Guest MilaS Odesláno 14. březen 2005 Odesláno 14. březen 2005 Může mi někdo poradit, jestli se dá na P406 štelovat ruční brzda? Parkuju trošku dost v kopci a když tam nedám kvalt, tak to má snahu ujíždět. Mohl bych to zjara hodit u pantáty na díru a zkusit to přitáhnout, jestli by to šlo. Citovat
JunEAu Odesláno 14. březen 2005 Odesláno 14. březen 2005 MilaS: No clovece, protoze mas stejnej motor jako ja, verim ze mas vzadu kotoucove brzdy, vid ? Tak v tom pripade bych to videl na neco malicko jineho, protoze pred 14-ti dny, jsem resil uplne stejny problem: Zadni brzdici mechanismus je slozen ze DVOU brzd... kotoucova, ktera funguje na pedal a pak klasicka bubnova, ktera je na rucce... za rafkem se neskryva klasicky kotouc, ale takovy paskvil - vnejsek je kotouc, vnitrek je buben.... a pruser je v tom, ze to auto uz je deset let stary... ty bubny jsou jen na parkovani.... takze velmi rado to cele komplet zrezne... budes muset nechat zbrousit buben, nebo alespon za jizdy pribrzdovat ruckou... tim to \"odrolis\"... ja to nechal zbrousit... a doporucuju cvicne cas od casu za jizdy zatahat za rucku, abys to ocistil... kdyz zastavis, uz je to k prdu a holt cas dela svy a rezne nam to tam.... dan za kotouce vzadu... Citovat
Guest Ludweek Odesláno 14. březen 2005 Odesláno 14. březen 2005 caute...sorry ze se vmesuji ale jen tak pro zajimavost...myslim ze je to podobny jako u 306...je rada typu pouzij za jizdy rucku stejna jako zapomen nekdy odbrzdit rucku a popojet par kilometru?? mam ten problem ze se mi to jednou za cas stane a byl bych rad aby mi rucka fungovala tak dobre ze bych se proste nerozjel kdyz ji zapomenu stahnout Citovat
Guest MilaS Odesláno 14. březen 2005 Odesláno 14. březen 2005 to JunEAu: no jasně, vzadu kotouče - brzdí to jako pra*e, já byl zvyklej z Astry posilovač neposilovač tlačit na pedál, div jsem se nepo..., tady lehce položím chodidlo a lížu sklo. Aspoň se děti i žena dobrovolně poutají ... . Ale to cos´mi napsal je nemilý, dneska jedu z práce se zataženou brzdou a uvidíme. Jestli to budu muset zbrousit, tak to nechám udělat bráchovi, von pracuje jako strojní zámečník a kotouče mi taky brousí. Ale stejně se na to asi kouknu vodspodu, uvidíme. Citovat
Guest MilaS Odesláno 14. březen 2005 Odesláno 14. březen 2005 to komisar: jinak díkec za radu Citovat
JunEAu Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 tak jak se jelo se zatazenou ruckou ? :-))))) Citovat
Guest MilaS Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 JunEAu: bylo to boží, na poslední nádrži mám zajímavou spotřebu - 10,7 l/100. Ale stejně to nebrzdí, takže jsem to ještě konzultoval s kámošem a vypadá to, že mě čeká stejnej vopruz jako tebe - kotouče ven a zbrousit (i když mám ještě malou naději, že se jenom udělají pakny a bude to stačit - uvidíme ) Citovat
JunEAu Odesláno 15. březen 2005 Odesláno 15. březen 2005 :-) jj, udelej to a budes mit klid... co jsem dostal info ja, bylo jasne receno, ze vevnitr je to sama rez, takze bylo nutne to zbrouseni udelat... pakny byly v pohode... bohuzel buben byl jetej... a pry mam cas od casu pribrzdit ruckou, aby se mi to neusazovalo znovu. Je fakt, ze jsem tomu neveril, protoze rucka zabira velmi rychle a masivne... takze nic nic nic nic, tlak, konec... okamzite... ale auto stoji jak pribity :-) Citovat
Guest MilaS Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 JunEAu: je to složitý, to sundat? A ještě něco, kdybych s tím jel za bráchou (Jihlava) tak by to asi byl problém - hlavně bych tam auto musel chvíli nechat; můžeš mi prosím sdělit, kde a kdo ti to dělali a za kolik? Kdyžtak mi to pošli na 2U2, aby to nebyla reklama, díky. A poslední dotaz - nedá se to přece jen aspoň prozatím přišponovat, jak psal komisar? Já dycky musím ručku vytáhnout až skoro za ucho, mám pocit, že už tam žádný další zuby nejsou. Citovat
Ferry Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Sakra ty to mas teda rezavy jak liska, to ja kdyz vlezu pod auto tak to nemam tak hrozny, asi to bude tim ze v zime skoro nejezdi a u nas se silnice nesoli ( a bohuzel nekdy ani jinak neudrzuji ) Citovat
Guest MilaS Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 komisar: díky, stačil jsem si to vytisknout, až tam vlezu, tak porovnám. Myslím si, že pod mým autem už dobrý 2 roky nikdo nebyl, ale jupí - hned na 21.3. jsem se objednal na jarní prohlídku, tak doufám, že mi daj´ ňáký nalejvárny Ferry: tys´teď na pár dní zmizel, co to? Že by choroba? Nebo že by ses zamejšlel nad tou mojí elektrikou? :D:D Citovat
Ferry Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Napsán autorem komisar aspon ti to pomuže,ale jak jsem psal blba dělat nebude a příště abych něco nafotil tak to budu muset dát do super stavu.já to fotil,když jsem měl auto týden.Jest-li ti to pomuže uvidíš tak čau. to jsem vymazal a nejen to už jsem tady mazal asi 300příspěvků Nejak nerozumim, nad cim se tu rozcilujes ? Proc jsi to mazal, nebo co te tak rozhorcilo ? To MilaS, no jo na par dni jsem zmizel, pac jsem byl na Vysocine doma, kde nemam pristup k netu.Jinak teda i na to nachlazeni doslo, takze nepremyslel jsem nad elektrikou ale nedeli jsem prospal [Editován dne 16/3/05 Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Jezis tak to jsi me spatne pochopil ja nechtel nic kritizovat, ja se jen divil ze ti to tak zrezlo, pac ja to tak rezavy nemam a nic jsem s tim nedelal. Jestli jsem se Te nejak tim mym prispevkem dotknul tak se omlouvam a jeste jednou - nemyslel jsem to nijak zle, proste jsem jen vyjadril svuj udiv. That`s all Citovat
Guest MilaS Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Pánové, zklidněte hormon, asi tady došlo k nedorozumění, ale není třeba se hádat o rzi; to jestli chcete vidět pořádný (myslím zanedbaný) auto, tak se můžete mrknout 24.3. - snad se mi podaří se tam dostat Citovat
Guest MilaS Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Ferry: jestli budeš na srazíku 24.3., tak bych ti rád předvedl ten středovej panel, když bude čas, chu? a zájem. Citovat
Ferry Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Napsán autorem MilaS Ferry: jestli budeš na srazíku 24.3., tak bych ti rád předvedl ten středovej panel, když bude čas, chu? a zájem. Jo na sraz se chystam, tak snad se potkame Citovat
Guest MilaS Odesláno 19. březen 2005 Odesláno 19. březen 2005 Tak jsem pod to dneska vlezl a asi o 5 mm přišponoval ty lanka, podle foto od \"komisar\". Měl jsem strach to dotáhnout víc, protože kola jsem neměl rozebraný a měl jsem strach, aby pakny trvale nebrzdily. Ručka zabírá už na asi 5-6 zubu, ale furt to není ono (parkuju v docela prudkým kopci a pažout má furt snahu to popojíždět - má taky ňákou váhu, že ). Vypadá to, že mě čeká to broušení kotoučů (resp. bubnů). Počkám, až bude teplo a zkusím se do toho pustit. Citovat
Guest MilaS Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Dneska jsem byl na jarní prohlídce u pažoutů a co myslíte, že mi našli (mimo závady za cca 35 tis.Kč)? - No jasně, musí se udělat zadní brzdy a seřídit ruční brzda. Takže JunEAu - díky za info a radu, už vím, co mě čeká a nemine. Rozhodně to ale splichtím sám, až na to broušení. Citovat
freeman.g Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 No potěš koště, chystám se P406 kupovat a podle toho co tady ve fóru čtu bych asi měl zůstat u bicyklu Takovejch věcí co se může podělat (a jak to vypadá i podělá) Citovat
Péťa Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Freemane, nekupuj nic, co má elektroniku! Zlatá 309tka diesel... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.