Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

když jsem si koupil před nedávnem 407 SW, tak jsem se tešil že si nechám naklonovat simku ale až poté jsem zjistil že T-Mobile twistové karty neklonuje a že se nedají ani přesměrovat. Po zjištění že SIM v2(od riku 2002 :myslim) nejdou po domácku naklonovat jsem to vzdal, ale v sobotu jsem dostal skvělý nápad, jak z této patálie ven. Chci vyrobit SIMku s Bluetoothem :D. SIM bude simulovat standartní SIMku + kontakty a SMS bude tahat z telefonu + požadavek od sítě, pro zašifrování pomocí KI(kvuli čemu se SIM nedá naklonovat) vyřídí taky origo simka v telefonu.

Co to znamená?

Znamená to že ta \"virtuální SIM\" se bude schopná adaptovat na různé telefonní čísla, nebude to klon,ale bude to něco víc, dalo by se to přirovnat k handsrfee( až na to že při hovoru nebudeme schopni jej přesměrovat do mobilu).

Proč tady s tím otravuju? :bacha

Rád bych na to nebyl sám, protože mám zatím 2 cesty jak toto zařízení sestrojit a bylo by super kdyby se našel někdo, kdo by byl ochotný pomoct... Ideálně někdo se skušeností s technologii Bluetooth a jeho profily(zde by mě zajímal profil rSAP), nebo někdo kdo zná AVR-C( C pro ATmega/tiny procesory nebo i PIC ) nebo někdo kdo se už setkat se způsobem komunikace protokolu SIM s Telefonem a také někdo se znalostí assembleru. Já mám zkušenosti s programováním pro Android, procesory ATmega, assembler a plno jiného..

Veřím že je to reálné, existuje simulační software pro procesory PIC který simuluje SIMku, bohužel není open-source, my bychom ho jen potřebovali posunout o úroveň výš ;)

Odesláno
:) ... bude to užitečné, ale datum vydání bude záviset na počtu lidí kteří se angažují .... :roll ... budu se snažit na tom dělat jak jen to půjde, bohužel mám plno jiné práce, která mě a mou rodinu živí....
Odesláno

buď jsem to nepochopil anebo jsem se špatně vyjádřil... mno, mě je jedno jestli se jedná o SK nebo CZ, ale hledám jednotlivce, dobrovolníky, ne firmu která by mi to vyvynula (takový vývoj by stál statisíce korun).. takže teď nevím jestli jsi Marceli ty projektoval ty věci anebo zmáš firmu co jej projektovala :myslim ... já sám pracuju ve firmě, která dělá Nokii nejvetšího partnera takže v R&D bussinesu jsem, ale sehnat lidi co k tomu ve volném čase sednou :roll, proto jsem napsal na to fórum, třeba se tu nějaký programátor s RT3 potuluje a mohl by přidat ruku k dílu :D

Odesláno

Dostal jsem se do situace, že je mi jedno jestli je karta dobíjecí nebo ne.. i kdybych přešel na paušalní tarif, tak bych za klon vysolil 500 kč + 100 kč měsíčně poplatek za klon. Moje řešení přináší výhody v tom, že po připojení BT se odpojí(automaticky) SIMka v telefonu od sítě( což si s klonovanou simkou musíš hlídat sám) + budu schopnej tu virtuální simku plnit daty z mobilu(kontakty, zprávy), zmeškané hovory .... a opačně, zase z auta data synchronizovat do mobilu... :) ...v podstatě klon karty není dost dobrý...

Odesláno

možná dobrej nápad,ale jestli ta námaha se oplatí ?

Nevím jakej je rozdíl dual a klon SIM karty,ale mám 2SIM na 1tel číslo (1 auto,2 telefon) a rozhodně za nic neplatím,dostal jsem je zadarmo a když se mi posrala jedna tak mi dali opět 2SIm nové zase zadarmo. A nevím jestli je to hlídání,když chci mít aktivovanou kartu v autě tak zapnu tel (PIN neukládám)a aktivuje se mi tam tel v autě a mobil je neaktivní a když vypnu tel v autě musím jen aktivovat mobil a to třeba vytočení 1,když na to zapomenu tak jsem jenom nedostupnej a svět se určitě nezblázní...

proto se ptám jestli to má cenu...

Odesláno

vodafone....ale co vím tak O2 to měl taky zadarmo...tak to potom je jiná....

nenabádám tě aby jsi přecházel,ale kvůli tomu že to má celá rodina je nepodstatné,alespoň z mého pohledu...jo když máš dobíječku tak to je o něčem jiném.Ty musíš vědět jestli se ti to vyplatí či nikoliv.

Odesláno

John ma pravdu...

okrem toho ak si na to nenasiel kolegov v praci, zadarmo ti s tym pomahat nikto cudzi nebude.

Potom je bezpredmetne takto procedury riesit. Pride mi to ako sialeny scenar na dost nepodstatnu vec.

V tomto plne s John_Ice-om suhlasim... samo ze aj v inych nazoroch :D

Odesláno

Máme v rodině týmy.. voláme si zdarma(z mého úhlu pohledu)... dělám to hlavně kvůli příjmání hovorů, já totiž mimo rodinu z toho telefonu nevolám, a tohle řešení mi přinese minimální investice( žádný paušálú) ten vývoj mi zabere cca 2 měsíce.. možná míň... těžko říct... což není vůbec špatné, když potom budu mít řešení které by mohlo být užitečné na více místech ;)

Odesláno

Mercel00 : se mnou nemusíš souhlasit pokaždé ;) (mám někdy debilní připomínky, vím to)

jinak Přéma ti to přeje a fandí,protože by mu to určitě bodlo,já ti fandím taky (před taovejma smekám klobouk,když maj nápad a vyjde) ale jak říkám, má to cenu? Nevím co to obnáší,ale kdyby to bylo lehké a levné, určitě by s tím už někdo dávno přišel...je to jen už 7 let starej přístroj...

Odesláno

Toto řešení je výsledkem 2 problémů, nemožnost klonování SIM a nemožnost dodělání BT Handsfree profilu do RT3.. ovšem pokud je postavíš vedle sebe a použiješ co ti zbyde, výsledkem je výše zmíněné řešení.. toto řešení je vhodné opravdu jen do auta které ma jen SIM slot + toto řešení by se nedalo komerčně prodávat ;) operátoři by výrobce ubily žalobami

Odesláno

Mercel00 : kde jsi přišel na to že to je bezpředmětné? To že se někdo z mé prace nebude delat s necim co mu absolutne nepomuze uplne chapu... stačí se podívat kolik existuje open-source projektů... např Linux( obecně) :-D ... je plno takových projektů, nikdo nic neplatí ;)

Odesláno

Taky se domnívám že tuto \"věcičku\" by uvítal lecjaký uživatel RT3. Já tedy osobně určitě, štve mě že k RT3 není možné dodělat BT modul a klon karty se mi neosvědčil. Měsíčně jsem za to platil 100,- a pořád sem zapomínal si přihlašovat telefon, takže sem byl furt mimo signál. Po roce sem kartu zase pěkně vrátil operátorovi a nadále riskuju pokutu při držení telefonu v ruce za jízdy. :papa

Takže jestli se ti to někdy podaří dát do kupy tak se hlásim jako vážný zájemce ;)

A držim palce:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...