fejfarz Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Chtěl jsem se zeptat této skvělé party co je lepší jestli umýt motor nějak ručně nebo v nějaké myčce. Jednou jsem tam nechal umýt auto manželky a odešlo při tom nějaké čidlo. Nechtěl bych si tím přidělat starosti. Citovat
MilanF1 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Auto neumývat, pokud tam je elektronika ... na starých motorech stačilo zakrýt alternátor a vzala se wapka. Nevím, kolik elektroniky je na 1,4, ale pokud to není humáč, asi bych to nemyl. Samozřejmě jsou firmy, co myjí motory, pokud nic nepokazí, je to jistě fajn ... Citovat
radim.1008 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Auto umývat, ale motor ne Pokud není pod motorem kryt, tak stejně za nedlouho bude vypadat opět jako před mytím. Čas od času vezmu mokrý hadr a otřu vršek, baterku, sání a další plastový věci Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Mou 1.4 ku sem umyval 10 krat minimalne ... S toho asi 8 krat wapkou Ani jednou nebyl zadnej problem ... V motoru sem zakryl alternator + baterku s RJ ktera je hned za nou + tu malou pojistkovou skrinku na strane vodica ... Vzdy absolutne bez problemu ... Nejdriv sem na auto nacapal nejakej cistic motoru ve sprayi, popripade silne znecistene casti sem vycistl zvlast kefkou a arvou, nasledne sem to nechal asi 5 min pusobit, a pak wapka ze samponem... Pak podle potreby zopakoval ... Auto sem umyval ze zacatku casteji, nakolko mi teklo tesneni pod hlavou, propustelo olej ... Pak sem to dal opravit, a od te doby sem auto umyl 1x rocne ... Nikde neumyvej auto s teplym motorem ... Ja mam pumpu s wapkou od domu asi 1 km, takze ze studenym motorem priamo tam, tam sem ho nechal trocha vychladnout, zapalil nejaky to cigaro, pockal, a pak sem ho umyl ... Firme bych to umyvat nedal, protoze nepoznam ani jednu, ktera by ti neco garantovala pri umyvani motoru Tym padem oni nemusi zakryt ani alternator, a pak mohou hovorit, ze to bylo tve riziko Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 PS: Motory na autach umyvam celkem bezne ... Vzdy ale z rozumem ... Co je mozno s elektriky zakryt, zakryvam, a nestrikam s proudem wapky z blizka na zadny kabeli ci cidla ... Proste pri trocha rozumu se to da ... A je blbost tvrdit, ze se to hned zasere, kdyz dole neni kryt Zalezi kde jezdis, ale ja tam osobne od blata nic nemam, ani od vody ktera by prskala ze spodku cesty ... [Edited on 17/7/11 22:57 Lubk0] Citovat
fejfarz Odesláno 18. červenec 2011 Autor Odesláno 18. červenec 2011 Všem moc děkuju za nápady Citovat
John_Ice Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 meji ho 1/ročně wapem (5 auto a musím zaťukat zatím nic s elektronikou)... po zimě...nic nezakrývám....nastříkám paskvil na mastnotu a jde to potom uplně samo dolů s wapem ,,zdálky,, ...potom zase nastříkám WD nějaké ty šrouby a co vidím,že by to mohlo reznout a mám ho za chvilku zase špinavej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.