Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Bohové nás chraňte, američani natočili vlastní verzi TAXI

Recommended Posts

Odesláno

Jak už napovídá nadpis tohoto fóra, Holywood si zase myslí, že původní film je hloupý a rozhodl se ho přetočit tak, aby ho pochopilo i domácí publikum. Mezi několika snímky, které se chystají letos do kin se objevil remake pro pravověrné peugeo?áky kultovního filmu TAXI.

Více viz. výtah z článku uveřejněného na Atlasu - Filmpubu:

Taxi

A hned na začátek si dáme snad to nejhorší (můžeme to tvrdit, protože už je to nějaký ten pátek natočené). Francouzský originál se rozrostl do trilogie a dost pravděpodobně jsme ho zaregistrovali buď v kinech nebo v televizi. Taxikář Daniel (Samy Naceri) rád jezdí svým bílým Peugeotem hodně rychle a jednoho dne na to šeredně doplatí. Svůj řidičák ale může získat zpátky, když pomůže policajtovi Emilovi, který je za volantem Danielovým dokonalým protikladem. Gang lupičů v rudých Mercedesech je však víc než rovnocenným protivníkem. Silnice v Marseille se pořádně zapotí.

Američanům trvalo šest let, než si uvědomili, že tohle umějí natočit. Tuning je v kurzu, nějaké ty komiky vždycky vyhrabou z televizních škatulek a v rámci emancipace uděláme z taxikáře taxikářku. Ó... tohle se bude prodávat jako kukuřičný chleba. ;) Aniž bych měl něco proti Queen Latifah za volantem a v hlavní roli nebo snad Jimu Fallonovi (jeho výstupy v Saturday Night Live patří k tomu lepšímu), ale tenhle projekt byl předem odsouzen k nezdaru. Francouzskou jemnou komiku vystřídal těžkotonážní situační humor plný přihlouplých obličejů a pádů odněkud někam a HLAVNĚ... nádherný Peugeot 406 je nahrazen neohrabaným Fordem Victorie, v tradiční žluté barvě, který se mění v groteskně vyfintěnou káru, která by si na jakémkoliv srazu vysloužila pár rajčat na kapotu. Špatnou pověst sice dohánějí BMWčka záporáků, obsazené modelkami v čele s Gisele Bundchen, ale jestli Tim Story nenabízí víc než pár poodhalených děv, těžko může čekat, že se mu do kin pohrnou davy. Všichni si totiž včas stihli nakoukat originály a tak se musel remake Taxi spokojit s mizernými 36 miliony dolarů. Alespoň si to příště rozmyslí. Snad. Jak se po tomhle fiasku dostal Tim Story k režírování Fantastic Four? Některé záhady vesmíru jsou zkrátka nerozluštitelné.

Odesláno

Taxi

Akční / Komedie

USA / Francie, 2004, 97 min

Režie: Tim Story

Hrají: Queen Latifah, Jimmy Fallon, Jennifer Esposito, Gisele Bundchen, Ann-Margret, Adrian Martinez, GQ (I), Rick Overton, John Rothman, Adam LeFevre

Všem doporučuju ČeskoSlovenskou Filmovou Databázi www.csfd.cz

Odesláno

To musí bejt ptákovina...

Scénář k filmu Taxi napsal Luc Beson prý ve volných chvílích během natáčení jiného filmu (Pátý element možná, zase až tolik se v tom nevyznám)

Odesláno

Kravina to bude urcite ;)

Ad originalni taxi: Taxi (1998) a French film written by Luc Besson in 30 days while waiting for Columbia Pictures to commit to the production go-ahead for The Fifth Element (1997) :)

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak jsem si včera pučil to emerický taxi na dívídí. v přehrávači to vydrželo cirka 10 minut a bylo mi zle tak jsem to šupnul zpátky do krabičky a vrátil odkud to přišlo. Je tady někdo kdo to viděl? co na to říká

Odesláno

Já to viděla a musím říct, že to byl cca 5% odvar originálu...v celém filmu de facto jedna zajímavá moto-scénka, jinak šlo hlavně o předváděčku hereček (a modelek) než o nějaký filmek zajímavý jako TAXI,.,,,vřele nedoporučuju!!!:D:grr:mad::mad::mad::bojim

Odesláno

mě stačilo co jsem viděl na ačátku za herečku (myslím tu hlavní asi fakt nevím viděl jsem 10 miunt, třeba se v 11 minutě zabije a bude tam někdo jiná, ale to já už nezjistím:cool:) jen mi stačilo ten velkej hnusnej ford na tlustý černý prdele jak se začal tunit a bylo mě jasné tak toto teda nee. musím si spravit chu? a pustit taxi taxi, aspoň ten začátek

Odesláno

ja sem bzl teda blbej a pustil si to, a vydrzel az do konce, i kdyz je pravda ze asi u 45% filmu sem si cetl noviny :D:D takze jediny co sem zaregistroval bylo modre BMW. Ale musim rict, ze ta vytunena Viktorie se mi i celkem libila, nebyl to tuning jako v F&F, spis decentni

Odesláno

btw: nemate nekdo doma taxi a taxi2 na dvd?

3ku mam, shanim 1 a 2ku.

pokud mate, nasdilite mi voby? Diky, kdo ma a da, splhne si u administratora :mrk:D

Odesláno

Abych se přiznal, ani nemám odvahu si tu US verzi půjčovat, takže jsem ji neviděl a ani vidět nechci. Myslím, že v půjčovně si za ty prachy vyberu ze spousty jiných a lepších filmů.

ONDRA: Mám doma kompletní trilogii...

:papa

Odesláno

Ondra: pokud to myslíš vážně taks mě trochu zklamal. Nechci tady omílat jesli je kopírovaní filmů špatné nebo morální, ale že právě ty ... a při dnešních cenách kdy taxi2 nestojí ani 300,- a taxi3 ještě míň.

Odesláno

2 butch: ano beru ze stoji 300,- ale je to hoodne. Kdyby stalo napr. 99,- ano tak to beru, ale osobne je pro me lepsi utratit 300,- Kc za pohon do auta, abych mohl dojednavat slevy atd (uz jsem projezdil kvuli clubu tenhle mesic (cervenec) pres 2 tisice za benzin). A radsi fakt budu jezdit a starat se o club nez vyhazovat 600 stovek za 2 dvdcka, ktery si pustim tak 3x za rok.

a stahnutim porusim zakon..... vim to, jsem si toho vedom....

a stejnak mi to nikdo nikam nenasdilel, takze si du trhnout nohou.

Odesláno

Takže všichni mají u admina mínus!:D

No nasdílel bych, kdybych měl...;)

Odesláno
Původně zaslal: Ondra

2 butch: ano beru ze stoji 300,- ale je to hoodne. Kdyby stalo napr. 99,- ano tak to beru, ale osobne je pro me lepsi utratit 300,- Kc za pohon do auta, abych mohl dojednavat slevy atd (uz jsem projezdil kvuli clubu tenhle mesic (cervenec) pres 2 tisice za benzin). A radsi fakt budu jezdit a starat se o club nez vyhazovat 600 stovek za 2 dvdcka, ktery si pustim tak 3x za rok.

a stahnutim porusim zakon..... vim to, jsem si toho vedom....

a kolko si prejazdil kvoli sever. morave ???????????????????:myslim

Ps . mam taky 3ks dvd doma od club členu -- a dekuju jim zato :D

[upravil dne 9/8/05 ZILA]

Odesláno

kdybys sedel doma na zadku a koukal se z okna tak usetris jeste vic :D

když dvd začli a já kupoval filmy po 1200,- tak to byla pálka, to si všichni říkali jak by bylo dobré slevnit, vždy? hudba stojí okolo 500,- a výroba dvd nemůže být o nic dražší, pak stály dvdčka okolo 800 stovek i novinky tak to bylo super, matrix stál něco kolem 500 s vadnýma titulkama, to měl snad každý, pak to šlo dolů a dolů a teď novinky stovjí okolo 500 a starčí 300 a míň, ale furt to není 99,- tak coby chtěli ti vydřiduši. (hodně časopisů je vydáváno i s dvd a někdy se potrefí i dobré filmy za ty prachy)

No jo teď jsou piráti strašně rozmlsaný, když médium stojí cirka 10 korun, a to se jim furt nelíbí že nejsou dvouvrstvé za takovou cenu.

Neříkám že nemám ani jedno vypálené dvd, ale někdy to opravdu za to nestojí a jak to vypadá tak se to čím dál víc zlepšuje i při cenách dvd+-rw mechanik a médií.

[upravil dne 10/8/05 Butch]

Odesláno
Původně zaslal: ZILA

a kolko si prejazdil kvoli sever. morave ???????????????????:myslim

[upravil dne 9/8/05 ZILA]

na morave jsem projezdil hooodne benez, ale ne kvuli clubu, ale kvuli tomu, ze tam papirove bydlim (jeste)...

zatim uz je na \"sklade\" dalsi partner, jinak v brzke dobe budou v provozu partneri autofrance, takze morava bude :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...