Guest Lubk0 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 PS: Navyše ked chces byt anonymni, tak ti dany doklad, fotku, meno a priezvisko hocikto schopny v photoshope urobi ... Citovat
CelticGirl Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Lubk0: Nejvíc jde asi o to, že je to samo o sobě protizákonné. Občanku může vyžádat jen Policie. A proč se patlat s photoshopem? :-) Citovat
Kurt Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Jelikož mám tu \"čest\" se stalkingem, nezveřejňuju své jméno nikdy nikde. Míšo, sorry, ale tohle fakt nemůžu nechat bez povšimnutí. Nikdy jsem Tě neviděl, neznám Tě a vím o tobě prakticky jen to, co jsi sem napsala sama. V profilu tady na Foru máš mail (celticgirl@centrum.cz) a v tomhle tématu jsi uvedla, že Tvoje křestní jméno je Michaela, je tak? A co najdu, když zadám jen pouhé tyto dva údaje do Google? (je samozřejmě možné, že nebydlíš na Pětce a nejsi S....á ). Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 odstraněna citace bezprostředně předcházejícího příspěvku ...a že Tvou krevní skupinou NEjsou U2 se zpěvákem Bonem, do kterého jsi byla dlouhá léta platonicky zamilovaná... [upravil dne 8.6.2011 10:31 Kurt] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Lubk0: Nejvíc jde asi o to, že je to samo o sobě protizákonné. Občanku může vyžádat jen Policie. A proč se patlat s photoshopem? :-) Jo, treba chod do prodejni k mobilnemu operatorovi, a skus si vzit nejakej pausal s mobilem bez preukazani obcanky Anebo treba zkus jit na hocijakej urad, a nepreukazuj se obcankou Treba u nas, kdyz ide navsteva nejaka do budovi, tak se musi zaregistrovat na recepci, s obcankou, na zaklade toho dostane elektronicku vstupovu kartu ... A mohol by som pokracovat do rana Myslis, ze vsetci tyto ludia, to robia protizakonne ? Asi nie ... Takze tazko hovorit, ze obcanku muze zadat jen pcr ... Navic, oni ho nenuti, aby obcanku poslal, oni to podmienili pristupom na FB ... Nechces poslat obcanku ? Neposli ju ... Chces si vytvorit Fake nick ? Tak si ho vytvor znovu ... Riesi sa to tu naozaj, jak neviem co ... Citovat
AKCZ Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 AKCZ - podla mna to moc prehanas ... Uviest musis Meno, Priezvisko, Fotku a Datum narodenia. Jde mi spis o princip jako takovy. Ze nechava 90% lidi vse defaultne nastavene vim a i z toho se pak siri poplasne zpravy ze nekdo neco nasel a nemel najit ap. a proto je pak povedomi o FB jake je -> ze je to nebezpecna studnice informaci.. to ze davam sve udaje eshopu jak poznamenal Stibto neznamena ze me je eshop bude nutit nekde vystavovat ba naopak.. v tom je ten zasadni rozdil.. to ze jde FB nastavit pomerne bezpecne vim a i proto jsem se tam pohyboval.. pratele si me nasli i bez jmena (napr. podle emailu) .. i ti se kterymi jsem se leta nevidel.. takze v tom taky nevidim problem.. Edit: Jeste dodam \"podle emailu aniz bych ho MUSEL zverejnovat\" ale hledani probihalo nekde uvnitr databaze.. [upravil dne 8/6/11 11:31 AKCZ] Citovat
CelticGirl Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Jelikož mám tu \"čest\" se stalkingem, nezveřejňuju své jméno nikdy nikde. Míšo, sorry, ale tohle fakt nemůžu nechat bez povšimnutí. Nikdy jsem Tě neviděl, neznám Tě a vím o tobě prakticky jen to, co jsi sem napsala sama. V profilu tady na Foru máš mail (celticgirl@centrum.cz) a v tomhle tématu jsi uvedla, že Tvoje křestní jméno je Michaela, je tak? A co najdu, když zadám jen pouhé tyto dva údaje do Google? (je samozřejmě možné, že nebydlíš na Pětce a nejsi S....á ). No to je hezký.. a já myslela, že jsem už všechno smazala.. díky! Aspoň je vidět, jak jsem byla blbá . Ačkoliv tahle adresa je pro toho člověka stejně známá, spíš se snažim, aby nezjistil nynější život.. Takže jsem se možná unáhlila s tou občankou, bo mě to může být už de facto jedno, protože i když to smažu, je to na netu nafurt [upravil dne 8/6/11 10:56 CelticGirl] Citovat
Jarouš307 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Aby můj první příspěvek nebyl jen výkřik do tmy... Myslím si o tom následující. Nikdo mě nikdy nepřesvědčí o tom, že je FB a jiné sociálky úžasná věc. Nevidím absolutní důvod k tomu, abych někam na síť dával každej prd kterej se mi stane, nebo fotky typu - Já a moje první opice atd... Samozřejmě uznávám, že je to každýho věc, ale pokud mi brácha( 24let) řekl jestli už jsem viděl jeho novou babu? Zeptal jsem se kdy mi jí představí? a dostal jsem odpověď né vole na Fejsu.... Tak asi tak, a to bydlí 5 min. chůze. A to nemluvím o mailech typu: ten a ten si tě chce přidat do známých atd. a když né, tak bububu už nejsi můj kamarád... S tím souvisí otázka AKCZ na nárokování si osobních údajů za podmínky zablokování účtu. Ty informace o každém se pak dají výhodně prodat třetím osobám a pak se každý diví jak na něj přišli nějaké spamové nabídky. Soukromí je alespoň pro mě jednou z priorit a pokud si budu chtít s někým pokecat, zajdu s ním na pivko;) můj názor Citovat
AKCZ Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 Je take dobre vedet ze FB nepodleha nasim zakonum a dokonce ani Evropskym US shromazduje veskera data a nejake vyjimky nonUS uzivatele jsou v bode 16 To jen k tomu co je a neni protizakonne.. Citovat
gronholmm Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Tak taky trošku napíšu jak se stavím k Facebooku. Tomuto fenoménu jsem podlehl před pár lety na intru. Bylo to pro nás mladé \"in\". Postupem času sem si začal uvědomovat co to znamené pro moje soukromí (Kurte, pokud o mě něco najdeš hoď to sem ). Z mého osobního profilu se stal profil, kde o mě moc není, udržuju tam přátele které znám osobně a jsou mými přáteli. Ve třeťáku jsem si ale založil druhý profil (2 lidi z tohoto fóra s ním mají čest - Stibto si opravdu hájí soukromí, protože si mě zatím nepřidal ) Tento profil je zaměřen na Integrovaný záchranný systém České Republiky přesněji Leteckou záchranou službu. Na tomto profilu mám cca 1384 přátel s tím že denně mám tak 3-5 žádostí o přidání. Dříve jsem na tomto profilu psal o výjezdech ZZS, a celkově o životě na Letecké záchrance a chodu celého IZS. Když bylo před maturitou, začal jsem uvažovat že ho zruším, protože to pro některé byl trochu klamavý profil, ale chvíli na to přišla zlomlová věc která změnila můj pohled na sociální síť. Napsal mi pán, že našel souseda na chodníku v bezvědomí, a že neví co s ním. Dovedl ho domů, kde se pán probral a \"jenom\" si nic nepamatoval. V tu chvíli se rozjela docel docela veliký kolotoč s tím, že sem začal na chatu nahánět doktory a záchranáře, kteří si mě přidali a společnými silami jsme donutili pána aby zavolal 155 a záchranáři a lékaři mu poradili co má dělat.. Dopadlo to pro tu chvíli dobře, pána s infarktem odvezlido nemocnice a za pár dní byl doma. Kdyby nezavolal tak mu doma zemře. Bohužel pán za měsíc další infarkt už nepřežil, ale mě to vlilo nový pocit toho že takový profil má smysl. Od té doby už jsem takhle přes počítač donutil asi 6 lidí, aby 155 volali, protože jim v tu chvíli přijde zbytečné záchranku volat, že by jí akorát \"otravovali\". Ale pokud jim napíšu, že jsem psal tomu a tomu doktorovi (záchranáři) psal a že doporučuje stejně jako já volat, tak lidi jdou a zavolají tu pomoc. Takže z toho důvodu jsem profil nezrušil, a je to jedna z mála věcí která mě tam drží Ale jinak mám to už podobně jako Medvěd: Dřív jsem měl facebook jako první stránku kam jsme vlezl, a P-C bylo jen když už jsem něvěděl kam vlézt. Teď už je to obráceně, když to tu usne, tak se podívám na Fb Citovat
AKCZ Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 Nerad bych aby tohle tema sklouzlo o presvedcovani jestli FB profil je k necemu nebo ne Je mi jasny ze jsou odpurci i priznivci ale zaklad diskuse je to jestli je vporadku ze zacne FB nutit sve uzivatele zverejnovat/vystavovat sve osobni udaje (byt je to \"zatim\" sve prave jmeno) Citovat
gronholmm Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Není.. Ale jak jsem psal, \"zfalšovat\" doklad totožnosti pro tyto účely není zas tak težké [upravil dne 8/6/11 11:58 gronholmm] Citovat
BV406 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 ja bych zase tak nehystercil ... je treba si uvedomit, ze facebook je jen pouha sluzba na internetu a navic zdarma ... pokud ji chces vyuzivat, musis hrat podle pravidel, at se meni jakkoli a kdykoli, nikdo vas nenuti facebook vyuzivat ... Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Gronholm : ja o nicem nevim tys mi posilal zadost ? Asi neco co jsme resili na srazu co ? Ale tam ja hodne bumbal takze jsem toho spoustu zapomnel Citovat
gronholmm Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Nn, ne to už jsem ti posílal po pražským srazu Máš mě tam jako Letecká záchranná služba Citovat
kujon106 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Osobně bych jim naprdnul a založil si profil novej Je to sice dejme tomu pracnější, ale zase se nemusíš \"bát\". Jestli bude tohle v budoucnu běžná praktika, tak si dovedu představit celkem velkej odliv lidí. Citovat
Stifler Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Já mám s FB také své zkušenosti. Měl jsem tam profil asi necelý rok, ze začátku to celkem šlo, ale jak šel čas, tak se z toho stávala moje závislost. Nebyl den, kdybych na FB nebyl přihlášenej, neukládal nové fotky, nové přátele atd...jenže časem člověk zjistí, že toho promrhaného času o ničem je opravdu moc a nic dobrého z toho není. Kontakty na důležité osoby má člověk na ICQ, v mobilu, na spolužáci.cz, na e-mailu a jiných místech. Ano, FB je asi pohodlný způsob udržování kontaktů, ale není jediným způsobem. Ano, člověk se tak rozvášní, že je pak schopen na FB na sebe prásknout snad cokoliv a nemusí to ani být za účelem zviditelnění se...když je člověk závislej, tak už si nedokáže představit svůj každodenní život bez FB a pak takoví lidé klidně pošlou kopi své občanky i bez začernění některých údajů, hlavně ať se vlk nažere a koza může užívat FB dál...mám takového kolegu v práci, kterej chodí na FB denodenně snad 10 hodin v kuse (samozřejmě že i v pracovní době) a i mě to docela rozčiluje, když místo pracovních povinností balí roštěnky na FB. Pro mě FB už dávno skončil, svůj profil jsem asi před rokem zrušil a jsem za to moc rád...navíc mi zbývá mnoho času na jiné aktivity, které jsem dříve vypustil proto, abych mohl od rána do noci sedět u počítače. Ať každej argumentuje, čím chce, nepřesvědčí mě, že je FB nezbytný nebo užitečný. Vždycky existuje alternativa nebo i více alternativních možností. Citovat
h4wk3y Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 ja mam FB rad a rad bych mu v malovani takovy doklad vytvoril ... Ne, ja nemam s FB problem, soukromi jsem si nastavil na nejsoukromejsi, co jde a stejnak tam nepisu nic zivotne dulezityho, nepisu tam cislo kreditky ani cislo uctu atd... a jedu pres https... zajimavy pocteni... a vy tu resite, jestli dat fotku, jmeno a datum narozeni... http://www.mobilmania.cz/default.aspx?article=1316467#utm_medium=newsletter&utm_source=mobilmania Citovat
AKCZ Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 Osobně bych jim naprdnul a založil si profil novej To je vytloukani klin klinem.. byla by jen otazka casu dalsiho pozastaveni dalsiho uctu Stife .. pokud si to mel takhle tak je opravdu lepe se vyhybat FB a nejen FB velkym obloukem Ja tam byl sice taky velice casto ale nebyla to pro me zavislost.. byla to pouze aplikace ktera me ulehcovala v urcityh smerech moji aktivitu v internetovem svete Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.