Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, tady je ten novej zákon

Chápu to tak, že když nebude na vozovce sníh (typicky ve městě) mohou mít zimáky méně než 4 mm a více než 1,6 mm (samozřejmě pokaď sníh bude - nesmím vyject a použiju MHD)

Jinak značka zimní výbava byla zrušena, nebo ne?

Moje mají bohužel 3,6 - 3,9 a jezdím s nima jen do práce

Nový zimáky si budu pořizovat až v prosinci, kdy naně dostanu dotaci od zaměstnavatele (profitsharing :) )

Prosím o potvrzení místních právníků :super

Odesláno

právník nejsem, ale ted sem koukal na autosalon a já to pochopil tak, že máš pravdu, že pokud nebude sníh tak jezdit můžeš, ale pak je blbý když vyjedeš a třeba začne sněžit tak budeš muset zastavit :D a to by se mi nechtělo. Pak by mohl nastat průšvih s pojištovnou.

Určitě k tomu někdo něco dodá, já každopádně budu kupovat pneu už ted, protože stejně mi nikdo nic nepřidá ani nezaplatí :aut

Odesláno

jakej Pukáč k sakru :grr ty B enžo U kulele motovidlo, koukej to opravit!

Ferry díky, už si to tisknu do peněženky jako tahák, jde mi opravdu jen o cca měsíc a půl, kdy je v UL hovno sníh

Odesláno

Tak jsem si přečetl víc jak půlku článku od Ferryho a je to mazec, jaký díry tam zase jsou :D

Co mě zarazilo, že píšou o těch letních pneu a jejich bezpečnosti v zimě na suchu. Podle mě je to kravina, protože v zimě je \"zima\" i když vezmu +10st. tak stejně silnice bude mít tak +5st.a přece letní směs v týhle teplotě tuhne, tak by logický bylo, že moc brzdit nebude. Kdežto zimní směs je do těhle teplot přizpůsobena, tak by na to měla být udělaná.

Odesláno

a v Blesku píšou Základní pravidlo zimního obutí 4 x 4 x 4 = 4 stejné pneumatiky, nejméně 4 mm hluboký vzorek, maximálně 4 roky staré

http://www.blesk.cz/clanek/radce-auto/161096/velky-prehled-zimnich-pneumatik-14-dni-do-povinneho-prezuti.html

já osobně mám zimní objednaný,tendle tejden snad příjdou,tak to stihnu přezout,nemám nejmenší zájem diskutovat s cajtama:)

[upravil dne 17.10.2011 16:33 od vendi.stejskal]

Odesláno

Pneu po 4letech ztrácí svoje vlastnosti, jsou napuštěný nějakýma olejema nebo něčím takovým. Ale neříkejte mi, že budu muset kupovat každou chvíli jiný pneu, když budu kupovat starší.

Odesláno

Kluci nechci flame o tom jestli zimní jo nebo ne.....

Chci odpověď takovou, jestli po městě kde není žádná značka zimní výbavy, mohu na vozovce, na které neleží souvislý sníh, led, atd. jet se zimníma gumama o hloubce dezénu menší než 4 mm a větší než 1,6. Jestli mě benga budou buzerovat nebo ne (a dávat pokuty)

S článku na DF jsem pochopil, že ano. Bohužel toho člověka, co to psal neznám, neorientuji se v právu, proto prosím o potvrzení někoho, kdo se orientuje. Hlavně aby to nebyl nějakej Superváclav :D:D:D

Benžíku: dík za opravu ;) raději pupkáč (pivního milánka stejně mám), než nějakej pukavec

Odesláno

Asi mne ukamenujete, ale ja bych nedal ani tu vyjimku se souvislou vrstvou snehu. Posledni info co mam k teto problematice je i ta ze pokud do nekoho tuknu tim ze nestihnu dobrzdit a ja budu na zimnich a on na letnich, bude vynikem on. Takhle se na to budou koukat pojistovny...

Odesláno
právník nejsem, ale ted sem koukal na autosalon a já to pochopil tak, že máš pravdu, že pokud nebude sníh tak jezdit můžeš, ale pak je blbý když vyjedeš a třeba začne sněžit tak budeš muset zastavit :D a to by se mi nechtělo. Pak by mohl nastat průšvih s pojištovnou.

Určitě k tomu někdo něco dodá, já každopádně budu kupovat pneu už ted, protože stejně mi nikdo nic nepřidá ani nezaplatí :aut

Tahle diskuze mi připadá \"O NIČEM\" Konečně došlo k uzákonění zimního obutí i když zase s nějakými přihlouplými dodatky typu \"pokud bude sníh na vozovce\" a pod.

1. Těžko mohu předpokládat s čím se na silnici potkám (pokud teda nejedu tzv za roh na nákup).

2. Jde mi o moje bezpečí, moje zdraví a moje peníze (za opravy)

Přezouval jsem na zimu dávno před tím než se objevily první značky a než se o této problematice vůbec začalo hovořit a nelituji. Zimní obutí mi nesčetněktát usnadnilo život a dojel jsem do cíle když ostatní \"LETNÁCI\" zůstali stát pod kopcem v horším případě ve škarpě nebo ještě hůř.:fnuk

Není to úplný ideál, ale při průměrném nájezdu 25.000 Km ročně vám pneu vydrží 3-4 roky a to není zase tak děsná \"pálka\":myslim

Smutné je pak když vás nějaký \"Šetřil\" na letňáčích sestřelí. :bacha

[upravil dne 17/10/11 17:20 od FrantaCV]

Odesláno
jedu celou zimu na 3mm a at mi cajti treba polibi zadnici...

To je přesně ono - třeba políbíš zadnici Ty někomu. A můžeš jen doufat, že to pojišťovna zatáhne a obejde se to bez zranění.

[upravil dne 17/10/11 17:24 od FrantaCV]

Odesláno

sakra Franto, nechci, aby to byla diskuze o tom jestli letní jo nebo ne!

Já zimní chci, jde mi o to jen že stávající mají méně než 4 mm. Nový koupím v půli prosince, kdy mi na ně přidá zaměstnavatel, nevím, proč bych této nabídky neměl využít

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...