Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

mám na 406ce starost s kulovým čepem řízení. Je KO a i kdybych se po**al, nedokážu ten starej vyšroubovat z řídící tyče. Sikovky, hasák... prostě ať rvu co můžu, nehne se :( Neznáte někdo nějakej fígl, jak ho dostat ven?

Díky za každou radu!

Odesláno

zkus konec řídící tyče, v kterém je zašroubovám závit kulového čepu ,,oklepat\'\' dvěma kladívky--jedním větším podložíš pod konec řídící tyče a druhým,menším kladívkem poklepáváš po obvodu--někdy to pomůže (závit ,,odskočí\'\')

jinak ten autogen to jistí...;)

Odesláno

Diky za rady. Zkusim poklepat, zkusim zahrat a uvidim. Servis je pro me az to nejkrajnejsi reseni. Co si myslim o praci servisu psat nebudu-jednu vec sice opravi, ale nejakou dalsi zk**vi.

Odesláno

Když to fakt nejde, řešil bych to červenou brzdovkou, pokud je k mání ;) Pak by to mělo povolit. Pokud ne, pak nahřát.

Odesláno
Diky za rady. Zkusim poklepat, zkusim zahrat a uvidim. Servis je pro me az to nejkrajnejsi reseni. Co si myslim o praci servisu psat nebudu-jednu vec sice opravi, ale nejakou dalsi zk**vi.

No, u Hartlů jsem měl starou 405 mnohokrát a nikdy nic nezk... Vždycky odvedli dobrou práci za solidní peníze a jejich přístup a jednání byl vždycky fajn. A nechci tě urazit nebo se tě jinak dotknout, ale když si nevíš rady se zamrzlou součástkou podvozku, kde většinou bývají zamrzlé všechny, obávám se, že nemáš zkušeností na rozdávání a bojím se aby sis sám sobě nepřidělal víc starostí než užitku. Ale zlom vaz, ať se ti zadaří...:papa

Odesláno

Pokud to nepůjde, do servisu budu muset, to se holt nedá nic dělat. Díky za doporučení, pokud budu volit servis, zajedu k Hartlům, když je tak chválíte. Jinak na spodku jsem toho dělal už poměrně dost a vždycky se povedlo, ať už menším nebo brutálnějším násilím, všechno povolit. Tohle ale fakt drží neskutečně hovadsky, až mi to hlava nebere. Až přestane chcát a bude zase chvíle volna, zkusim to znovu - promazat - zahřát. Když to nepůjde, zatnu zuby a zajedu do servisu.

Co se týče servisů - skutečně nechci házet všechny do jednoho pytle, ale je pravdou, že šikovnýho servisáka s citem pro \"cizí\" věc těžko pohledat. Bohužel nemám žádnýho známýho, proto se se všim co jde, patlám sám.

Odesláno

Jasně, problematika přístupu servisů je známá a je to bohužel často tak, jak píšeš. :(

Ale v tom H+B (myslím, že se tak oficiálně jmenujou) jsem byl vždycky spokojenej. Proto je zmiňuju, jinak bych to nedělal. Dokud jsem pobýval v Plzni, jinam jsem nejezdil. Teď to mám trochu z ruky ...:)

Doufám, že kdybys tam musel, nebudou mít \"špatnej den\" a neuloměj ti kolo. :) To bys mi pak asi přijel dát do kokosu... :):bacha

Tak ať se daří...

Odesláno

Ok, ještě jednou Ti děkuji za typ :papa Případně tam zajedu. Až budu mít tuhle peripetii za sebou dám vědět, co jsem nakonec udělal a jestli to šlo :)

Mám v plánu vyměnit i zadní vodorovný tyčky (jsou taky skoro po smrti). Chtěl jsem to dělat vše najednou kvůli následné geometrii.

Odesláno

na ty zadní vodorovné tyčky si vem rozbrušku (115--125mm kotouč) a matku čepu u kola uřež (pozor na trubku brzdy), ten šroub s maticí na druhé straně jde povolit většinou dobře...

bez rozbrusky se udrbeš, potom bys měl jít na geometrii ;)

Odesláno

Jo, tam rovnou počítam s tim, že se s tim nebudu párat nějakýma pokusama o povolování a rovnou to \"ufiknu\". U předních tyček se taky rovnou bez rozmyslu řezalo. S geometrií počítam, proto jsem chtěl zfouknout najednou ten čep a zadní tyčky, abych na geo nejezdil dvakrát. Dík.

Odesláno

Takže se povedlo povolit. Půl hodiny jsem to \"kropil\" odrezovačem Würth a nakonec se to po opětovným jemným poklepání hnulo. Sice se tomu moc nechtělo, ale povedlo se. I tyčky šly celkem dobře a dokonce bez řezání - tenhle odrezovač je fakt zázrak! :)

Všem díky za inspiraci a typy :papa

V nejbližším volnu zajedu na geometrii a bude zase na chvíli s autem klid. SNAD! :bacha

:bacha:bacha:bacha:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...