Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ano, ta páčka je originál. Pokud je i s omezovačem, tak stojí necelých 2000,-. Ovšem problém je v tom, pokud chceš omezovač, tak musíš vyměnit plynový pedál, který má zabudován bezpečnostní spínač. A nevím, zda 308 má připraven konektor s kabeláží k ŘJ motoru pro tento spínač jako je to u 407. Ale to se nechá zjistit pohledem k uložení plynového pedálu. Co se týká záruky, tak to asi zatím budeš muset odložit, pokud ti to neudělají v autorizovaném servisu. Teď jsem ještě koukl do SB a jsem překvapen, že do 308 stojí pedál na omezovač jenom cca 1900,-.

Odesláno

V 308če mě ten tempomat příjde dost pitomě umístěný. Naštěstí nejezdím extra dlouhé trasy, tak ho ani zatím nepoužívám. Páčka (na které je přepínač mezi tempomatem a omezovačem) je umístěna na místě pod volantem, kde vůbec nejde přes rameno volantu vidět. Pokud tu páčku chci vidět, tak se buď musím nějak hodně nepřirozeně vyklonit, nebo proste otočit volantem, což chápete při rovné jízdě asi moc nejde :)

Na druhou stranu člověk který ho používá často si ten tempomat nahmatá už určutě podle zvyku.

Matii jen jsem chtěl reagovat na to, že kdyby jsi tam nedostal originál páčku, tak že by jsi tam mohl dostat třeba lepší, víš? :)

• O 2 týdny později...
Odesláno
Díky všem za info, zatím to nechám být. :)

A nenechal ... u nás jako vždy ... u 308 dodělat tempomat? Nejde, nebo aspoň ne oficiálně. O kousek dál ... samozřejmě, uděláme pro jistotu diagnostiku, ale mělo by to jít ... jen mají dost práce, takže diagnostika za týden a pak se uvidí.

Odesláno

ide to urcite dorobit!! aj ja som dorobil, aktivovali za 10min. a momentalne rozmyslam nad vymenou plyn. pedalu aby som mal aj obmedzovac (kedze som si kupil tu packu kt to aj podporuje) a kable tam mam natiahnute uz od vyroby

[upravil dne 23.7.2011 22:26 buga]

Odesláno

nikdy jsem nejak nepochopil poradne smysl toho omezovace. Jasne, da se to pouzit, aby clovek neprekracoval rychlost, ale na dalnici nastavis tempomat a je to ne. Kdyby to fungovalo treba na omezovani rychlosti pri jizde z kopce, tak bych to mu jeste rozumel

Odesláno
Zajímavý téma, na který mě navedl kámoš s octavkou, kterej si ho taky nechal dodělat.

Myslím, že hned dneska jedu do místního Peugeotu zjistit, jak se k tomu stavěj :D

Tak jsem tam volal, řekli že 4000 s omezovačem (to mi přijde málo) a 3500 bez omezovače. Divný, ne?

A ještě mi řekli, že tam zrovna maj auto, kam to nejde, že je to zablokovaný a nejde s tím nic dělat.

A ještě jsem se chtěl zeptat... Ten omezovač - je to jen na omezení rychlosti, nebo to pomáhá tempomanu např. udržovat rychlost i z kopce, aby se nezvyšovala? Nebo tohle dělá i samotnej tempomat? Známej říkal, že právě ne, tak mi nasadil brouka do hlavy.

Odesláno

Tak já byl prvně na tý diagnostice, abych se podobným problémům vyhnul. Myslím, že tam tu páčku simulovali softwarově. Ve středu jdu na montáž, ale prý to je bez omezovače cca 3500Kč. Ale moc se mi to s tím omezovačem nezdá, bo podle informací co tu jsou by ti museli měnit i plynový pedál. Ale je možný, že už to máš u té THP 150 předpřipravené.

Odesláno

Tempomat dodělaný ve značkovém servisu Autotop UL, cena 2100Kč vč DPH (materiál+ práce), takže jsem byl velice mile překvapen. Odzkoušeno, šlape jak hodinky. Páčka je dělaná přímo jen na tempomat (kolečkem - zapnout/vypnout celkově ... není tam pozice omezovač), bočním tlačítkem zapnout/vypnout přímo funkci, tlačítky zespodu se reguluje rychlost.

[upravil dne 10/8/11 od matii]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak mi dneska v servisu řekli,že páčka stojí 3200 a celkem by to bylo do 5000,což se mi zdá podle toho co tady čtu jako extrém.Ve druhým servisu zase to neudělají,že to nejde do všech aut(jen na moje riziko a kolem 4000Kč,řekl mě tam ten odborník a že se to v 70 procentech nepovede-to je asi super servis).Tak kolik stojí oficiálně ta páčka a co k tomu je ješte potřeba? Nezná tady někdo někoho z okolí Brna,Vysočiny a pod.kdo by to udělal za nějaký rozumný peníze?Dík za info.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...