Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ako je to nebezpecne pre motor? Ak sa mi to este raz stane a nepomoze vypnut a nastartovat motor, da sa s takym autom pokracovat v ceste do ciela, alebo okamzite odstavit a nechat sa odtiahnut?

Za koko sa da taky solenoid kupit? Skutocne mam zacat setrit 10 000? :fnuk

Odesláno

Mě to dělá už dva roky (WJY) naprosto sporadicky, většinou když jedu dlouho po dálnici (Praha - Brno) a pak zpomaluju na sjezd, začne to dělat. Teď se mě to třeba nestalo tak 2 měsíce. Vždycky pomohlo vypnout/zapnout, ale když sem nechtěl zastavovat, po pár kilometrech to přestalo samo. Za dobu co mám auto (ca 90tis.km) se to stalo cca 50x, neřeším to, neříkám že je to správný ale prdím na to.

Já tomu říkám transitovej zvuk. Jinak je motor tichej, ale když se to přepne do tohoto klepání, má to úplně zvuk starých transitových dieselů.

Odesláno
....

Já tomu říkám transitovej zvuk. Jinak je motor tichej, ale když se to přepne do tohoto klepání, má to úplně zvuk starých transitových dieselů.

Presne tak ako hovoris... a dost ma to vcera vylakalo. Som si myslel, ze sa mi pridiera motor...:o ale nastastie ziadny dym z vyfuku ;)

Odesláno

Caute,

momentalne mam auto v servise, potom dam vediet co a ako.

Jazdit s tym klepotom sa da, ale podla mna to motoru nerobi dobre - vsak palivo vstrekuje ked nema. Inac Miroja, na volnobehu to neklepalo ani mne. Otazka, svietila ti pri tom klepotani kontrolka motora?

Odesláno

Myslim, ze kontrolka nesvietila, ale nemozem to na 100% tvrdit, lebo ma to tak vylakalo, ze som si to mozno nevsimol. No skor nie ako ano.

Tiez z toho nemam dobry pocit a tak isto si myslim, ze to nie je pre motor moc fajn. Kurnik ... :grr

Este hadam skusim skontrlolovat konektory,ale moc tomu neverim, ze by som mal take stastie, aby to bol len konektor.

Snad sa najde niekto, co pozna tieto motory cas na napisanie par slov co moze motoru sposobit neriesenie tohto problemu.

Odesláno
A vedel by sa niekto este vyjadrit aj k mojim dalsim otazkam?

Je to pre motor moc nebezpecne

Za koko sa to da realne zohnat.

Ano motor to muze poskodit ale nestihne to.S tim nelze jezdit.Motor je totalne bez vykonu.

U tebe to mozna nebyl ani ventil predvstriku.

Ten ma dva stavy vetsinou.

Funguje-Nefunguje.

Odesláno

Dik moc za odpoved.

Napada ta nieco co by to teda mohlo sposobovat v mojom pripade, pripadne na co by som sa mal zamerat pri pripadnom hladani zavady? Ist po elektronike (ECU, vaha vzduchu, snimace otacok...) ?

Odesláno

Olej som menil pred pol rokom, odvtedy som urobil cca 4-5 tisic km. Tam by hadam problem nemal byt. Skusim este ten palivovy filter. Mal byt meneny pred cca dva a pol rokmi. Odhadujem pred 10 - 15000 km. Robil to este predchazajuci majitel. Naftu kupujem na benzinkach,ziadny druzstevnici. Aditiva davam letne aj zimne.

Myslis, ze by to klepanie ventilov mohla sposobit nafta? Fakt stacilo vypnut motor a vzapati nastartovat a vsetko zas bez problemov. Motor si priadol akoby nic. :roll

Odesláno

OK, skusim ho vymenit co najskor.

Podla prirucky na Serviceboxe by mal byt interval vymeny palivoveho filtra cca 60 000 km, ci som si to zle vysvetlil?

Odesláno

Olej ani pal. filtr s tím nemá nic společnýho.

Je to čistě elektronická chyba, kdy se to prostě přepne do jinýho režimu. Nevím co, nevím na základě čeho. Je to zcela náhodný a nezapíše chybu. Svědčí o tom taky to, že vždy stačí vypnout/zapnout motor. Prostě klasický pežotí kurvítko.

Oddie mě kdysy psal něco o nějaké jehle.

Odesláno

No ja mam z toho tiez taky pocit, ze to bude skor v elektronike, nez v oleji ci filtroch, prave preto, ze zabral \"restart\" ECU.

Pytal som sa znameho, co mi robi opravy na ktore si netrufam a aj on sa stretol s jednym takym pripadom (Xsara s rovnakym motorom), kde sa to minulu zimu stalao asi 4 x a odvedy pokoj...

Asi pockam, s akou intenzitou sa to bude opakovat v mojom pripade a az to bude casto, zacnem sa tomu venovat intenzivnejisie.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Čaute,

tak motor je už v poriadku, bol to ten ventil predvstreku ako napísal straki007. Stálo ma to 230€.

Ináč miroja, ak ti nesvietila pri tom klepotaní kontrolka motora, tak to môže byť zase niečo také ako snímač zdvihu ihly na prvom valci. Skús prestreknúť konektor kontaktolom a uvidíš. Ten konektor sa nachádza pri palivovom filtri (čierny) ak pôjdeš po kábli, musíš ho nájsť.

Odesláno

caute, viete prosim poradit spolahlivy servis/automechanika v okrese NZ/NR na vymenu rozvodov na peugeot 309 1.9D 47kw?

prip. je tu niekde sekcia ohladne servisov (zatial som nenasiel).

kolko hodin a kolko eur taka zalezitost zvycajne stoji?

vdaka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...