Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Diky madrid4.

Asi nej bude, kdyz si najdu nekoho z okoli, kdo ma oba motory a vyzkousim na vlastni kuzi.

Mel jsem predtim 406 80kW a je fakt, ze obcas vykon chybel.

:roker moja reč nech to hodnotí ten čo ma niečo na tom odjazdené jazdil som aj novu 508 1.6hdi tiež v pohode:super
Odesláno

AnotherOne: Ano jasně, hluboce se omlouvám, že jsem se dotkl tvého ega (tedy auta) :o. Právě s tím jezdím, ten rozdíl ve výkonech je tak akorát na smazání váhového rozdílu. Dal jsem si tu práci a našel data: takže 207 66,2kW provozní hmotnost 1280kg, 407 80kW provozní hmotnost 1512kg. Což jednoduchým výpočtem dává u 207 výkon na kg 0,517kW a u 407 0,529kW, takže je ten výkon skoro stejný. Jak jsem už výše psal, ta 1,6 jede lépe, ale stále to na bezpečné předjíždění není, ok možná jsem ustřelil se skákáním po městě, ale to bych mohl zhodnotit až po svezení. U té 1,4 v 207 se skákáním po městě trvám, ale to sem nepatří...

Prostě pokud chce lítat a tunit, tak je lepší vrazit peníze rovnou do výkonnějšího dostupného auta, než koupit slabší a pak ho pracně a v důsledku vždy dráž dohánět.

[upravil dne 4/9/11 19:43 od tadom]

Odesláno

JJ, Premo, taky si rikam.

Do ted jsem se dival na auto, aby melo tempomat, ale dneska jsem se docetl, ze dodelani neni problem, tak se mi vyber rozsiruje :) Jedno jsem videl v Peugeotu u Svobody ve Frydku, tak se na nej pak asi sjedu podivat, az budu doma.

BTW tunit nic neplanuju, jen chiptunning za pomoci pana Strakiho doufam :D Ale auto jeste nemam, tak nepredbihejme udalostem, treba nakonec skoncim u Mondea :P

[upravil dne 4/9/11 19:48 od alternativ]

Odesláno
JJ, Premo, taky si rikam.

Do ted jsem se dival na auto, aby melo tempomat, ale dneska jsem se docetl, ze dodelani neni problem, tak se mi vyber rozsiruje :) Jedno jsem videl v Peugeotu u Svobody ve Frydku, tak se na nej pak asi sjedu podivat, az budu doma.

:rokermam dorobený tiež paráda využívam ho maximálne:super
Odesláno
AnotherOne: Ano jasně, hluboce se omlouvám, že jsem se dotkl tvého ega (tedy auta) :o. Právě s tím jezdím, ten rozdíl ve výkonech je tak akorát na smazání váhového rozdílu. Dal jsem si tu práci a našel data: takže 207 66,2kW provozní hmotnost 1280kg, 407 80kW provozní hmotnost 1512kg. Což jednoduchým výpočtem dává u 207 výkon na kg 0,517kW a u 407 0,529kW, takže je ten výkon skoro stejný. Jak jsem už výše psal, ta 1,6 jede lépe, ale stále to na bezpečné předjíždění není, ok možná jsem ustř

elil se skákáním po městě, ale to bych mohl zhodnotit až po svezení. U té 1,4 v 207 se skákáním po městě trvám, ale to sem nepatří...

Prostě pokud chce lítat a tunit, tak je lepší vrazit peníze rovnou do výkonnějšího dostupného auta, než koupit slabší a pak ho pracně a v důsledku vždy dráž dohánět.

[upravil dne 4/9/11 19:43 od tadom]

S tým záverom súhlasím. Ale len výkon nie je to čo tie motory odlišuje. Je to aj iný priebeh krútiaceho momentu a výkonu. Nemôžeš to len takto cez kilá prepočítať.

Keby som si tu chcel ukájať ego tak v prvom rade nekúpim 1,6...

Odesláno

ta spotřeba je fakt reálná ... je to defakto mírně z kopce, když to zprůměruješ na celé délce 90km ... , když koukneš na peugeot economy run ... tak s 5008 1,6HDi jeli taky za 3,5 ... a to jeli 1200km tuším do Ženevy odněkud z Francie

Odesláno

Přeji všem příjemný den

Trochu přidám své zkušenosti z 407SW 2.0HDI.Kupovali jsme auto před necelím rokem jako druhý majitel.Auto bylo koupené v ČR servisováno ve značkovém servisu s kompletní serviskou a hystorijí.Najeto 85 tis a nějaké drobné.Auto jsem kupoval manželce na ježdění do práce a s holkama do školy.Pokáždé jízdě jsem nadšenej z motoru a jsem rád že jsem se nenechal ukecat na 1,6.O vnitřním vybavení a pohodlé jízdě nemá cenu psát to každý zná ze svého.Ale motor dělá celkový dojem tohoto auta je to prostě klasa a mohu doporučit každému kdo se chce pořádně projet ale i jet normálně pohodově.Mamina má spotřebu dlouhodobě 6,4l,a já to neřeším a nikdy jsem to neřešil.

Přeji všem s touto značkou mnoho radostných kilometrů.

Ps:Dosud jsem pouze nechal deaktivovat měření pneu dělalo si co chtělo (chyba antény ).Jinak vše :super

Odesláno
mam cca + 20PS a +40 krutak .... robil mi to Straki007 auto je urcite zivsie no a spotreba sla dolu cca o 0,5l podla PP

a kolko ta to vyslo to nacipovanie? no ja mam na 1.6 hdi spotrebu az cez 6,3 l amam najazdenych 67 000 km uz nie je v zaruke motor sa tym neznici ? neskrati sa zivotnost motora? a kde b mi to spravili som nespokojny so spotrebou vobec

Odesláno

falkom: Kdyz je to udelane poradne a v urcitych mezich, tak se tim motor nijak nepokazi ani nezkrati jeho zivotnost. Motor ma od vyroby jiste rezervy... Pokud chces vedet cenu apod, kontaktuj uzivatele straki007, ktery se chipovanim zabyva a jezdi i na SVK.:papa

• O 4 týdny později...
Odesláno

ja mam moju 407dmu s 1.6tkou uz treti rok kupoval som je to 05. ked som ju kupoval mala 136 000. teraz taham 250 000. a kto mi teraz uveri ze som do motora este nesahol, okrem vymeny oleje kazdych 10 000a fitrov a kazdy polrok aj palovoveho naozaj nic...sice uz kde tu vidiet olej ale nesprtam do toho., taham len dlhe trasy, Francuzko Svk vacsinou kvoli praci. zatial som preventivne vymenil spojku a zotrvak a nejake capy. an spotrebu a spolahlivost jednoznacne 1.6tka....kto sa potrebuje nahanat nech sa paci do 2litra .ja osobne uz poskulujem po 2.2hdi. a este nieco nemam absolutne ziadny problem ist 190tkou cez nemecko ,a ked ides sam alebo len s mensim nakladom , auto ma krasny tah absolutne ziaden problem s predbiehanim.a jasne zabudol som , rozvody som meniltie kvalitnejsie aj s robotou 250eur.ceny uplne v pohode.

Odesláno

alternativ:hele angláne, proč nezkusíš plyn,matně si vybavuji,ale přemýšlel jsi o tom nebo se mýlím...nechci nikomu nic doporučovat,ale auto na benzín je levné a i málo nalítané(ralativní pojem) a 3litr je za málo peněz hodně muziky...kdybych já to tušil,že dám LPG tak jsem hledal 3litr...nemá to chybu opravdu....

Odesláno

..Fap mam jasne.a funguje normalne tusim kazdych 600km sa mi regenruje, a zabudol som , bolo doplnane aditivum a fap hned aj vycistili nejakym pripravkom aj to iba preventivne nevykazovalo ze by bolo nejak zanesene, cele ma to vyslo 80eur, tusim pred rokom. a ani s ERG ventilom este nebolo nic robene, mozn o je to aj tym ze jazdim dlhe trasy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...