codlx Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Ahoj, mohu do P308 1.6HDI nalít olej Total quartz 9000 5w-40? Mám ho ještě z 307... Na štítku mám ale napsáno Total quartz 5w-30, tak nevím. Citovat
Marcel00 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 rozdiel medzi 5w-40 a 5w-30 je zanedbatelny v nasich zemepisnych sirkach... je to oznacenie viskozity oleja, takze z hladiska viskozity ho tam naliat mozes. dolezita je vsak ACEA a API specifikacia a tu treba dodrzat !!! olej by nemal byt otvoreny a nie viac ako dva roky stary. Ked uz si kupil P308 hadam by nemal byt pre teba problem tam naliat presne to co tam ma ist... ohladne specifikacii pohladaj tu na fore, je tu toho mraky popisane... Citovat
MartinR Odesláno 6. říjen 2011 Odesláno 6. říjen 2011 Total Quartz 5W30 Ineo ECS.Lze sehnat 5L balení do 800,- včetně DPH. Citovat
Modzillo Odesláno 8. říjen 2011 Odesláno 8. říjen 2011 ak máš motor 1.6HDi s FAP, tak výrobca odporúča 5W-30 TOTAL QUARTZ INEO ECS (norma PSA = B71 2290) Citovat
Modzillo Odesláno 19. listopad 2011 Odesláno 19. listopad 2011 ... po výmene motora v mojom aute som začal vo veľkom zháňať informácie o olejoch použitých v benzínových motoroch PSA/BMW. Záver môjho zisťovania: TOTAL takej špecifikácie, akú odporúča výrobca, sa má používať len pre abnormálne pretekanie o znižovanie produkcie škodlivín a doslova chorým požiadavkám na zanedbateľné zníženie spotreby. Výsledkom používania oleja TOTAL INEO ECS boli totálne zapchaté sacie kanáliky od karbónu po 78 000 km!!! Tak som si nechal poradiť a vymenil som TOTAL za CASTROL EDGE 5W-30, ktorý má inú špecifikáciu. Zhodou okolností som zistil, že práve tento olej odporúča značky MINI pre svoje autá s motormi 1.6VTi a 1.6THP. Citovat
balkanista Odesláno 19. listopad 2011 Odesláno 19. listopad 2011 No ešte je otázka či keby si používal Castrol tak by si teraz kvôli zapchatým kanálikom nehľadal nejaký olej Total... Zdá sa mi že tento problém je komplikovaný, mám kamaráta ktorý robí v Citroene a tiiež majú dosť problémov s THP, doslova ma od tohto motoru pre moje potreby odradzoval (nie že by som to zvažoval až tak seriozne, pre mňa je lepšia nafta pretože auto absolvuje min 80% km na dlhých trasách do zahraničia). A ked si skúmal ten THP ako sa osvedčuje odporúčaný Total pri e-hdi 1.6? Doteraz som jazdil na hdi 2.0 a tam mi to pripadalo jedno, motor na to nebol až tak citlivý (ani na naftu). Proste \"netočil\" až toľko. Teda kvalitnejší olej áno, ale otázku či Castrol alebo Total som skutočne riešiť nepotreboval... Citovat
Modzillo Odesláno 19. listopad 2011 Odesláno 19. listopad 2011 ... zmena oleja samozrejme nemá vplyv na posunutie rozvodov, ale na upchatie sacích potrubí by to vplyv malo mať. Citovat
DavidG Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 No pokud jde o to jaky olej, tak bych taky radsi pouzival Castrol, kazdopadne v prosinci jdu na prvni vymenu, tak uvidime, co to udelaj, az jim reknu, aby tam dali Castrol misto Totalu ... Budu menit v Nemecku, pak napisu [Edited on 20/11/11 19:59 by DavidG] Citovat
toomovich Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 Total INEO ECS je olej se sníženým obsahem popelovin - proti zanášení filtru pevných částic - tj. u dieselu bych se ho určitě držel. U THP motoru by to mělo být asi jedno. Ale nevidím důvod proč by měl způsobovat větší zakarbonování oproti Castrol EDGE. Větší zakarbonování by mohlo být způsobeno jedině menším množstvím nebo nekvalitními detergentními aditivy. Citovat
Modzillo Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 ... dám takú rečnícku otázku: pri vstupe THP motorov na trh dostali všetky servisné strediská zákaz liať do týchto motorov iné oleje ako Total INEO ECS. Po 3-4 rokoch je tento olej doporučovaný hlavne pre HDi motory s FAPom. Kde je ten \"príkaz\" ohľadom THP dnes?! Veľmi nerád poukazujem na iné značky z hľadiska porovnávania, ale teraz musím - k derivátom THP od značky MINI sa viaže práve Castrol 5W-30, niektoré odborné štúdie dokonca hovoria o potrebe liať do týchto motorov 0W-40... Každopádne, o Totale INEO ECS alebo o inom oleji so zhodnými špecifikáciami a normami nie je ani zmienka... Citovat
toomovich Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 Jinak na zakarbonování by mohlo mít spíš vliv to, jak časté výměny oleje byly. http://www.oleje-pema.cz/cs/mazivarske-myty.html Citovat
Modzillo Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 výrobcom udávaných 30 000 km som skrátil na 20 000 km... Ani si nechcem predstaviť, ako by ten motor vyzeral, keby som odporúčanie dodržal... Citovat
toomovich Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 JJ, na té stránce, co jsem dával odkaz výše, ten člověk píše, že u dieselů je ten olej při prodloužení intervalu výměny většinou chemicky v pořádku, ale jsou v něm sazové částice. A u moderních benzínů je ten olej zase naopak chemicky rozložený vlivem vyšších teplot v motoru. A to už po 15000 km. Takže paradoxně možná u nějakých nepřímovstřikových klasických benzínů by se ten interval díky větší stabilitě současných olejů prodloužit dal, ale ty nové motory ten olej zase rychleji ničí. Já počítám s tím, že budu měnit každý rok, což mi vychází tak zhruba na těch 15000km. On tam píše, že je lepší použít levnější olej, samozřejmě s vyhovující specifikací, ale měnit častěji. Citovat
toomovich Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 Tak jsem dál bádal o rozdílech mezi Castrol EDGE 5W-30 a Total INEO ECS a zjistil jsem, že ten Castrol EDGE je také Low SAPS olej. Takže nakonec jediný rozdíl je v parametru HTHS, protože ten Total INEO ECS je lehkoběžný olej (se specifikací ACEA A5/B5) takže má HTHS mezi 2.9 a 3.5, kdežto Castrol EDGE 5W-30 je normální se specifikaci ACEA A3/B4 a HTHS má tedy >3.5. A protože je v materiálech od Peugeotu z r. 2010 je povolený do THP motoru jak Total INEO ECS tak Total Quartz 9000 0W-30, který má specifikaci ACEA A3/B4, je zřejmě ten Castrol EDGE taky v pořádku. Citovat
onedar Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 Info zo stránky: http://www.olejeamaziva.sk/product/total-quartz-ineo-ecs-5w-30-1l-32/ Motorový olej Total Quartz Ineo ECS 5W-30 je vysokovýkonný motorový olej najnovšej generácie „ Low SAPS “ na báze TOTAL- technológie syntézy. Doporučený pre automobily EURO 4 a pre systém dodatočného spracovania spalín. Špeciálne vyvinutý pre motory značky Citroen a Peugeot s filtrom pevných častíc ( DPF ). Total Quartz Ineo ECS 5W-30 - Špecifikácie/Schválenia/Úrovne: ACEA: C2 a A5 / B5, PSA Peugeot Citroen: exkluzívne schválenie, tiež pre motory s DPF ( okrem Benzín Turbo modelov ) Čiže benzín turbo nie. Citovat
matii Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 Tak jsem dál bádal o rozdílech mezi Castrol EDGE 5W-30 a Total INEO ECS a zjistil jsem, že ten Castrol EDGE je také Low SAPS olej. Takže nakonec jediný rozdíl je v parametru HTHS, protože ten Total INEO ECS je lehkoběžný olej (se specifikací ACEA A5/B5) takže má HTHS mezi 2.9 a 3.5, kdežto Castrol EDGE 5W-30 je normální se specifikaci ACEA A3/B4 a HTHS má tedy >3.5. A protože je v materiálech od Peugeotu z r. 2010 je povolený do THP motoru jak Total INEO ECS tak Total Quartz 9000 0W-30, který má specifikaci ACEA A3/B4, je zřejmě ten Castrol EDGE taky v pořádku. Týýý voe to je alchymie. Do favouše jsme lili zbytek z friťáku, do nádrže technický líh a taky to jelo. Citovat
toomovich Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 onedar, když si na stránkách totalu najdeš výběr oleje podle typu auta a motoru, najde ti to pro motory EP6DT Total INEO ECS 5W-30 a Total Quartz Energy 9000 0W-30. Oba dva poměrně odlišné oleje. Citovat
Guest mischko11 Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 zasa druha vec je sa zamysliet nad tym kde sa tolke mnozstvo oleja bere a preco je prave v sacom potrubi,este otazka na modzilla mal si nasadene zaslepky na veku a na kolektore sania ci nie ? za tych 70 000 km vid http://www.etuners.gr/eg/index.php?s=12&t=299 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.