Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, nedávno jsme se stali majiteli vozu P 807, vše jsme skontrolovali a nachystali k používání a vše, až na jednu věcičku je OK. Stále dokola se vrací varování na displej ABGASREINIGUNG ANOMALIE. Auto se přepne do nouzového režimu, rozsvítí se kontrolka motoru a nejede. Po chvilce odpočinku kontrolka stále svítí, ale auto už normálně jede, po nějakém neurčeném čase kontrolka sama zhasíná.... První zprávy ze servisu ukazovaly na závadu na turbu ( nějaká zalehlká klapka ), turbo se vyčistilo při velkém servisu, ale bohužel je to zpět :grr Nevíte někdo, nemáte někdo zkušenost, nějakou radu, co by to mohlo být???

Děkuji Sefca

Odesláno

goliash, ani ne... staci brat jinou naftu pokud tedy nemas uz kaput FAP... ja ho mel zasranej od predchoziho majitele jelikoz to bylo i nekolik hodin nastartovany na miste... takze to se muselo profouknout a ted uz nemam problem...

Odesláno

já mám FAP kuchlej, a naftu beru jedině na značkových benzínkách, a taky mě to jednou napsalo tak sem zajel na diag. a napsalo to DRV ventil, tak to smázl a pak podle diag. fungoval ok. Tak sem se mrkl do pal. filtru a byl tam bordel bo sem vždycky vyměnil jenom tu vložku, ale nevyčistil jsem ten obal a teď jsem to udělal. Sice od té doby najeto asi 1000 km, ale je klid. Tak uvidime, ale jestli mě to někde nechá s děckama tak to tam zapálím:D:D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak prd, o víkendu mě to zase hodilo do nouzáku (antipolution fault), zdechl jsem to a nahodil a jelo to normálně, dokonce to po pár nastartování ani nerozsvítilo kontrolku závady. Ale teď nevim co dál jestli koupit ten DRV?

Odesláno

Mě to takhle začalo taky. Normálně jedu a najednou pípnutí, rozsvítila se ikona motoru a myslím abs, to si ale už nejsem jistý - nasledovalo prudké zbrždění a dál jelo auto v nouzovém režimu na poloviční výkon. Žjistil jsem, že když vypnu motor, počkám cca. 1-2min. a znovu nastartuji je vše zas v pořádku. Bohužel jen chvíli a intervaly se postupně zkracovaly. Dal jsem na radu zdejších odborníku a nechal odstranit FAP. Od té doby vše OK. Jo, při odstraňování zjistili, že je včudu tlakový spínač. Psal jsem to tady:http://www.peugeot-club.com/topic/46644-fap/

Třeba je to něčím jiným, ale jsou to totožné příznaky. Zdravím a držím pěsti. Jirka

Odesláno

Bylo mi řečeno, že je to tlakový spínač, myslím že od nafty,před turbem? Fakt už nevím. Ale říkali, že odchází poměrně často. Bylo to celé z černého plastu velikosti cca.klasického klaksonu s tyčinkou uprostřed, která se dala stlačit a zřejmě nějaká pružina uvnitř tu tyčku vracela zpět. Popisuju to jak máčo, ale nic jiného mě teď nenapadá

[upravil dne 27/9/11 09:20 od JirkaMTPO]

Odesláno

Asi bude potřeba diahnostika a šikovnej servis, mě to taky házelo do nouzáku (antipolution fault) a byly to vstřiky, všechny čtyři v čoudu a oprava 25.000 Kč a to bych řekl, že to bylo ještě levný, protože je repasoval a nedával nový

Odesláno
antipolution fault, já vím co to je.............................................................noční můra všech:D

respektive peugeoťácké kurvítko, které jiné značky nemají ;):aut

Odesláno
Bylo mi řečeno, že je to tlakový spínač, myslím že od nafty,před turbem? Fakt už nevím. Ale říkali, že odchází poměrně často. Bylo to celé z černého plastu velikosti cca.klasického klaksonu s tyčinkou uprostřed, která se dala stlačit a zřejmě nějaká pružina uvnitř tu tyčku vracela zpět. Popisuju to jak máčo, ale nic jiného mě teď nenapadá

[upravil dne 27/9/11 09:20 od JirkaMTPO]

jo toje ono taky menil se vycvachta a nefachci jak ma cca 1800kc

• O 2 týdny později...
Odesláno

mám teď čerstvou zkušenost,nedokážu to asi popsat správně, ale zkusím. Auto se chovalo velmi podivně, nešlo za plynem rozsvěcela se kontrolka motoru vypadával výkon v nespecifických situacích, dal jsem vykuchat FAP ERG byl zaslepen už v době koupě, hodně záleželo na vnější teplotě - problémy se objevovaly v horku a v mrazu, při teplotách okolo 15-20 stupňů více méně ok. Dal jsem přetěsnit vstřiky, vyměnil váhu vzduchu, znovu zkontrolovat sw jednotky. Problémy jsou pryč, při nekvalitní naftě se objevuje opět ztráta výkonu, ale jen na místy, auto se vždy zase chytne a táhne jak má. Kupuju jen u benziny, lukoilu, aegipu a shellu, jakmile koupím u někoho jiného zažívám ztrátu výkonu - tedy není v tom empirie, protože jsem přestal kupovat u no name firem.. Co tu čtu tak hlavní problém asi byly ty vstřiky a váha vzduchu. Jen pro pořádek necelý půlrok před finální úpravou jsem nechal váhu zkontrolovat a tvrdili mi že je v pořádku což.... nebyla. Teď se okamžitá spotřeba podle kompu snížila o litr a na nádrž ujedu (mám za sebou dvě) 920 km oproti původním 780. Mechanik říká cituji \" jsou tam takový ventilky a ty způsobí tu ztrátu výkonu, páč jsou ucpaný, ale jen jeden, proto to jede. Aspoň občas, vyměníme všechny a už se stim nebudete muset...\" konec citátu, co tím myslí nevím, ale dám vědět až budu. Co jsem vyměnil - celá spojka, celý brzdy, spousta různých hadiček v chlazení, táhla spojky, jednotka řízení toku proudů v palubní desce, samosebou rozvody, všechny kapaliny. Několikrát mě přemlouvali k výměně turba, což jsem neudělal, asi dobře zatím. A CHCI JINÝ RÁDIO, co bude spolupracovat s jednotkou. 2002 výroba 119 najeto při koupi 2,0 Hdi ta nejslabší koupeno 08 teď najeto 213000. Auto za 200k 70k dodáno. Ale beze vši ironie, miluju to :)

Odesláno

Asi bych už dávno spáchal sebevraždu. A nebo by šlo auto ze svahu dolů. Ještě že tohle neznám.Držím palce. Ale bohužel neporadím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...