misze Odesláno 3. říjen 2011 Odesláno 3. říjen 2011 Ahoj, mám 406 2.0 HDi 80kW. Před rokem mi dělali novou spojku, komplet s ložiskem i přítlačákem. Ovšem nyní mi zase začala prokluzovat. Tak jsem to reklamoval a bylo mi řečeno, že je vadný spojkový válec na hydraulickém ovládání spojky. Nechal jsem ho vyměnit, ale problém se tím neodstranil. Nemáte nějaké zkušenosti kde by ještě mohl být problém? V servise mi bylo řečeno, že problém by mohl být v převodovce. Nerad bych vyměnil polovinu věcí zbytečně. Spojka prokluzuje jenom při vysoké akceleraci, při plném sešlápnutí plynu. Divné je, že při rozjezdu, je vše v pohodě i když se snažím podhrábnout, tak to jde. Děkuji za všechny rady. Citovat
foxo Odesláno 3. říjen 2011 Odesláno 3. říjen 2011 nemas nejakej chip?? Netece ti nejakej sajrajt na lamely?? Citovat
misze Odesláno 3. říjen 2011 Autor Odesláno 3. říjen 2011 Chip nemám. Motor i převodovka jsou čistý, takže od oleje asi nebude. Citovat
zemlyk90 Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 mam taky 406tku ten samy motor a dela mi to naprosto to same, co tu pises, tak by me taky zajimalo co s tim je.. Citovat
Qcko Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 Kamaratovi robila spojka nieco podobneho, nikto nevedel co s tym az jedneho dna pri robiehani do kopca mu nieco puklo (a fakt to bola rana, nevie co a kde ale udrelo to az do spojkoveho pedala) a odvtedy mu vsetko slape ako hodinky Citovat
lkapoun Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 Ahoj, mam ten isty problem ako misze v uvode. Len s tym, ze mam 407SW 2.0 HDi. Presne, na 1-ke, 2-ke mi to nepreklzuje. Asi tyzden predtym, nez som si to vsimol som cuval do kopca a musel som to drzat na spojke, lebo som cuval na cestu a nikdo ma nechel pustit. Vysledkom bolo, ze mi spojka zasmrdela. Poradte, co ma robit. Kamarat, ktory sa vyzna v autach spominal, ze by mohla byt spojka zavzdusnena. Do servisu sa mi moc nechce ist, pokial sa to da opravit doma. A este mi stupla aj spotreba (sa mi zda). Vdaka, Lubo Citovat
JTa Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Mám stejný auto a stejnej problém. Nevyřešili jste to už někdo? Díky Citovat
oddie Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Nevyměněný setrvák, kdovíjaká sada... to se divíte? S tou převodovkou je to ultrablábol. Citovat
Qcko Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 No ja som vymenil spojku komplet aj so zotrvakom (LUK) a funguje to uplne krasne, ziadne problemy Citovat
JTa Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Moje auto mělo vše měněno před cca 2ma roky, tzn. před cca 40 000km. Je možný, že by to už teď takhle odešlo? Citovat
Gargamell Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Ja měnil komplet spojka, setrvák,.. to už je pěkné 4 roky a asi 100 tis km. Zatím v pohodě. Takže nevim jaká kouzla by se s tím musela dělat aby to dělalo problémy takto brzy. Ale to asi musíš ty vědět jak jezdíš. Pokud 3x do roka taháš loď k moři tak asi klidně Citovat
TiborTrojan Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 No ja mám to iste a plánoval som ju vymeniť ale bude ma to dost štvať ked to bude robit aj potom. A ako vám spojka zabera??? lebo mne dosť vysoko.... Citovat
TiborTrojan Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 A zabera ti tak odkedy si ju vymenil??? lebo mna presviedčali že to na všetky 406- kách čo sa mi nechce veriť... [upravil dne 17/11/11 20:46 od TiborTrojan] Citovat
koblih69 Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Spojka na 406 mi zabírala furt nahoře a po výměně pro změnu zase nahoře... Citovat
TiborTrojan Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 no tak to je super nakoniec ta spojka je dobrá...vieš ja som to bral ako samozrejmost že spojka zaberá vysoko preklzuje tym padom je zla.....takže to može byt zazdušnením ? Citovat
JTa Odesláno 19. listopad 2011 Odesláno 19. listopad 2011 No tak k moři bohužel teď vůbec nejezdím a s lodí už vůbec ne . Je to normální běžná klidná jízda bez častýho rychlýho akcelerování, ale jezdím i dost po městě. Takže asi tak. Citovat
JTa Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 Tak co, vyřešil už to tady někdo. Chystám se to nechat zkontrolovat u mechanika, tak ať vím. Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 vyřešíš to tak,že nebudeš prudce šlapat na plyn při zařazené pětce, oprava vlastně zadarmo Citovat
JTa Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 Díky za radu. Ta byla nad zlato:D. Bohužel to nedělá jenom 5, ale i 3 a 4 a předjíždět se trošku někdy bojím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.