uni-hoxis Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 co děláte se svýma pažoutama? Já mu plánuju pořídit aditiva do nafty, dolejt fridex a opatlat těsnění kolem dveří ... Máte nějaký vychytávky na zimní údržbu? Citovat
banan1987 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 este si dopln zimnu zmes do ostrekovacov a hlavne prezuj na zimne .. viac asi ani nemusis:myslim Citovat
uni-hoxis Odesláno 18. říjen 2011 Autor Odesláno 18. říjen 2011 jojo, přezutí už provádim ... ještě zkontroluju baterku jak je na tom :/ zvládnu sám vyměnit olej v autě? Citovat
koblih69 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Dělal jsem to minulej týden, tak to hlavní ( mytí, navoskování, zimní koberečky ... nepíšu) : * zkontroloval jsem lemy kol a prahy, kde bylo třeba opravil ten gumovej nástrřík * těsnění kolem dveří máznu parafínem, silikonovém přípravky sice fungují, ale na nerovnostech to většinou různě vrže a to nesnáším. * promazal jsem panty, zkontorloval servoolej, dolil do ostřikovačů zimní kapalinu, zkontoloval nemrzku, do kapsičky dal rozmrazovač a škrabku. * mrknu na plastová nadkolí, někdy ( u 406 moc ne ) jsou za nimi hromady písku hlíny... * vyměním plechovku letního VIFu za zimní .... PS: olej vyměnit zvládně na tom nic není. [upravil dne 18/10/11 18:31 od koblih69] Citovat
BV406 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 tu plechovku zimniho vifu nedoporucuji vozit v zime v aute: 1. je treba ji skladovat v +5°C 2. kdyz se z toho udela rosol, tak to z ni nedostanes takze idealni je, pred tim, nez budu tankovat, prcnout do nadrze a zase schovat do tepla to se netyka jen zimniho vifu, ale vsech aditiv zajistujicich filtrovatelnost nafty za velmi nizkych teplot jo, jeste doporucuji pred zimou nechat si odborne dobit baterku, pripadne si to dobit sam, ale spravne ... [upravil dne 18/10/11 18:46 od BV406] Citovat
Benžík Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Do kufru řetězy, lopatu a kolečko písku. Rukavice, boty do sněhu, spacák do -30, lihový vařit, konzervu, chleba, rum a signální světlici. Citovat
koblih69 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 tu plechovku zimniho vifu nedoporucuji vozit v zime v aute: 1. je treba ji skladovat v +5°C 2. kdyz se z toho udela rosol, tak to z ni nedostanes takze idealni je, pred tim, nez budu tankovat, prcnout do nadrze a zase schovat do tepla to se netyka jen zimniho vifu, ale vsech aditiv zajistujicich filtrovatelnost nafty za velmi nizkych teplot jo, jeste doporucuji pred zimou nechat si odborne dobit baterku, pripadne si to dobit sam, ale spravne ... [upravil dne 18/10/11 18:46 od BV406] To je docela zajímavý, ale já VIF už 3 roky ukládám do levé zadní schráky v kufru kombíku. Ani v těch největších mrazech jsem v něm nikdy rosol nepozoroval, je normálně tekutý, takže už to \"na starý kolena\" určitě měnit nebudu Citovat
Mila_S Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 jojo, přezutí už provádim ... ještě zkontroluju baterku jak je na tom :/ zvládnu sám vyměnit olej v autě? ... pane Lorenc? :D:D [upravil dne 18.10.11 19:12 od Mila_S] Citovat
Jacobsoon Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Do kufru řetězy, lopatu a kolečko písku. Rukavice, boty do sněhu, spacák do -30, lihový vařit, konzervu, chleba, rum a signální světlici. :D:D jelikož jedu z nížin pracovat na čtyři měsíce do špindlu, tohle určitě přibalim Citovat
JanoRS Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 A čo povite na BODY 930 na podvozok a pod vnútorné blatníky??? Citovat
koblih69 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Za mě ano, použvám buď BODY 930 nebo Dinitrol 447 Citovat
shark734 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 pani co dat ako zaklad pod to BODYcko? na starej 307 som tam dal asi len obycajnu zakladku a po roku to opadava Je mi jasne ze stary nater treba otrhat, hrdzu obrusit, ocistit, odmastit a co este? inak novsia 307 je dovoz nemecko a sroby na podvozku su hrdzavejsie jak na tej 10 rocnej z francuzska, nemci musia pekne solit a vsimol som si ze na novej nieje nastriekany tou gumou cely podvozok..v okoli vyfukoveho potrubia asi 30cm nic a planujem to osetrit tak ako na to? dakujem Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Já si pěkně připravim na podzim hormadu listí, až bude pořádně veliká tak tam s Pažoutem zalezem a vyletem až v dubnu, pěkně odpočatý Fuj, hnusná zima. Jinak klasika, těsnění namazaný, škrabky a smetaček nachystaný, rozmrazovač, nemrzka, ode dneška i zimní kola, takžy myslim že mě nic nepřekvapí, leda že by nemrzlo:D Citovat
JanoRS Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Super, ja som to tam nastriekal, ale zatial som sa nikoho nepýtal či to robí (ale ked som sa pozriel na kamosov Senic o tri roky starší, hneď som bežal po BODY). Btw, to VIP nestuhne pokial nie je staré Citovat
koblih69 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 pani co dat ako zaklad pod to BODYcko? na starej 307 som tam dal asi len obycajnu zakladku a po roku to opadava Je mi jasne ze stary nater treba otrhat, hrdzu obrusit, ocistit, odmastit a co este? inak novsia 307 je dovoz nemecko a sroby na podvozku su hrdzavejsie jak na tej 10 rocnej z francuzska, nemci musia pekne solit a vsimol som si ze na novej nieje nastriekany tou gumou cely podvozok..v okoli vyfukoveho potrubia asi 30cm nic a planujem to osetrit tak ako na to? dakujem Mechanicky očistit na čistý kov, pak Stabilizátor rzi nebo odrezovač, pak antikorozní základ a na to Body a pak nic, nebo přelakovat pokud je to vidět. Citovat
shark734 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 nejake konkretne pripravky, otestovane? Citovat
JanoRS Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 No ja som na Favorite dal pod to základnú, ale na 307-čke som to len ovapkoval, odmastil a striekol. Po roku som sa na to pozrel a vyzeralo to ako čerstvo nastiekane Tak som to zasa len vystriekal vapkou a striekol. Tiež som mal od výfuku na obe strany cca. 30cm len čistý plech + niektoré časti/skrutky \"chytala\" hrdza. Citovat
shark734 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 no priznam sa ze ma to dost nasralo, na spojoch v miestach bez bodycka videt naznaky hrdze, ale nic strasne zatial tak to chcem riesit Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.