw,rv98 naj 165tis jsem kupoval na jaře za 34tis.jen mírně orezlý p.práh jinak nic.Výměna rozvodů samodomo /3000kč/+olejů,gufero na poloose/20kč/ výfuk prost.+zadní díl/1600kč/.Začíná bouchat zadek-pořeším na jaře.Spotřeba na couračky 8l.Chytá na otočení,takže spokojenost.

Odesláno

Veľká vďaka každému za odpovede. Takže tejto motorizácie - 1.8i 16V by som sa nemusel báť, pokiaľ to auto nebolo vraždené a masakrované...

Veď uvidíme v piatok, idem na obhliadku... :bacha

Odesláno

auto je tiche do 130 ako bolo spomenute a to mam uz 230 000km na dlhsie,a dlhe trasy je to dobre auto s dobrou spotrebou ale ked mas do roboty 2 km jak ja tak to neni ono spotreba ide dost hore a este jedna taka vlastnost co som si vsimol,kurenie je na jednotku z hviezdickou v zime odcenis ,po 1.5 km trase to pekne topi na studeny motor a ked sa zohreje tak sa tam upeces :D ked to das naplno,sedel som aj v inych autach bmw,octavia a dokonca o dost mladsia ale na toto sa nic nechyta,toto sa im fakt podarilo v skratke dobre auto za dobry peniaz

Odesláno
1.8 81 kW na pohodovou jízdu stačí. Není to na závodění a extra předjíždění, ale když točíš, tak to taky jede. Hlavně o něm v 90/130 prakticky nevíš, je úžasně tichý.

Já jsem u toho svého motoru vypozoroval, že je o dost tižší při 150 km/h než ve 130 km/h. Při té stotřicítce se dostane do nějaké rezonance nebo co (tím nemyslím to, že by tam něco drnčelo), prostě hučí to víc než ve vyšších otáčkách, jak rychlost vyleze na cca 150 tak se ztiší :)

Odesláno
a dlhe trasy je to dobre auto s dobrou spotrebou ale ked mas do roboty 2 km jak ja tak to neni ono spotreba ide dost hore

Do roboty (vrátane škôlky :) ) mám cca 10 km, čiže denný nájazd min. 20 km. No a info ohľadne dobrého kúrenia poteší :super

Kdežto moja doterajšia Š120 začala kúriť tak pekne za polcestou... :)

Odesláno

ale jak ti radili radsej by som bral rovno 2.0 16v naklady budu porovnatelne a mas viac vykonu inak motor sa nesere ,myslim tak ze ta necha visiet niekde v poli,sem tam mu zakolisaju otacky proste to ma obcas male poruchy ale nic vazne aby si nedosiel domov proste veci co sa tyka udrzby a tak,siel som s nim z NL 1800 km domov a bez najmensich problemov so spatnym termostatom :D teplota mi nevysla vyssie jak 70 stupnov normalna prevadzkova je 85-90stupnov a i tak to topilo v novembri doma sa vymenil termostat a dodnes ok

Odesláno

Nuž, ponúkaná je 1.8, takže preto sa orientujem na ňu. Uvidíme v piatok, budem múdrejší... Pokukám, ošahám, vypočujem a potom sa uvidí :)

Odesláno

1,8 ako motor by stacial, trosku je tam ale problem s tym, ze su tam v predu na brzdach minikotuce a v zadu myslim bubne... A skratka je to celkovo robene ako lacna varianta (ale zas spolahliva) rozhodne by som ale kupil radsej mensiu motorizaciu a z nejakych usetrenych penazi dal prerobit na plyn... Aj ked mozno peniaze nijak extra neriesis, ale budes s pumpy chodit s usmevom na tvary len sa pozres na ceny benzinu... :bacha

Edit: Som spocital navratnost pri najazde 10 000km rozne max. 3 roky.

[upravil dne 26.10.2011 17:03 od El-Chio]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...