Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Děkuji za rady odborníkům na audio - zadní repro do 306ky do plata nainstalováno

Recommended Posts

Odesláno

Kolik metrů dvoulinky potřebuju na protažení nové kabeláže od autorádia do plata na každou stranu? Budou mi stačit celkem 4 metry nebo je to málo?

Odesláno

já mu stejně jednu vrazím...... ehm, tedy jedno klubo vrazím, a muže tahat jak divej a zbytek mi vrátí :aut

tedy když bude chtít

Odesláno

4 metry budou málo ... můj názor.:myslim Dejme tomu od rádia dolů (1 metr) a pak do strany k prahu (další metr), poté dozadu (2 metry) a ještě připojení (cca metr). Nepočítám s žádnou rezervou. Kup raději více než méně ... pokud chceš na této položce ušetřit, vezmi si metr a zhruba to změř (nebo si cvičmo natáhni provázek :aut)

PS: můžeš to tahat pod středovým tunelem, mezi zadníma sedačkama, ale vzadu na podlaze to těžko schováš ...

[upravil dne 16/10/11 22:57 od MilanF1]

Odesláno

Ó, Miniku, děkuji za nabídku. Vážím si toho a rád to využiju. Asi to bude nejjistější řešení, že mi nebude půl metru chybět. :D Až bude ten správný čas, tak to spácháme. :super

MilanF1: Taky mě napadlo spíš to tahat pod středovym tunelem....ještě to budu muset nějak vymyslet... :myslim

Odesláno

Děkuji všem za cenné rady a podněty a spociálně Vítkovi za jeho pomoc a trpělivost. :potlesk

Díky Vítkovi jsem pořídil do plata tyto repráky: http://www.autoradia.cz/vibe-slick-69-2_575.htm a včera mi konečně dorazily domů. Dneska jsem to už nevydržel a zamontoval jsem je do plata (velice neodborně - rozřezal jsem víc plata, než jsem musel a až pak jsem si všiml šablony na otvor, co byl přibalen v balíku :mad: ) a zkusmo jsem to napojil na stávající kabeláž. Zpočátku jsem si říkal, že zvuk nic moc, ale pak když jsem u pravého repra změnil polaritu, tak to bylo konečně ono... :super

Ještě jsem správně naladil equalizér na rádiu a nastavil jsem vše na pozici \"center\", pak jsem dal zadnímu repru impulz pouze do basáku (slouží tedy jen jako subwoofer) a hraje to naprosto luxusně - přesně podle mých představ. Výšky doplňují zvuk oválů pouze ze předu ze dveří a celkový zvukový dojem je takový, jak jsem si tajně přál. :super

Pořídil jsem i nějaké foto, ale ještě to budu dolaďovat, až bude nová kabeláž od rádia.

Teď se za sebe stydím a musím se omluvit všem, kterých se dotklo, že jsem hanil zvuk z oválů a nevěřil, že to dokáže zahrát dobře - OMLOUVÁM SE! Teď už jsem chytřejší. :potlesk

Odesláno

To jsem rád, že to hraje dobře. Doufám, že tu díru na repra nemáš moc velkou, aby tamtudy nešlo moc vzduchu, nejlepší je, když je kufr vzduchově nepropustný - uzavřený (což je nemožné, alespon to eliminovat). Doufám, že budeš dávat pořádně plato, ne to originální pěnové .. je dost měkké a také se to špatně šroubuje do něj ... já to tak mám, není to ideální, ale z MDFky se mi plato dělat nechce.

Tu kabeláže opravdu zvaž, zda to netáhnout v prazích ... za středovým tunelem bys měl k sedačkám svazek kabelů = nevzhledné. Já to tak mám, vede mi tam hafo kabel (repro, CD měnič, malý SW), pod prahovou lištu bych všechno asi nedal, navíc bych měl krátké singálové kabely k SW ...

Odesláno

Pokud ti to \"fouká vokolo\" tak bych vložil do plata lespoň 10mm MDF, potáhnul kobercem a repro dal do toho. Jednak budou líp držet a jednak se to schová a každopádně bude lepší zvuk.

Co se táká fázování tak je potřeba postupně tedy sfázovat předek a zadek s ohledem n apolohu repráků. Slyšet je to hned, takže i bez přemýšlení stačí jen postupně připojovat a když \"zmizí hloubky\" otočit fázi.

[upravil dne 19/10/11 15:16 od koblih69]

Odesláno

Okolo to naštěstí nefouká, resp. není vidět díra okolo repro. Jen je to místy už na hraně repra, ta díra... Každé repro drží na třech šroubech v platu a jedním šroubem v plechové objímce a to taky jakžtakž drží v platu, takže repro nevibruje a drží dobře. Zvuk je tedy dobrej už takhle. :)

Fázování budu řešit, až budu dělat novou kabeláž, zatím to nechám tak, jak to je - myslím si, že to mám dobře (pokud teda nemám na jednom repru dva plusy a na druhém dva mínusy :D). Uvidí se, až budu mít k dispozici kabely a budu mít čas to předělat. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...