Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Špatný olej v motoru..následky a váš názor

Recommended Posts

Odesláno

Čaute

Kamarád přijel že chce vyměnit tento silentblock

s6300510z.jpg

Ale jelikož na něj tekl olej z vany tak sme se rozhodly(aby nebyla výměna zbytečná) přetěsnit vanu ..

Po vypuštění oleje sem ale zjistil že je nějak moc jemný a po sundání vany mi to bylo jasné..předchozí servis dal do motoru nejspíš plnou syntetiku což se na 16 let starém motoru podepsalo..

tady je foto vany

s6300506b.jpg

foto sítka sacího koše

s6300512.jpg

s6300514.jpg

zároveň mu v servisu měnily těsnění pod hlavou (zbytečně tekla vodní pumpa) a motor začal tlačit olej přes víčko nalívání oleje ..na místo toho aby to servis vyřešil tak víčko nalévání oleje přilepil silikonovým lepidlem..kamarád si toho nevšimnul a s autem rok jezdil(velice málo jezdil,přes zimu vůbec) až do teď kdy sme přetěsnily tu vanu a já tohle našel..

co byste na jeho místě dělali ? myslíte že když to bude reklamovat a žádat úhradu škody že nějak pochodí?

zároveň bych se chtěl zeptat nestalo se někomu že by se vám olej tlačil přes nalévací vičko oleje? odtokové kanály olej odvádějí (skoušel sem tam nalít olej stříkačkou) ale netuším jestli to stačí odvádět všechno co k ventilům nateče přes mazací kanály..

všechny 4 válce mají tlaky 12 atmosfér..

nemohlo by to udělat otočené těsnění pod hlavou? vím že to zní divně ale už sme tu z toho servisu takovou závadu měly:blicismajlik

nebo není v hlavě nejakej omezovač tlaku kterej by jim mohl vypadnout?

je to motor 1.8 8V r.v.95 LFZ

Edit: oddech motoru je vyčištěn jak trubky tak části v bloku motoru

Edit: teď sem koukal na SB a není ta 3ka omezovač tlaku?

hf10a30a.jpg

[upravil dne 3/7/11 18:13 tommas11]

Odesláno

pardón upsal sem se je to LFZ a opravit to nepotřebuji když na to budu mít čas tak sundám hlavu a podívám se na ní sám tohle pro mě není problém ..spíš jde o to že oprava tohodle auta pokud to bude větší oprava není rentabilní ..a já nerad tahám peníze z lidí za to co se nevyplácí..

Odesláno

Oleje už se DÁVNO NEDĚLÍ na plné nebo neplné syntetiky. Minimálně 10 let už je pojem \"plná syntetika\" nicneříkajícím a o ničem nevypovídajícím blábolem. Už je to tu aspoň po milionté.

Odesláno

O tom co se podepsalo na motoru bych docela polemizoval. Já myslím, že nejvíc péče majitele - nekvalitní olej s přetaženými intervaly výměny... a na téma \"plná syntetika\" apod. už se toho tady napsalo taky dost... ;)

Edit: Sakra než se vykecám už mě zase Oddie předběhne... :)

[upravil dne 3/7/11 18:39 koblih69]

Odesláno

spíš si myslím,že to jsou usazeniny z důvodu velmi malého nájezdu KM--dlouhé mezery v provozu motoru

podle mě je reklamace zbytečná--neuznají ji

servis který lepí víčko oleje bych už nenavštívil

3,4,13 je tlakový ventil,má ho každé olejové čerpadlo motoru

když otočíš těsnění pod palicí, nebude průchozí mazací kanál do hlavy :myslim

[upravil dne 3/7/11 19:08 ozzy56]

Odesláno

Presne tak, pri olejoch sa v dnesnej dobe hra na pojmy tekutost a teplota a to plati aj pri oznaceni :) (v skratke)

Co sa tyka tej olejovej vane, videl som aj omnoho horsie, ak je toto vana po 16 rokoch, tak klobuk dole :) ...

Tesnenie pod hlavou sa otocit neda (no, resp. da, ale je to hned vidiet na kanalikoch).

K silikonu na viecku oleja sa fakt vyjadrovat nejdem, tomu servisakovi by som tym silikonom vyplnil krk, to aby nekaslal keby nahodou :bojim

Odesláno

ozzy: ano u minulého auta z toho nejmenovaného servisu když bylo otočené těsnění pod hlavou tak byli zaslepené mazací kanály a olej nešel nahoru ale když sem koukal na těsnění u tohodle motoru tak je na obou stranách stejné až na dva otvory..

potom bych se tě chtěl zeptat na ten tlakový ventil ..neomezuje tlak v mazací soustavě? protože to olej tlačí pouze ve vyšších otáčkách..

Qcko: vím že se otočit těsnění nedá pokud u toho člověk přemýšlí ale oni to tam prostě bouchnou a je jim to jedno..

teď tu mám po nich audinu s automatickou převodovkou kde vyměnily olej za hodinu a za cenu 2500kč i s náplní .. když sem se díval do servisních údajů tak se olej hodinu vypouští + 2 hodiny napouští a cena holé náplně je 4500kč..takže asi tak oni u toho prostě nepřemýšlí ...

a k té vaně ..tohle je vana po 1 roce né po 16ti letech..před rokem mu právě přetěsnovaly vanu i čistily..

a k oleji .. buťto do nej namíchali nějakej sajrajt nebo nevím co to mohlo být protože ten olej rozpustil nebo narušil nečistoty na celém motoru ..a daly se s ním umývat i ruce od hodně hrubých nečistot..

[upravil dne 3/7/11 20:43 tommas11]

Odesláno

Jaj no tak po jednom roku, to je horsie, bohvie co mu tam naliali :bojim ... a s tym tesnenim mas pravdu, ale kedsa povie \"servis\", tak clovek caka ze udajny \"mechanik\" vie aspon nasadit tesnenie pod hlavu (lebo to je fakt banalita :roll ).

Odesláno

tlakový ventil v olejovém čerpadle samozřejmě omezuje tlak oleje na tlak předepsaný konstruktérem motoru (např. na max. 6 Atm),v případě,že tlak oleje v motoru stoupne nad těch 6 Atm,(např. ucpáním olej. kanálu), ventil se otevře a přepustí tlak (olej) zpět do vany motoru, je to proto,že olejové čerpadlo je převážně zubové a kdyby nebyl tlakový ventil,tak čerpadlu praskne skříň (obal)

Odesláno
:o po těch fotkách jsem se zděsil , do mého 18tiletého auta jsem místo polosyntetiky mi bylo nalito plná ( až posléze jsem se dozvěděl že se to nesmí ) nicméně mekanik mi to neřekl že ... :grr ale v úterý se to vymění at mám klidné spaní ..
Odesláno
:o po těch fotkách jsem se zděsil , do mého 18tiletého auta jsem místo polosyntetiky mi bylo nalito plná ( až posléze jsem se dozvěděl že se to nesmí ) nicméně mekanik mi to neřekl že ... :grr ale v úterý se to vymění at mám klidné spaní ..

No to rozhodně a preventivně bych vyměnil celej motor, protože ten už bude jistojistě po smrti :D

Odesláno
koblih69 : motor řinčí stále stejným zvukem , věřím že to bude fpohodě a pofrčí dál ...

Mno tak teda bez ironie - obsah aditiv rozpouštejících karbon nemá nic společného s tím jeslti je to plná nebo polosyntetika. Kromě toho jak už tu bylo 100x řečeno to rozdělení je už mnoho let nesmyl. A zázraky se nedějí. Představa, že se po nalití moderního oleje brutálně uvolní všechen karbon je prostě zcestná.

Odesláno
koblih69 : tak vidím že zažiji bezesnou noc .. :(:( jen běda aby se tomu kávovaru (motor 1.4) něco stalo tak toho mekanika co mi to neřekl ho půjdu vlastnoručně zprovodit ze světa ..

Budu citovat někoho PŘedEMnoU - nerozumím řeči tvého kmene :myslim

Odesláno

..koblih69 aj oddie maju pravdu,vidno že ešte stale sa kopec užívatelov a aj servisov nevyzna v olejoch,je to smutne ake blaboly sa stale širia netom a mna osobne to doslova nasiera ale to je jedno..

..komi nieje jasne čo a ako nech si naštuduje oleje.cz a tam sa dozvie ako sa veci maju..

..ta vana a to sito je stary zapečeny karbon a blato ktore sa tvorí ako už bolo povedane pri pretahovaní intervalu vymeny oleja a pri častych jazdach kde olej straca rychlo svoje vlastnosti...ale DAM ruku do ohna za to že v tomto motore !určite nebol vymeneny olej tak ako uvadza servis lebo to jednoducho za rok nieje možne,aby motor takto zakarbonoval !!! servisu treba dať cez pysk a v živote sa tam už neukazať už len z dovodu že zbytočne menili tesnenie pod hlavou ako sa píše a bola na chybe vodna pumpa...to by som ani za opravu nezaplatil..

..čiže vždy si treba skontrolovať na ryske či je olej čisty atd. len niekto nedokaže ani to a takym ludom by som ihned vzal vodičak lebo potom je pozde na plač...

Odesláno

Otočené tesnenie temer vždy zapchá mazací kanál do hlavy a je poznať pomerne rýchlo zničením vačky.

Ak si kontroloval hadice odvetrania tak pozri i priechodnosť napojenia hadíc na sanie. Pri klapke býva kalibrovaný otvor. Niektoré motory mávajú na odvetraní memránový ventil tak skontroluj i ten.

Ventil na olejovom čerpadle je na pretlak v mazacej sústave. Zníženie tlaku spôsobí iba ak zostane vysieť ale to potom nemaže ani pri vyšších otáčkach. V tomto prípade sa zrejme jedná o vadné čidlo lebo keby bol malý mazací tlak tak nebude problém s vytláčaním oleja. Bolo by vhodné to prekontrolovať tlakomerom.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...