Stifler Odesláno 16. říjen 2011 Autor Odesláno 16. říjen 2011 Kolik metrů dvoulinky potřebuju na protažení nové kabeláže od autorádia do plata na každou stranu? Budou mi stačit celkem 4 metry nebo je to málo? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 16. říjen 2011 Odesláno 16. říjen 2011 přibližně 4m ano, a dobře zvaž, kam si ji půjdeš koupit Citovat
Vítek1 Odesláno 16. říjen 2011 Odesláno 16. říjen 2011 fakt staci 4m na obe strany? se me nejak nezda Citovat
Guest minimaxa Odesláno 16. říjen 2011 Odesláno 16. říjen 2011 já mu stejně jednu vrazím...... ehm, tedy jedno klubo vrazím, a muže tahat jak divej a zbytek mi vrátí tedy když bude chtít Citovat
Vítek1 Odesláno 16. říjen 2011 Odesláno 16. říjen 2011 to bude mit nejlepsi ale hlavne at to neni nejakej tenkej zmetek Citovat
MilanF1 Odesláno 16. říjen 2011 Odesláno 16. říjen 2011 4 metry budou málo ... můj názor. Dejme tomu od rádia dolů (1 metr) a pak do strany k prahu (další metr), poté dozadu (2 metry) a ještě připojení (cca metr). Nepočítám s žádnou rezervou. Kup raději více než méně ... pokud chceš na této položce ušetřit, vezmi si metr a zhruba to změř (nebo si cvičmo natáhni provázek ) PS: můžeš to tahat pod středovým tunelem, mezi zadníma sedačkama, ale vzadu na podlaze to těžko schováš ... [upravil dne 16/10/11 22:57 od MilanF1] Citovat
Stifler Odesláno 17. říjen 2011 Autor Odesláno 17. říjen 2011 Ó, Miniku, děkuji za nabídku. Vážím si toho a rád to využiju. Asi to bude nejjistější řešení, že mi nebude půl metru chybět. Až bude ten správný čas, tak to spácháme. MilanF1: Taky mě napadlo spíš to tahat pod středovym tunelem....ještě to budu muset nějak vymyslet... Citovat
Stifler Odesláno 19. říjen 2011 Autor Odesláno 19. říjen 2011 Děkuji všem za cenné rady a podněty a spociálně Vítkovi za jeho pomoc a trpělivost. Díky Vítkovi jsem pořídil do plata tyto repráky: http://www.autoradia.cz/vibe-slick-69-2_575.htm a včera mi konečně dorazily domů. Dneska jsem to už nevydržel a zamontoval jsem je do plata (velice neodborně - rozřezal jsem víc plata, než jsem musel a až pak jsem si všiml šablony na otvor, co byl přibalen v balíku ) a zkusmo jsem to napojil na stávající kabeláž. Zpočátku jsem si říkal, že zvuk nic moc, ale pak když jsem u pravého repra změnil polaritu, tak to bylo konečně ono... Ještě jsem správně naladil equalizér na rádiu a nastavil jsem vše na pozici \"center\", pak jsem dal zadnímu repru impulz pouze do basáku (slouží tedy jen jako subwoofer) a hraje to naprosto luxusně - přesně podle mých představ. Výšky doplňují zvuk oválů pouze ze předu ze dveří a celkový zvukový dojem je takový, jak jsem si tajně přál. Pořídil jsem i nějaké foto, ale ještě to budu dolaďovat, až bude nová kabeláž od rádia. Teď se za sebe stydím a musím se omluvit všem, kterých se dotklo, že jsem hanil zvuk z oválů a nevěřil, že to dokáže zahrát dobře - OMLOUVÁM SE! Teď už jsem chytřejší. Citovat
Vítek1 Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 super hlavne ze hraje nemas kolem tech repráku diry? Jak jsi dal ten impulz basaku do zadnich repro to by me zajimalo? Citovat
MilanF1 Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 To jsem rád, že to hraje dobře. Doufám, že tu díru na repra nemáš moc velkou, aby tamtudy nešlo moc vzduchu, nejlepší je, když je kufr vzduchově nepropustný - uzavřený (což je nemožné, alespon to eliminovat). Doufám, že budeš dávat pořádně plato, ne to originální pěnové .. je dost měkké a také se to špatně šroubuje do něj ... já to tak mám, není to ideální, ale z MDFky se mi plato dělat nechce. Tu kabeláže opravdu zvaž, zda to netáhnout v prazích ... za středovým tunelem bys měl k sedačkám svazek kabelů = nevzhledné. Já to tak mám, vede mi tam hafo kabel (repro, CD měnič, malý SW), pod prahovou lištu bych všechno asi nedal, navíc bych měl krátké singálové kabely k SW ... Citovat
koblih69 Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 Pokud ti to \"fouká vokolo\" tak bych vložil do plata lespoň 10mm MDF, potáhnul kobercem a repro dal do toho. Jednak budou líp držet a jednak se to schová a každopádně bude lepší zvuk. Co se táká fázování tak je potřeba postupně tedy sfázovat předek a zadek s ohledem n apolohu repráků. Slyšet je to hned, takže i bez přemýšlení stačí jen postupně připojovat a když \"zmizí hloubky\" otočit fázi. [upravil dne 19/10/11 15:16 od koblih69] Citovat
Vítek1 Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 no jeste je taky dobre nemit prefazovane vsechny repra to pak sice hraje ale neni to ono Citovat
Stifler Odesláno 19. říjen 2011 Autor Odesláno 19. říjen 2011 Okolo to naštěstí nefouká, resp. není vidět díra okolo repro. Jen je to místy už na hraně repra, ta díra... Každé repro drží na třech šroubech v platu a jedním šroubem v plechové objímce a to taky jakžtakž drží v platu, takže repro nevibruje a drží dobře. Zvuk je tedy dobrej už takhle. Fázování budu řešit, až budu dělat novou kabeláž, zatím to nechám tak, jak to je - myslím si, že to mám dobře (pokud teda nemám na jednom repru dva plusy a na druhém dva mínusy ). Uvidí se, až budu mít k dispozici kabely a budu mít čas to předělat. Citovat
Stifler Odesláno 19. říjen 2011 Autor Odesláno 19. říjen 2011 Vítek1: myslíš jako, že bych měl špatně fáze na všech repro? To by to ale nehrálo basy, jak píše koblih69, ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.