Gotrek Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 Jak už napovídá nadpis tohoto fóra, Holywood si zase myslí, že původní film je hloupý a rozhodl se ho přetočit tak, aby ho pochopilo i domácí publikum. Mezi několika snímky, které se chystají letos do kin se objevil remake pro pravověrné peugeo?áky kultovního filmu TAXI. Více viz. výtah z článku uveřejněného na Atlasu - Filmpubu: Taxi A hned na začátek si dáme snad to nejhorší (můžeme to tvrdit, protože už je to nějaký ten pátek natočené). Francouzský originál se rozrostl do trilogie a dost pravděpodobně jsme ho zaregistrovali buď v kinech nebo v televizi. Taxikář Daniel (Samy Naceri) rád jezdí svým bílým Peugeotem hodně rychle a jednoho dne na to šeredně doplatí. Svůj řidičák ale může získat zpátky, když pomůže policajtovi Emilovi, který je za volantem Danielovým dokonalým protikladem. Gang lupičů v rudých Mercedesech je však víc než rovnocenným protivníkem. Silnice v Marseille se pořádně zapotí. Američanům trvalo šest let, než si uvědomili, že tohle umějí natočit. Tuning je v kurzu, nějaké ty komiky vždycky vyhrabou z televizních škatulek a v rámci emancipace uděláme z taxikáře taxikářku. Ó... tohle se bude prodávat jako kukuřičný chleba. Aniž bych měl něco proti Queen Latifah za volantem a v hlavní roli nebo snad Jimu Fallonovi (jeho výstupy v Saturday Night Live patří k tomu lepšímu), ale tenhle projekt byl předem odsouzen k nezdaru. Francouzskou jemnou komiku vystřídal těžkotonážní situační humor plný přihlouplých obličejů a pádů odněkud někam a HLAVNĚ... nádherný Peugeot 406 je nahrazen neohrabaným Fordem Victorie, v tradiční žluté barvě, který se mění v groteskně vyfintěnou káru, která by si na jakémkoliv srazu vysloužila pár rajčat na kapotu. Špatnou pověst sice dohánějí BMWčka záporáků, obsazené modelkami v čele s Gisele Bundchen, ale jestli Tim Story nenabízí víc než pár poodhalených děv, těžko může čekat, že se mu do kin pohrnou davy. Všichni si totiž včas stihli nakoukat originály a tak se musel remake Taxi spokojit s mizernými 36 miliony dolarů. Alespoň si to příště rozmyslí. Snad. Jak se po tomhle fiasku dostal Tim Story k režírování Fantastic Four? Některé záhady vesmíru jsou zkrátka nerozluštitelné. Citovat
Fusion Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 Taxi Akční / Komedie USA / Francie, 2004, 97 min Režie: Tim Story Hrají: Queen Latifah, Jimmy Fallon, Jennifer Esposito, Gisele Bundchen, Ann-Margret, Adrian Martinez, GQ (I), Rick Overton, John Rothman, Adam LeFevre Všem doporučuju ČeskoSlovenskou Filmovou Databázi www.csfd.cz Citovat
Petr605 Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 To musí bejt ptákovina... Scénář k filmu Taxi napsal Luc Beson prý ve volných chvílích během natáčení jiného filmu (Pátý element možná, zase až tolik se v tom nevyznám) Citovat
z3rg Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 Kravina to bude urcite Ad originalni taxi: Taxi (1998) a French film written by Luc Besson in 30 days while waiting for Columbia Pictures to commit to the production go-ahead for The Fifth Element (1997) Citovat
Bohouš Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 Jóóó Luc Besson umí i když Taxi 3 už bylo trochu sci-fi. Citovat
John Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 Jj souhlas..Taxi3 už bylo hodně přehnaný....:) Ale jinak Taxi- Taxi3 je povedená serie filmů.. Citovat
Butch Odesláno 5. srpen 2005 Odesláno 5. srpen 2005 Tak jsem si včera pučil to emerický taxi na dívídí. v přehrávači to vydrželo cirka 10 minut a bylo mi zle tak jsem to šupnul zpátky do krabičky a vrátil odkud to přišlo. Je tady někdo kdo to viděl? co na to říká Citovat
lampa Odesláno 5. srpen 2005 Odesláno 5. srpen 2005 no to je podbne jako s navstevnikama, taky musi ti americani furt do neceho rypat Citovat
Netopýrka Odesláno 5. srpen 2005 Odesláno 5. srpen 2005 Já to viděla a musím říct, že to byl cca 5% odvar originálu...v celém filmu de facto jedna zajímavá moto-scénka, jinak šlo hlavně o předváděčku hereček (a modelek) než o nějaký filmek zajímavý jako TAXI,.,,,vřele nedoporučuju!!!:grr:mad::mad: Citovat
Butch Odesláno 5. srpen 2005 Odesláno 5. srpen 2005 mě stačilo co jsem viděl na ačátku za herečku (myslím tu hlavní asi fakt nevím viděl jsem 10 miunt, třeba se v 11 minutě zabije a bude tam někdo jiná, ale to já už nezjistím:cool:) jen mi stačilo ten velkej hnusnej ford na tlustý černý prdele jak se začal tunit a bylo mě jasné tak toto teda nee. musím si spravit chu? a pustit taxi taxi, aspoň ten začátek Citovat
Marlin Odesláno 7. srpen 2005 Odesláno 7. srpen 2005 ja sem bzl teda blbej a pustil si to, a vydrzel az do konce, i kdyz je pravda ze asi u 45% filmu sem si cetl noviny :D takze jediny co sem zaregistroval bylo modre BMW. Ale musim rict, ze ta vytunena Viktorie se mi i celkem libila, nebyl to tuning jako v F&F, spis decentni Citovat
Guest Ondra Odesláno 8. srpen 2005 Odesláno 8. srpen 2005 btw: nemate nekdo doma taxi a taxi2 na dvd? 3ku mam, shanim 1 a 2ku. pokud mate, nasdilite mi voby? Diky, kdo ma a da, splhne si u administratora Citovat
Gotrek Odesláno 8. srpen 2005 Autor Odesláno 8. srpen 2005 Abych se přiznal, ani nemám odvahu si tu US verzi půjčovat, takže jsem ji neviděl a ani vidět nechci. Myslím, že v půjčovně si za ty prachy vyberu ze spousty jiných a lepších filmů. ONDRA: Mám doma kompletní trilogii... Citovat
Butch Odesláno 8. srpen 2005 Odesláno 8. srpen 2005 Ondra: pokud to myslíš vážně taks mě trochu zklamal. Nechci tady omílat jesli je kopírovaní filmů špatné nebo morální, ale že právě ty ... a při dnešních cenách kdy taxi2 nestojí ani 300,- a taxi3 ještě míň. Citovat
kveton Odesláno 9. srpen 2005 Odesláno 9. srpen 2005 Vydel jsem to uz asi pred mesicem a musim potvrdit ze je to fakt sra*ka!!!!! Uplne litu tech 50kc za pujceni!!! Citovat
Guest Ondra Odesláno 9. srpen 2005 Odesláno 9. srpen 2005 2 butch: ano beru ze stoji 300,- ale je to hoodne. Kdyby stalo napr. 99,- ano tak to beru, ale osobne je pro me lepsi utratit 300,- Kc za pohon do auta, abych mohl dojednavat slevy atd (uz jsem projezdil kvuli clubu tenhle mesic (cervenec) pres 2 tisice za benzin). A radsi fakt budu jezdit a starat se o club nez vyhazovat 600 stovek za 2 dvdcka, ktery si pustim tak 3x za rok. a stahnutim porusim zakon..... vim to, jsem si toho vedom.... a stejnak mi to nikdo nikam nenasdilel, takze si du trhnout nohou. Citovat
Kurt Odesláno 9. srpen 2005 Odesláno 9. srpen 2005 a stejnak mi to nikdo nikam nenasdilel, takze si du trhnout nohou. Takže všichni mají u admina mínus! No nasdílel bych, kdybych měl... Citovat
Guest ZILA Odesláno 9. srpen 2005 Odesláno 9. srpen 2005 Původně zaslal: Ondra 2 butch: ano beru ze stoji 300,- ale je to hoodne. Kdyby stalo napr. 99,- ano tak to beru, ale osobne je pro me lepsi utratit 300,- Kc za pohon do auta, abych mohl dojednavat slevy atd (uz jsem projezdil kvuli clubu tenhle mesic (cervenec) pres 2 tisice za benzin). A radsi fakt budu jezdit a starat se o club nez vyhazovat 600 stovek za 2 dvdcka, ktery si pustim tak 3x za rok. a stahnutim porusim zakon..... vim to, jsem si toho vedom.... a stejnak mi to nikdo nikam nenasdilel, takze si du trhnout nohou. a kolko si prejazdil kvoli sever. morave ??????????????????? Ps . mam taky 3ks dvd doma od club členu -- a dekuju jim zato [upravil dne 9/8/05 ZILA] Citovat
Butch Odesláno 10. srpen 2005 Odesláno 10. srpen 2005 kdybys sedel doma na zadku a koukal se z okna tak usetris jeste vic když dvd začli a já kupoval filmy po 1200,- tak to byla pálka, to si všichni říkali jak by bylo dobré slevnit, vždy? hudba stojí okolo 500,- a výroba dvd nemůže být o nic dražší, pak stály dvdčka okolo 800 stovek i novinky tak to bylo super, matrix stál něco kolem 500 s vadnýma titulkama, to měl snad každý, pak to šlo dolů a dolů a teď novinky stovjí okolo 500 a starčí 300 a míň, ale furt to není 99,- tak coby chtěli ti vydřiduši. (hodně časopisů je vydáváno i s dvd a někdy se potrefí i dobré filmy za ty prachy) No jo teď jsou piráti strašně rozmlsaný, když médium stojí cirka 10 korun, a to se jim furt nelíbí že nejsou dvouvrstvé za takovou cenu. Neříkám že nemám ani jedno vypálené dvd, ale někdy to opravdu za to nestojí a jak to vypadá tak se to čím dál víc zlepšuje i při cenách dvd+-rw mechanik a médií. [upravil dne 10/8/05 Butch] Citovat
Guest Ondra Odesláno 10. srpen 2005 Odesláno 10. srpen 2005 Původně zaslal: ZILA a kolko si prejazdil kvoli sever. morave ??????????????????? [upravil dne 9/8/05 ZILA] na morave jsem projezdil hooodne benez, ale ne kvuli clubu, ale kvuli tomu, ze tam papirove bydlim (jeste)... zatim uz je na \"sklade\" dalsi partner, jinak v brzke dobe budou v provozu partneri autofrance, takze morava bude Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.