Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

skús iný Peugeot Slovakia servis v inom meste ak máš auto v záruke, v KE sú dva a to sú aj dva rozdielne prístupy ľudí, tretí v Prešove a zase iný prístup

Odesláno
skús iný Peugeot Slovakia servis v inom meste ak máš auto v záruke, v KE sú dva a to sú aj dva rozdielne prístupy ľudí, tretí v Prešove a zase iný prístup

------------------------------------------

Dakujem Ti za Tvoje iste dobre mysleny navrh. Kosice a Presov su velmi daleko. Okrem toho mam take skusenosti s Peugeot Slovakia, ze dakujem Absolutne ziadna dovera. Ako hovorim, skusenosti.

Odesláno

zle si pochopil, KE a PO sú len príklad, len som \"naražal\" na to, že skús autorizovaný servis v inom blizkom meste, možno budú mať ku tebe a tvojim problémom iný prístup, atď, kde sa postavia inak ku tvojmu problemu a skúsia ho vyriešiť, tým príkladom som myslel to, že v jednom servise v KE, keď zavolám tak povedia hneď do telefonu: môžem vás objednať vtedy a vtedy a kontrola bude stáť toľko a toľko a uvidíme čo ďalej. V druhom mi do telefonu povedia: ak môžete zastavte sa hneď, dáme auto na zdvihák, je to zadara a uvidíme čo mu je, takže tak som to myslel

Odesláno

Zkusil bych vytrpět studený motor a opravdu jet víc v otáčkách jak se to alespoň trochu zahřeje. Určitě by ta teplota měla jít nahoru, i kdyby nefungovaly termostaty. Taky bych strčil něco před chladič, ono to nechladí jen chladič, ale i motor. Pokud se to nezahřeje, tak je něco opravdu špatně. Zas takovou účinnost ty motory nemají a 3008 něco váží.

Na druhou stranu, pokud jsou nějaké pochybnosti, je třeba se bránit a nechat si to vysvětlit. Nemají tam nějakou stejnou motorizaci a udělat si zkušební jízdu, aby ukázali, že je to opravdu normální?

V -20 mi trvá cca 15km, než se mi auto přiblíží k 90st.C při pohodové jízdě. Ale taky ta spotřeba je jinde :(. Jakou máš spotřebu?

Odesláno

Jak napsal Straki: bude se tu řešit teplota motoru:D, tak se přidám i já. Náš pojízdný stan, tedy Partner Tepee 1,6 HDi r.v. 09 v těch mrazech v podstatě netopil. Nejen že trvalo dloho než se motor sám zahřeje, ale hlavně motor nestačí pořádně prohřát kabinu ( mám to do práce 28km ). Tedy když bylo těch -18C, tak jsem se prostě musel řádně obléknout a po samotném zahřátí motoru na to trochu šlapat. Jinak bylo tepla málo. No a samozřejmě, pokud jsem pak dorazil někam na semafor, šla teplota dolu. Co naděláš. Je to HDíčko a to toho zbytkovýho tepla moc nemá. I když chápu, že u vozu za cca 450tis a výš to docela nasere.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

pokial mas auto v zaruke, tak ho \"zadry\" - tak sme riesili jeden passat - vo vw nam tiez rozpravali rozpravky a kraviny okolo.... to ze pasat bol uz asi 4ty vw ich nijako netrhalo (akoze verny zakaznik). Vypusti olej, rozbehni to po D1, ked sa zadre, dolej olej, zavolaj servis - vymena motora, resp vratenie auta... aj take su moznosti ked nevedia pochopit, ze ty od nich nechces ich vyplaty, ani nic podobne, ze chces len posran. opravu (v zaruke?)....

AD2- Peugeot v BA !!! - horsich predajcov a servisakov som este nikdy v zivote nevidel! mozem len potvrdit! Jediny SERVIS (NIE PREDAJ - odradia vas od vsetkeho, poradia vam radsej bycikel a este sa budu tvarit, ze na vas nemaju cas!!!) pezotu v BA, ktory je este \"aky-taky\" je podla mna na Vajnorskej vedla Shellky. Ale na Ivanskej servis (PREDAJ maju zase o..k..) - strach horza, des, horor, katastrofa!

-svagor chodieva s novou 5008ou radsej do NR - zevraj uplne iny pristup. (asi aj mna to caka...)

Odesláno

Zdravim vsetkych forumakov,

dlho som sa natahoval s imprrterom a situacia je nasledovna:

Stale trvaju na tom, ze pracovna teplota motora 50C je normalna.:myslim Technik, ktory taku blbost tvrdi by nemohol byt v mojej firme ani vratnik. Na druhej strane mi ale napisaly a to citujem: je to standartne spravanie motora bez pridavnych zariadeni.:o Akych pridavnych zariadeni??? To ja som kupil len cast motora a teraz budem dokupovat ostatne? Toto moze niekto vazne vypustit von? Dalsia genialna vypoved od technika bola, ze motor sa zohreje, len treba vypnut kurenie!!!:mad: Tak ja pri –20C vonku vypnem kurenie, ktore aj tak fuka len studeny vzduch, aby sa motor zohrial? Motor zohriaty, sofer zamrznuty! Skutocne neviem za akych blbcov povazuje Peugeot svojich zakaznikov. No hoci ze teda je vsetko normalne, napriek tomu ich genialny konstruktery nasli ako inak genialny napad a riesenie problemu. Ked je vonku zima, treba niekam do prednej masky namontovat nejaky dodatocny kryt. Uzasne na tom je ale to, ze s tym krytom sa nesmie ist rychlejsie ako 120 km/h a nad 10C ho treba znova demontovat. :DTo si nerobim z nikoho prdel, to je vazne ich riesenie a uz to teraz pisu aj v novych priruckach. Cize pravne sa postili, hoci je udajne vsetko v poriadku a zakaznik je osr…Pred 2 tyzdnami sme mali velmi kolisave vonkajsie teploty. Cize keby som tych vynalezcov posluchol, moj den by vyzeral asi takto: rano si privstanem skorej - montaz dekla. Po dialnici najviac 120 km/h do mesta, predbiehaju ma nakladaky. Po obede dekel odmontovat, lebo je teplejsie a idem domov. Keby chcela manzelka ist vecer niekde na veceru, tak ju poslem do pr…, lebo by som musel zase namontovat dekel, lebo vecer je uz zase chladno. SUPER, alebo nie. To nie je kabaret, to je realita.

Ja si spominam ako maly chlapec sme mali staru skodovku oktaviu. Tam sa riesila teplota pri potrebe takto: pred chladicom bola roletka, ktora sa retiazkou spustala a zdvihla podla potreby. A to sa robilo z vnutra auta, cize ziadne montaze a demontaze. A to bolo v 60-tich rokoch minuleho storocia, za tvrdeho komunizmu. No Peugeot v 21 storoci tromfol aj tuto Skodovku. V tomto mali tedajsi komunisti pravdu, ked tvrdili, ze technologicky predbehneme zapad. Uz ked to aj nevyslo celkom, ale aspon Peugeot predbehli.

To peugeot ma ozaj tu drzost, takto na ukor zakaznika riesit ich konstrukcne nepodarky.:mad: Aj v servise v Rakusku mi potvrdili, ze je to konstrukcna vada.

Ja som im tu poplnicu vratil. Ponukli mi ako odskodne za maly priplatok nove auto s motorom 2,0 HDi, ze tieto vraj takyto problem nemaju. Som zvedavy, nakolko moja dovera je nulova. Budem informovat.

Odesláno

Este k tomu servisu.

Peugeot-Bratislava je na urovni rovnikovej Afriky. Tam by som nedal ani kolobezku. Kolosalna neschopnost a arogancia.

Ked servis v BA tak jedine Final-CD na Hodoninskej. Velmi slusni a ochotni zamestnanci a to co mi v Peugeote-Bratislava pokazili, mi vzdy dali do poriadku.

Odesláno
to co mi v Peugeote-Bratislava pokazili, mi vzdy dali do poriadku....

na Hodoninskej...

mam pocit ze si tam bol v tej P-BA viac krat, tak naco si tam isiel zakazdym znova a znova aby ti to na Hodoninskej po nich opravovali?

Tvoje tvrdenia su jednostranne a zaujate mam taky pocit. a ked to nakoniec opravili co vlastne teraz riesis ake 2.0 hdi?

Ja chodim do P-BA a v pohode,vaj ked som mal tam svoje eksn, ale nakoniec vsetko dopadlo vzdy dobre.

s tym deklom si to trocha prifarbil s tou demontazou a montazou a privstanim. Prilis tahas za slovicka. Pouzivam ho a jeho jediny ucel je aby sa motor zohrial rychlejsie. nesaskujem s nim ako pises, jazdim s nim aj 130 aj pri teplote 19 stupnov. dam ho za par dni dole... aj ked sa mi auto neprehrieva nevidim s tym taku tragediu ak tu oisujes. mal by si si o motoroch HDI nieco nastudovat aby si vedel co a ako. oni sa nezohrievaju ako stare skodofky ani hladke dizle ani tedeicka...

tymto nechcem spochybnit vyrobnu vadu tvojho vozidla.

asi by som nemal zaludok robit predajcu.

v rakusku su tiez asi amateri, aj v cz aj na sk... proste cely svet je amaterizmus...

konec hlasenia a nikdy inak na vecne casy tomuto vlaknu... :ticho

Odesláno

Já teda nevim, co s tim máte, ale 407 2.0 HDi se ohřívá daleko rychleji než všechny naftový motory kterýma jsem kdy jel. Na 1.6 chybí u EGRu ten teplovodní výměník? Začal se dávat u 406, starší modely Euro2 ho neměli a to netopilo nic moc (teplota při volný jízdě 70 *C) a s ním na 90 *C a ani se to nehlo a člověk mohl stát na místě na volnoběh třeba 20 minut.

Odesláno
to co mi v Peugeote-Bratislava pokazili, mi vzdy dali do poriadku....

na Hodoninskej...

mam pocit ze si tam bol v tej P-BA viac krat, tak naco si tam isiel zakazdym znova a znova aby ti to na Hodoninskej po nich opravovali?

Tvoje tvrdenia su jednostranne a zaujate mam taky pocit. a ked to nakoniec opravili co vlastne teraz riesis ake 2.0 hdi?

Ja chodim do P-BA a v pohode,vaj ked som mal tam svoje eksn, ale nakoniec vsetko dopadlo vzdy dobre.

s tym deklom si to trocha prifarbil s tou demontazou a montazou a privstanim. Prilis tahas za slovicka. Pouzivam ho a jeho jediny ucel je aby sa motor zohrial rychlejsie. nesaskujem s nim ako pises, jazdim s nim aj 130 aj pri teplote 19 stupnov. dam ho za par dni dole... aj ked sa mi auto neprehrieva nevidim s tym taku tragediu ak tu oisujes. mal by si si o motoroch HDI nieco nastudovat aby si vedel co a ako. oni sa nezohrievaju ako stare skodofky ani hladke dizle ani tedeicka...

tymto nechcem spochybnit vyrobnu vadu tvojho vozidla.

asi by som nemal zaludok robit predajcu.

v rakusku su tiez asi amateri, aj v cz aj na sk... proste cely svet je amaterizmus...

konec hlasenia a nikdy inak na vecne casy tomuto vlaknu... :ticho

Dakujem za pripomienky.

Mal som doteraz celkove 7 Peugeotov HDi a ani jeden sa takto nespraval. Okrem toho som technik a urcite viem ako ma motor fungovat a co potrebuje. Takze urcite tuto tematiku ovladam. Tykajuc sa tych deklov, tak som len napisal, co je napisane v prirucke uzivatela. Precitaj si, nez posudzujes. A vobec co je to za riesenie? Ponuka niektory iny vyrobca nieco podobne? HDi je normalny Common Rail Diesel a take vyraba kazdy vyrobca aut na svete. Ni je to nieco mimoriadne. No o nejakych dekloch a teplote motora 50C som nikde v zivote nepocul. Ani u BMW, ani u VW, Mercedesu, Toyote ...... A nikde som netvrdil, ze v Rakusku a v Cechach su amateri. Precitaj si, co som pisal. V Rakusku sa aspon snazili s tym nieco robit a nakoniec potvrdili, ze je to vyrobna vada.

A tykajuc sa servisu a oprav, tak ten problem s teplotou motora je neodstranitelny. Preto to riesim vymenou. V servise Peugeot-Bratislava mi pobabrali ine veci, ktore potom Final-CD daval do poriadku.

Pekny vecer

Odesláno

Reklamuj v rakusku ak je to vyrobna vada. Ak mas auto v zaruke musia to riesit kde kolvek v Europe...

BMW napriklad pouziva pred chladicom elektricku zaluziu a aj Mercedes. U VW a Toy neviem ...

Uzivatel o tom ani nevie ze ju tam ma ;)

drzim palce, verim ze vsetko dobre dopadne.

Odesláno

ad Marcel00: Žaúzie má aj Peugeot 508 v niektorých výbavách, takisto aj 3008 Hybrid.

Ale k veci: ako môže obyčajný technik kdesi v servise (ktorý predpokladám nemá ani vysokú školu) povedať, že motor má výrobnú vadu? Na motore robí obrovské množstvo konštruktérov a nejaký technik je múdrejší ako všetci títo ľudia? Nech prezradí akú, určite sa aj vo francúzsku potešia.

Aká je to výrobná vada že sa motor nezahrieva? Ako to mali konštruktéri urobiť, aby diesel, ktorý produkuje málo tepla na zohriatie chladiacej kvapaliny ju zohrieval viac? Zabaliť ho do kabátu? Abo dať veľmi malú medzeru do predného nárazníka na prúdenie vzduchu a potom by sa zákazníci v lete a v horúcich krajinách sťažovali že sa motor prehrieva?

A ešte jedna poznámka k:

\"je to standartne spravanie motora bez pridavnych zariadeni. Akych pridavnych zariadeni??? \"

Niekto tu mudruje a nemá ani páru o prídavných zariadeniach. Čo tak si niečo naštudovať o naftových horákoch ktoré dohrievajú chladiacu kvapalinu alebo o vyhrievacích sviečkach v chladiacej kvapaline?

Poprípade už vyššie spomenutých žalúzií?

Alebo využívanie odpadového tepla z výfuku na ohrev?

3008čka toto nemá, tak to konštruktéri vymysleli, 3008čka má vyhrievací odpor v kúrení, ktorý ohrieva vzduch, nie kvapalinu. Nie je to žiadna konštrukčná vada, tak je proste výrobok navrhnutý a tak má fungovať.

A samozrejme netreba hladkať plynový pedál a ukájať sa na nízkej spotrebe. Z čoho motor vyrobí teplo? Zo vzduchu?

• O 4 týdny později...
Odesláno
ad Marcel00: Žaúzie má aj Peugeot 508 v niektorých výbavách, takisto aj 3008 Hybrid.

Ale k veci: ako môže obyčajný technik kdesi v servise (ktorý predpokladám nemá ani vysokú školu) povedať, že motor má výrobnú vadu? Na motore robí obrovské množstvo konštruktérov a nejaký technik je múdrejší ako všetci títo ľudia? Nech prezradí akú, určite sa aj vo francúzsku potešia.

Aká je to výrobná vada že sa motor nezahrieva? Ako to mali konštruktéri urobiť, aby diesel, ktorý produkuje málo tepla na zohriatie chladiacej kvapaliny ju zohrieval viac? Zabaliť ho do kabátu? Abo dať veľmi malú medzeru do predného nárazníka na prúdenie vzduchu a potom by sa zákazníci v lete a v horúcich krajinách sťažovali že sa motor prehrieva?

A ešte jedna poznámka k:

\"je to standartne spravanie motora bez pridavnych zariadeni. Akych pridavnych zariadeni??? \"

Niekto tu mudruje a nemá ani páru o prídavných zariadeniach. Čo tak si niečo naštudovať o naftových horákoch ktoré dohrievajú chladiacu kvapalinu alebo o vyhrievacích sviečkach v chladiacej kvapaline?

Poprípade už vyššie spomenutých žalúzií?

Alebo využívanie odpadového tepla z výfuku na ohrev?

3008čka toto nemá, tak to konštruktéri vymysleli, 3008čka má vyhrievací odpor v kúrení, ktorý ohrieva vzduch, nie kvapalinu. Nie je to žiadna konštrukčná vada, tak je proste výrobok navrhnutý a tak má fungovať.

A samozrejme netreba hladkať plynový pedál a ukájať sa na nízkej spotrebe. Z čoho motor vyrobí teplo? Zo vzduchu?

Neozval som sa dlhsie, lebo som dotahoval s importerom veci do konca.

Vcera som si prevzal nove auto s motorom 2,0l, ako kompenzaciu za problemy s tym doterajsim serblom. No som aj tak uz velmi skepticky, co sa tyka Peugeotu. Asi ho hned aj predam a v zivote sa mi uz Peugeot na dvor nedostane.

No tykajuc sa posledneho prispevku:

Tak ten veduci technik v rakuskom servise je vystudovany strojar. Ale na tom urcite nezalezi. Ide o schopnosti a vedomosti. Na to nemusi clovek studovat. Aj ja som vystudovany a nezakladam si na tom. Nie len on sa vyjadril, ze ide o konstrukcnu vadu. Nakolko uz bolo vsetko vymenene, co sa tyka chladiaceho okruho (snimace teploty, termostat, vodne cerpadlo), tak uz zostava len konstrukcna vada. Mam niekolko pisomnych vyjadreni od znackovych servison Peugeot na Slovensku, Rakusku a Nemecku, ze prevadzkova teplota motora 1,6 HDi musi byt 90C. A mne ako technikovi tiez nikto nemoze tvrdit, ze prevadzkova teplota motora 50C a menej je normalna. To je totalna blbost!! Neexistuije ziaden!!! motor na svete, ktory by mal takuto teplotu ako normalnu. To sa preukaze na zivotnosti, spotrebe a emisiach. Este raz. Je to blbost! Samotny Peugeot nepriamo priznal, ze mam pravdu. Inac by mi asi auto aj nezamenili a vychadza to aj s ich pisomnych vyjadreni. Takisto reagoval v prevadzkovej knizke. Namiesto konstrukcneho riesenia napisali do knizky, ze teplota v rozmedzi 50-90C je normalna. Tym su pravne osetreny. Dalej odporucaju montaz nejakych deklov, ktore ale treba zase aj demontovat. STREDOVEK.

Tykajuc sa pridavnych zariadeni: Je mi to vsetko popisane zname. No ide o to, ze to ma riesit vyrobca a nie zakaznik. Ja si kupim auto a to ma byt funkcne a nie aby som ja potom este vrazal do toho dalsie peniaze, cas a nervy a dorabal nepodarky na vlastne naklady. Nonzens. Co to maju za konstrukterov? Nech sa idu ucit napr do Mazdy, ktora pri ich novom motore 2,2 l problem s vyhrevnostou vyriesila, alebo Renault 1,6 dCi, ktory je znamy tym ze sa bleskovo zohreje, alebo do ...., alebo do indickej Tara. Tak iny vyrobcovia to vedia riesit, len Peugeot nie. Hanba prveho stupna. A je to skoda, lebo inac sa mi to auto paci. Je pohodlne, dobre vyzera, a ten motor ako taky je tichy, ma dostatocnu pruznost a aj spotreba je OK.

Ako som uz na zaciatku uviedol. Nove auto predam a pokoj s Peugeotom.

Tym koncim aj na tomto fore a zelam vsetkym clenom fora vsetko dobre, vela bezporuchovych kilometrov a hlavne viacej stastia s Vasim autom, ako som ho mal ja s mojim serblom.

No a zaverom: Odporucanie slapat na plyn pri studenom motore je najlepsia cesta, ako motor co najrychlejsie zruinovat.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Jak tady ctu ty vase problemy s teplotou tak nemuzu uverit:)mam teepe 1,6hdi a zima nebo leto mam na teplomeru 90 a topim uplne normalne,a to jezdim tak z 90 procent jen po meste.pokud mas na motoru 50stupnu tak se nenechej odbyt.neni mozne ze by v jedne 1,6hdi byla teplota o40 stupnu mensi:)pokud je to podle nich normal,tak jim tam zavezu mojeho at se presvedci.hlavne se nenechej odbyt,protoze normal je 90 ne50.tady jsem zabrousil,protoze zvazuju 3008 nebo 5008 a na obou forech ctu jen same poruchy a problemy:(asi si necham ten svuj indiansky stan a nebudu blbnout.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...