Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Byl jsem dnes na dia - ukázala chybu čidla na pravém zadním kole.

Přes dia vymazal závadu, já jsem popojel autem a chyby se na přístroji neukázala. V servisu říkali, že to bude asi kabel od čidla, nějak jsem to přesně nepochopil, říkal, že kdyby to byla závada toho čidla, že by snad závada nešla vymazat z paměti.

Ujel jsem asi 35 km - asi 4 starty a rozjezdy a bylo to OK. Zacouval jsem do Labe s přívěsem s člunem (zadní kola ve vodě jen 10 cm - na pneumatikách), vytáhl přívěs a OK. Pak jsem nacouval pro člun, naložil ho a vyjel náplavku a chyba ABS a ESP se znovu objevila. Na kopci jsem zastavil, upevnil náklad a vyjel a závada se neobjevila, aniž by se muselo vymazávat z paměti. Ujel jsem dalších 35 km a neobjevuje se to.

Pokud tato informace ještě napoví odborníkům, kteří by mohli upřesnit závadu, budu rád.

Odesláno

Už to tu niekde bolo, čidlo drží na jednej skrutke. Niekedy je problém ho vybrať takže len odvŕtať. Konektor je pod zadnými sedadlami v tom kruhovom otvore. Nádrž treba spustiť na skrutkách a kábel viesť ponad ňu v drážke. Niekto to tu robil už aj na parkovisku, bez jamy to nie je jednoduché.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

tak podelím sa s Vami o jednú nepríjemnú skúsenosť. včera sme vymenili pp abs snímač a dnes poobede naštartujem auto a zas hláška chyba abs/esp!!! skoro ma natiahlo. hned som išiel na diagnostiku a odišiel ľp snímač.... nemám slov....:grr:grr:mad:

Odesláno

ja měl podobný problém dia psala PP čidlo abs esp tak jsem vyměni,l po popojeti opět hláška tak jsem vyndal brzdový spínač prostříkal kontaktolem proCvakal a je to už 3 měsíce od poruchy. Jak všichni píšou opalují se tam kontakty tím vzniká jiný odpor a ŘJ VYPISUJE CHYBU.

[upravil dne 16/9/12 07:18 od bart.lbc]

Odesláno
konektor je na zadních kolech pod zadni sedackou v pravo jak je zátka palivoměru a vpředu jsou 1x u serva a 1x pod baterkou.

takze ked chcem precistit predne konektory, tak musim odpojit baterku ?

Odesláno

Už jsem to tady někde psal. Mě vypisovalo na display hlášku ABS ESP a dia vypsala (teď už nevím přesně jestli levý nabo pravý) zadní čidlo. Nakonec pomohla výměna brzdových destiček, které byly sjeté. Od té doby je pokoj.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...