Laďa Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Jenže diagnostika napíše přesně které to je a nemusíš běhat pod autem od jednoho kola k druhému. Citovat
kutil1 Odesláno 7. červenec 2011 Autor Odesláno 7. červenec 2011 Byl jsem dnes na dia - ukázala chybu čidla na pravém zadním kole. Přes dia vymazal závadu, já jsem popojel autem a chyby se na přístroji neukázala. V servisu říkali, že to bude asi kabel od čidla, nějak jsem to přesně nepochopil, říkal, že kdyby to byla závada toho čidla, že by snad závada nešla vymazat z paměti. Ujel jsem asi 35 km - asi 4 starty a rozjezdy a bylo to OK. Zacouval jsem do Labe s přívěsem s člunem (zadní kola ve vodě jen 10 cm - na pneumatikách), vytáhl přívěs a OK. Pak jsem nacouval pro člun, naložil ho a vyjel náplavku a chyba ABS a ESP se znovu objevila. Na kopci jsem zastavil, upevnil náklad a vyjel a závada se neobjevila, aniž by se muselo vymazávat z paměti. Ujel jsem dalších 35 km a neobjevuje se to. Pokud tato informace ještě napoví odborníkům, kteří by mohli upřesnit závadu, budu rád. Citovat
kutil1 Odesláno 7. červenec 2011 Autor Odesláno 7. červenec 2011 A máte někdo nějaký odkaz s popisem výměny čidla? Nebo napíše někdo, kdo to měnil, jak se to demontuje? Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Už to tu niekde bolo, čidlo drží na jednej skrutke. Niekedy je problém ho vybrať takže len odvŕtať. Konektor je pod zadnými sedadlami v tom kruhovom otvore. Nádrž treba spustiť na skrutkách a kábel viesť ponad ňu v drážke. Niekto to tu robil už aj na parkovisku, bez jamy to nie je jednoduché. Citovat
roxbury7 Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 tak podelím sa s Vami o jednú nepríjemnú skúsenosť. včera sme vymenili pp abs snímač a dnes poobede naštartujem auto a zas hláška chyba abs/esp!!! skoro ma natiahlo. hned som išiel na diagnostiku a odišiel ľp snímač.... nemám slov....:grr:mad: Citovat
HonzaZ Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Jj, když mi odešel LZ snímač, tak jsem radši vyměnil oba při jedné práci. Citovat
bart.lbc Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 ja měl podobný problém dia psala PP čidlo abs esp tak jsem vyměni,l po popojeti opět hláška tak jsem vyndal brzdový spínač prostříkal kontaktolem proCvakal a je to už 3 měsíce od poruchy. Jak všichni píšou opalují se tam kontakty tím vzniká jiný odpor a ŘJ VYPISUJE CHYBU. [upravil dne 16/9/12 07:18 od bart.lbc] Citovat
roxbury7 Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 mne pomôže asi len výmena. ale chystám sa vymenit zimné pneumatiky za letné a keď bude dole koleso tak skúsim vybrat a prestriekat, ale každopádne kúpim aj nový. Citovat
bart.lbc Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 rozpojíš konektor a u kola je 1x imbus klíč 4ka nebo 5ka potom jemně vysuneš bez nákého hrubého zacházení a mlácení, já ho vytahl normálně rukou. Citovat
bart.lbc Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 konektor je na zadních kolech pod zadni sedackou v pravo jak je zátka palivoměru a vpředu jsou 1x u serva a 1x pod baterkou. Citovat
Joozino Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 konektor je na zadních kolech pod zadni sedackou v pravo jak je zátka palivoměru a vpředu jsou 1x u serva a 1x pod baterkou. takze ked chcem precistit predne konektory, tak musim odpojit baterku ? Citovat
Joozino Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 nedarí sa mi vytiahnut ten snimac ako keby je to tam privarene co mam teraz robit ? [upravil dne 16/3/12 12:02 od Joozino] Citovat
Laďa Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 Už jsem to tady někde psal. Mě vypisovalo na display hlášku ABS ESP a dia vypsala (teď už nevím přesně jestli levý nabo pravý) zadní čidlo. Nakonec pomohla výměna brzdových destiček, které byly sjeté. Od té doby je pokoj. Citovat
Joozino Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 brzdove platnicky su dobre, to som pozeral, urcite.. no podarilo sa mi jedno cidlo na zadnom kolesi uvolnit, a ako som pozeral ved to cidlo je plastove.. Citovat
Laďa Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 Spíš to bylo způsobeno tím, že se to jedno kolo přidíralo, protože destičky už byly na hraně a asi čelisti nepracovaly jak mělo. Citovat
bart.lbc Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 Joozino postříkej to nějakým uvolnovačem ať to povolí od prachu a rzi a pak to snad pujde je to tam asi 2 cm zasunutý dovnitř. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.