Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdarec,vím že se to tady o několik řádek níž probíralo ale nějak sem se vtom nemohl vyznat,chtěl bych si koupit LCD monitor 17-19 tak kolem 10000 a potřeboval bych poradit s výběrem,dík moc za odpovědi zatim se mějte

Odesláno

Není to tak hluboko, abys to nenašel, ale budiž...

Vyvstává zásadní otázka: K čemu ten LCD budeš používat? Standartní kancelářské aplikace, filmy, hry?

Odesláno

Tak tuhle otázku teď řeším taky. CRT mi už začalo lézt nervem, protože se potfora furt někde roztahuje a manipulace s ním stají taky za vyliž kapsu, takže jsem se rozhodlo pořídit LCD.

Co byste mi doporučili (Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI) za LCD 19?

Výkřiků typu nejlepší je Ferda, nebo jiná značka mne prosím ušetřetem zajímají mne přímo modely, s nimiž máte v podobném využití dobré zkušenosti.

Předem díky.

Odesláno

Myslím, že nejlepší pro Vás bude přečíst si nějaké recenze a články na \"odborných\" servrech zabývající se hw, konkrétně tedy v tomto případě monitory.... a fundované rady od \"znalců\" bych hledal na nějakém hw foru.

Nicméně nic proti, snad Vám tu taky někdo dobře poradí. Já bohužel ne, protože zatím jsem spokojenej se svým 19\"CRT a na LCD se dívám trochu s odstupem...

Odesláno

No ja myslim, ze se to v tom minulym threadu slusne popsalo. Tezko ti nekdo poradi, jaky monitor je opravdu ten nejlepsi, to by musel pracovat v nejakych VO a opravdu je dukladne otestovat (a urcite nemam na mysli takyrecenze na svethardware.cz apod.). Ten kdo umi slusne anglicky, tak at si zabrousi napr. sem:

Uvod do LCD monitoru @ xbitlabs 26. stranek ;)

Test 17\" monitoru - cast V. @ xbitlabs

Test 7 19\" LCD @ Anandtech

Hafo clanku @ Tomshardware

Komu se to nechce cist, tak mu staci precist conclusion a doporuceni recenzentu. Ja mam treba velice dobrou zkusenost se Samsungem (ADI) 710T. Da se s tim delat grafika a i slusne hrat gamesy. Pokud jses na to hodne narocnej, tak 10k,- rozhodne na 19\" nestaci a na kvalitni 17\" taky ne. Predpokladam, ze znacky jako Eizo nema smysl zminovat, ceny jsou nekde jinde nez Benq, Hyundai, Acer atd. Nevim jestli u nas nekde kvalitne recenzovali LCD (PCtunning ?), ja .cz vetsinou nectu.

Co bych si asi koupil je Samsung 193P. Kontrast 800:1, jas 250, 20ms. Coz neni zas tak uzasny, ale da se to. Bohuzel stoji kolem 19000,- ...

[Editován dne 8/3/05 z3rg]

Odesláno

muzu mluvit pouze o znackach Dell, Targa a HP/CPQ... takze moje zkusenosti 15\" a 17\"HP/Compaq celkem drzaky, min. poruchovost, slusnej obraz, filmy jdou, hry ... ujdou, Targa ... nebrat, chcipaji, jednak zdroje, jednak podsviceni, Dell mam zkusebosti pouze s 20\" ... slusna cena, ale poruchovost i u tohoto rozmeru cca 10-15% v prubehu prvniho roku od koupe ... obraz jde, ale kvalita nic moc ... vadne body jsou k videni minimalne u vsech znacek, cekal jsem to horsi ... doma mam HP 19\" a spokojenost... CRT uz bych nechtel... misto, pohodli pro oci, je to nekde jinde ... jeste k parametrum... ber je s velkou rezervou, papir snese vse a vsichni si chvaleji to sve a vetsina i svindluje, nebo nerika uplnou pravdu :-( J.

Odesláno
Napsán autorem RALLYMAN

zdarec,vím že se to tady o několik řádek níž probíralo ale nějak sem se vtom nemohl vyznat,chtěl bych si koupit LCD monitor 17-19 tak kolem 10000 a potřeboval bych poradit s výběrem,dík moc za odpovědi zatim se mějte

LG,AOC,AG Neovo.

Odesláno
Napsán autorem LaHab

Tak tuhle otázku teď řeším taky. CRT mi už začalo lézt nervem, protože se potfora furt někde roztahuje a manipulace s ním stají taky za vyliž kapsu, takže jsem se rozhodlo pořídit LCD.

Co byste mi doporučili (Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI) za LCD 19?

Výkřiků typu nejlepší je Ferda, nebo jiná značka mne prosím ušetřetem zajímají mne přímo modely, s nimiž máte v podobném využití dobré zkušenosti.

Předem díky.

Nejlepší je FERDA a to na 100procent a každopádně. Ne fakt se nebudu opakovat ani tu nezačnu rozebírat co má který konkrétní model za vlastnosti a šít ti tu na míru monitor, aby si to stejně nebral moc vážně a pak si ho koupil jinde....

Jak je to s tím házením sviní na zeď a nebo se rozmysli co vlastně cheš, v jakémkoli fóru dostaneš jen názory pseudoodborníků, nebo více či méně dobře popsané zkušenosti uživatelů z několika monitory. Potřebuješ si rozšířit obzor o takové názory, nebo něco opravdu dobře vybrat?

Odesláno

Děkuji za zdrb.

Takže k meritu věci. Cca v horizontu jednoho měsíce chci koupit monitor na kancelářskou práci, koukání na filmy (DVD jen v compu) a občasné zapaření Diabla (tj. vyšší kontrast a svítivost, velké pozorovací úhly, krátká odezva).

Ideálně s 16,7 M barev a samozřejmě musí býti DVI.

Takže, co bys poradil a v jaké cenové relaci jsi schopen případně dodat?

Odesláno

Já mohu vřele doporučit BenQ FP 783 Black 17\" TFT, 12ms,600:1,TCO99

Skládám PC a už mi jich pár ( slovy hodně ) prošlo rukama. Od Acer, AOC, LG, BenQ, atd....

Tento monitor za 10tKč,- s DPH si myslím, že designově je úplně skvělej a parametrama/cena rovněž.

Fakt dobrý zkušenosti, akorát je jich nedostatek, poprvé jsem na něj čekal měsíc a teď bohudík jen 5 dní. Beru přímo z velkoobchodu.:papa

Odesláno
Napsán autorem LaHab

Děkuji za zdrb.

Takže k meritu věci. Cca v horizontu jednoho měsíce chci koupit monitor na kancelářskou práci, koukání na filmy (DVD jen v compu) a občasné zapaření Diabla (tj. vyšší kontrast a svítivost, velké pozorovací úhly, krátká odezva).

Ideálně s 16,7 M barev a samozřejmě musí býti DVI.

Takže, co bys poradil a v jaké cenové relaci jsi schopen případně dodat?

Zapomeň na to, že budu něco rozebírat ve veřejném fóru, už sem se vyléčil.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...