Martin407 Odesláno 22. srpen 2011 Autor Odesláno 22. srpen 2011 Takže se potvrdila moje hypotéza o tom že to je stejně uchycené jako ten na obrázku z SB;) Ano měl jsi pravdu. stačilo silněji zabrat a bylo to dole. Teď bych potřeboval poradit jak to rozebrat dál a jak sundat ten mechanizmus z okna. je to totiž všechno šíleně zarezly. už se mi povedlo sundat tu 13tku matku ktera drží to ramínko stěrače ale tu 22tku co je pod tím nemužu povolit. Je na to nějakej fígl?? Nemusí se ještě něco sundat?? Ahoj, řešil jsem úplně stejný problém. Bál jsem se, aby neprasklo zadní okne při povolování. Objednal jsem si v Peugeotu v Praze tu matku, poslali mi jí hned 2. den. Vzal jsem ostrý vrtám asi 2 - 3 mm a matku jsem vlevo i vpravo navrtával otvor vedle otvoru, až šla matka rozpůlit a oddělila se ne 2 poloviny. Pak celý mevhanismus jde vyndat a ve svěráku rozebrat a rozpohybovat. Dopadne to uplně stejně jak ve tvym případě. Taky tu matku budu muset odvrtat protože ani při použití odrezovače, uvolňovače s mrazovym efektem a podobnejch sračiček to stejně nejde povolit. Je to zarezly a zatuhly. Co tě stála ta matka??? Nedá se koupit jinde než v peugeotu nebo je na tom nějakej specialní závit?? Citovat
Brizan Odesláno 22. srpen 2011 Odesláno 22. srpen 2011 Ta matka stojí origo 34,50 CZK s daní, její číslo je 6936 C2 v SB je identifikována jako M16x100. Citovat
Martin407 Odesláno 22. srpen 2011 Autor Odesláno 22. srpen 2011 Ta matka stojí origo 34,50 CZK s daní, její číslo je 6936 C2 v SB je identifikována jako M16x100. Děkuji. Tak v tom případě to nebudu řešit a až pojedu na odpolední tak ji hned objednám popřípadě koupím Citovat
Judes Odesláno 22. srpen 2011 Odesláno 22. srpen 2011 u mna nie je problem so zadnym stieracom... asi preto ze mam sedan :D Zo začiatku som si ťažko zvykal že nemám vzadu stierač, ale teraz mi už nechýba, takto sa nám toho má čo menej pokaziť . Citovat
4maa Odesláno 22. srpen 2011 Odesláno 22. srpen 2011 Ako mam stiahnut ramienko stieraca z tisichranu...matku mam povolenu ale ramienko drzi ako privarene? Citovat
Martin407 Odesláno 23. srpen 2011 Autor Odesláno 23. srpen 2011 Tak matka snad dneska bude a když bude v práci čas tak tu starou odvrtám a pokusím se rozpohybovat ten mechanismus Citovat
reboot Odesláno 23. srpen 2011 Odesláno 23. srpen 2011 Je totálně přilepené. Jedná se o Xsaru Break-zadní stěrač, ale když tady na Peugeot clubu jste takový šikovný, určitě někdo poradí.Mechanismus jsem rozebral ze spodu, ale z jedné strany ozubené půlkolo na klikový mechanismus, z druhé ramínko stěrače, průchozí hřídel, asi z obou stran tisícihran.Matku před ramínkem mám dole.Udělal jsem stahovák z 3 mm plechu-víc místa mezi gumovou manžetou a ramínkem není. Stahovák se ohnul.Tzn. za cenu zničení ramínka dostat motor ven z kasle-ramínko levnější, než motor. Říznout? Těsně u hřídele, nebo je pod tím větší díra v kasli a zbytek ramínka proleze skrz?Rozebírám kvůli závadě hřídelky, stěrač jde ztěžka, motor to neutáhne. [upravil dne 23/8/11 21:09 od reboot] Citovat
Návštěvník Odesláno 23. srpen 2011 Odesláno 23. srpen 2011 Nalej na to nějakej sajrajt na zarezlý šrouby, nech dva tři dny působit a pak poklepávat dvouma kladívkama proti sobě. Ramínko zřejmě zničíš (pomlátíš), ale dolu to dostaneš. Citovat
Martin407 Odesláno 24. srpen 2011 Autor Odesláno 24. srpen 2011 Děkuji všem za rady ohledně toho stěrače. Dneska jsem odvrtal starou matku a mechanismus rozhýbal. Pro 4maa : Ramínko buď musíš zničit a potom nějakým způsobem sundat ten tisícihran nebo použij malinký stahovák a mělo by to jít dolů. Je tam tisícihran a ještě na kuželu. Je to totálě zarezly a zaoxidovany. Sračky na zarezly šrouby v tomhle případě nepomáhají. Prostě to nerozežere. Je to železo na hliník. To je nejhorší kombinace Citovat
reboot Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 použil jsem sprej na zarezlé šrouby od Fy. Koyote, s obsahem Molybdenu. Neuspěchat to, 2 dny jsem to cca 3x denně polil, potom dělaný stahovák ze 3mm plechu - U se třemi šrouby a plný plech nad ním přes šroub stěrače a byl dole bez poškození.Stahovat zvednutý,jinak se kříží.Myslím, že ho nikdo nesundaval od výroby - 13 let. Rozhýbal jsem mechanismus-odvrtat nýty, rozhodit převod, vyčistit, no spokojenost, už aby pršelo. Při zpětné montáži jsem zjistil, že průchodka stěrače do kasle u Xsary se šroubuje - zámek u díry v plechu je jakoby závit, prostě otočíš o 360 stupňů a je tam. Možná je to u nějakého Peugeota stejné. Ale než jsem na to přišel. Citovat
johnn_y Odesláno 2. září 2011 Odesláno 2. září 2011 měl bych dotaz, na kolik vyjde ta čast co jsem označil na obrazku? předem děkuji Citovat
Laďa Odesláno 2. září 2011 Odesláno 2. září 2011 V peugeotu 1152.60,-Kč a číslo dílu je 6405K3. Citovat
kajvet Odesláno 16. září 2011 Odesláno 16. září 2011 chápu dobře, že když otevřu zadní sklo, tak bych měl stěračem ručně pohybovat? Citovat
mxread Odesláno 16. září 2011 Odesláno 16. září 2011 chápu dobře, že když otevřu zadní sklo, tak bych měl stěračem ručně pohybovat? ano, je to tak, chapes dobre... Citovat
kajvet Odesláno 17. září 2011 Odesláno 17. září 2011 hm, takže ho mám jako vy zarezlej :-( drží jako přibitej... Citovat
Martin407 Odesláno 17. září 2011 Autor Odesláno 17. září 2011 Pokud se ti stěrač nepohybuje při otevřenym okně tak tě čeká to samé co už mám za sebou. Když přijdeš jak na to a máš všechny díly a nářadí tak se to dá za nějakou hodinu dát dohromady. Taky držel jak přibitej ale nezbylo mu nic jinyho než povolit Citovat
Přema Odesláno 17. září 2011 Odesláno 17. září 2011 Já toto vyřešil takhle, při otevřeném okně sem sehroza postříkal osku stěrače WDčkem a rozhýbal to.......sem tam převevtivně to znova prostříkám. A NO PROBLEM Citovat
Martin407 Odesláno 17. září 2011 Autor Odesláno 17. září 2011 To jsem samozřejmě taky zkoušel ale už příliš pozdě. Musel jsem to rozebrat a ve svěráku násilně rozpohybovat Citovat
kajvet Odesláno 21. září 2011 Odesláno 21. září 2011 Tak se mi povedlo uvolnit horní 12ku matku a sundat ramínko stěrače.. co teď s tím, jak sundám ten plast se spínačem zezhora? či jak posutpovat dál s rozebráním případně rozhýbáním? [upravil dne 21/9/11 14:09 od kajvet] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.