Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pacia sa mi male anteny. Napriklad P607 ma taku kratku, obavam sa vsak zhorseneho prijmu na mojom radiu, alebo tie pripadne antenne zosilovace su rovnake u p407 a p607?. Nezhorsi sa mi kvalita prijmu radia ?

P.S.: Jednu antenu som skoro mal aj som ju v ruke drzal ale nakoniec som ju dotycnemu na strechu vratil :D:D:D:D:D:D (dotycneho osobne poznam, takze sa bude smiat, ked tu toto vlakno najde :D) maly for na odlahcenie...

Odesláno

Na sedane vonku anténa ani nie je a príjem signálu je OK a tak menšia asi nebude robiť problémy.

A stou anténou zo 607-my, žeby bol u teba Straki :D

[upravil dne 20/7/11 22:01 Judes]

Odesláno
nebo to vyměň za sedana a nebudeš řešit anténu :roker

vidis, dobry napad, to ma nenapadlo.... :D

asi to skusim, ved v pezo stoji tusim 6 euro, tak to sa celkom da.

Zajtra objednam/kupim a dam info...

Odesláno

u tych rocnikov s prvou verziou RT3,4,5 kde sa neda prehrat firmware a kde je radio napevno privarene ku kasni a telefon NMT so sluchatkom na tej spiralovej snure co medzi sedackami vychadza.... tak to je presne ako straki vravi... no jeho pripad :D

• O 5 měsíců později...
Odesláno
u tych rocnikov s prvou verziou RT3,4,5 kde sa neda prehrat firmware a kde je radio napevno privarene ku kasni a telefon NMT so sluchatkom na tej spiralovej snure co medzi sedackami vychadza.... tak to je presne ako straki vravi... no jeho pripad :D

marcel00: tohle

Odesláno

....tiež by sa mi hodila taká malá anténa, nakoľko v garáži mám na strope povešané bicykle a musím ten dlhý bič skápať, je to LTT. Mal som už takú malú, ale neorigo a tá mala slabý príjem...tal som dal zasa origo.:myslim

Som zvedavý na Marcelove skúsenosti...:papa

Odesláno

Anténa by měla kopírovat Lambda, lambda 1/2 případně lambda 1/4 - tedy rozumný zlomek vlnové délky. Samozřejmě někde uprostřed vlnového rozsahu autorádia, takže to bude vždycky trošku kompromis. Pokud chce někdo kratší anténu tak se dá udělat poměrně dobrý prut doma. Když se podíváš na tu nejčastější délku tak je to tak, že středem vede 1. díl, na tom je izolace a na něj se napojuje cívka vinutá kolem zase směrem dolů. To se dá poměrně snadno vyrobit i doma buď ze staré antény nebo z nějakých zbytků. Výsledek se pěkně zataví do černé smršťovací fólie a citlivost bude velmi slušná. Nicméně vždycky je to kompromis, ideální je pořádná anténa bez natahování civkou, ale to už dneska žádné auto nemá.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...