Návštěvník Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 Ajo, to máš pravdu, ale nic to nemění na tom že mi neprodali naftu na kartu. Citovat
madrid4 Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 čaute vratil som sa minulý týžden cesta v pohode tam som tankoval v Rakusku na späť v Slovinsku všetko ok na kartu a lacnejšia nafta žiadne kolony tu je moja spotreba:papa Citovat
MotoMoto Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 To Kirkiz: Poplatky obchodník skutečně z transakce platí, neváím kolik ve slovinsku, ale u nás je to podle sortimentu, jinou platí hospoda a jinou částku třeba elektro nebo pumpa, ale takto lacině sbnad nikoho neoblbují. Citovat
koblih69 Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 Já už bohužel nemám čerstvé informace, ale tá částka dřív činila až 3% z ceny. To je taky důvod proč třeba Makro a Kaufland odmítal příjmat platební karty. Nicméně si myslím, že lidí co platí kartou tam musí mít spousty, takže bych spíš typoval, že to nebyla jejich aktivita. Zažil jsem si s kartou svoje - nahodilé osmítnutí transakce - 10 m vedle prošla a bankomat taky vydal.... banka vždy tvrdila, že to není možné a že žádnou žádost tam nemají.... pomohl až dopis generálnímu řediteli, výměna karty a pod. Jinak letos jsem se nechal zlákat OKčkem na Chorvatsko. A to Last minute - koupeno v pátek v 13:00, v práci do 16 a týž den ve 23:50 odjezd Slovinsko jsem jel \"podél\" dálnice přes přechody Mureck a Rogatec a bavil se kolonami, které jsem vedle viděl. Naprosto bez zastávky, celnice čekala na nás ( jen ukázat pasy ). Zpátky pro velký úspěch stejně. Takže pokud někdo chce ušetřit peníze a nevadí mu zdržení cca 30-40 minut tak doporučuju. [upravil dne 5/9/11 17:16 od koblih69] Citovat
MotoMoto Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 Na mě to zkoušeli jednou v jednom hotelu, ale měli smůlu. A je na to jednoduchý recept, jiné peníze nemám a pokud máte na dveřích ceduli že karty berete a neupozorníte (v případě pumpy u stojanu) že nelze platit kartou tak máte smůlu. a ejhle ono to hned funguje. Je pravda že spousty obchodníků nechtělo a nebo už zase opět nechce brát karty, ale rozumný obchodník je bere protože má větší tržby. já třeba odmítal nakupovat v Kauflandu a podobných diskontech dokud nezavedli platbu kartou. Jsem zvyklý s ní platit všude a když kartu neberou tak tam nejdu. Ve Finsku jsem platil kartou i taxíka. Citovat
koblih69 Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 Platím taky všude kartou veškeré částky od cca 100,- Dřív platilo, že museli mít jako záložní ještě \"žehličku\", ale tou se dají projet jen Embosované karty. Ale to už jsem v Čechách neviděl ani nepamatuju Citovat
miroja Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 V piatok som sa vratil z Chorvatska a platil som tam kartou vsetko, co sa dalo. Naftu, vsetky myta na dialnici, nakup v Lidli, vstupenky na Plitvicke jazera... Kunami som platil len za zmrzliny, pohladnicu,suveniry, a nejake tie ich \"krugy\". Citovat
OK406 Odesláno 10. září 2011 Odesláno 10. září 2011 I když už je to skoro měsíc, tak jsem se v Chorvatsku setkal se členem P-C Roky. Podnikli jsme různé cesty například do Mostaru. Citovat
OK406 Odesláno 10. září 2011 Odesláno 10. září 2011 Platil jsem kartou vše, co se dalo. Občas jsem zaplatil i kunami. A zde Roky na návštěvě u mě v Krvavica:D : Citovat
Roky Odesláno 10. září 2011 Odesláno 10. září 2011 Ahoj Oldo taky přidám pár foteček z Bosny a Hercegoviny kam až ty lvi dojeli. [upravil dne 10/9/11 21:16 od Roky] Citovat
Matuska Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 V piatok som sa vratil z Chorvatska a platil som tam kartou vsetko, co sa dalo. Naftu, vsetky myta na dialnici, nakup v Lidli, vstupenky na Plitvicke jazera... Kunami som platil len za zmrzliny, pohladnicu,suveniry, a nejake tie ich \"krugy\". Ahoj. Rád bych platil mýto kartou, ale v tom kalupu na Cestarině nechci zdržovat. Jak se to dělá? Citovat
OK406 Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Najedeš si do pruhu, který je označen na mýtné bráně světelně nápisem card a nebo ikonou platebný karty. Jinak postup je takový, že před vjezdem na dálnici dostaneš a nebo si u závory vezmeš z lístek, který při výjezdu z dálnice vložíš do ,,bankomatu\" a strčíš platební kartu a ono ti to strhne potřebnou částku (mýntné) a kartu ti to hned vrátí. Pak buď ti vyjede účtenka a nebo záčneš na tlačítko a účtenka vyjede. Záleží na ,,bankomatu\". Citovat
koblih69 Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 Je potřeba si hlídat, že u některých mýtných bran je sjezd do pruhů na placení kartou o dost dřív než jsou brány na placení hotovostí. Jinak se nelekni, že to po tobě nechce pin, strčíš lístek, platební kartu a ta hned vyskočí a jedeš. Jednak tam nejsou fronty a jednak to jde rychlejí než s mincemi... Citovat
Matuska Odesláno 18. září 2011 Odesláno 18. září 2011 Díky za informace. Skutečnost, že terminál nechce PIN mne sice trochu děsí (pokud jde tady vybrat nějakou částku z mého účtu, může to asi udělat i nějaký IT šikula s čornutou kartou, a to tak, že úplně). Citovat
Návštěvník Odesláno 18. září 2011 Odesláno 18. září 2011 Tady je video jak se platí mýto kartou. Měl jsem taky strach, ale teď už jsem king Opravdu je to fofr jak na tom videu. Citovat
MotoMoto Odesláno 19. září 2011 Odesláno 19. září 2011 Díky za informace. Skutečnost, že terminál nechce PIN mne sice trochu děsí (pokud jde tady vybrat nějakou částku z mého účtu, může to asi udělat i nějaký IT šikula s čornutou kartou, a to tak, že úplně). Myslíš že bude někomu stát za to ti strhávat třeba 120? Kč za hodinu? Hlavně tam nikdo není, nesedí a tak by tam musel dát nějaké zařízení co by mu ty údaje z karty někam vysílalo a to ti může před tebou přečíst z karty kdekoliv jednodušeji, třeba v krámě. Tady je nutné si uvědomit že nejde z účtu odečíst nic víc než ten poplatek za dálnici a na cokoliv jiného odjinud by potřebpoval PIN. A hned by se vidělo že je to neplatná platba. Neboj je to naprosto bezpečné. Vždy mě tyhle obavy u Čechů dovedou k úsměvu a jiinde dají číšníkovi kartu, který s ní odejde bůh ví kam a cosi tam s ní dělá. Citovat
Návštěvník Odesláno 19. září 2011 Odesláno 19. září 2011 Je asi dost důležitý si vždy brát a hlavně hned kontrolovat stvrzenku. A uschovat jí než ti odejdou platby z banky. Na foru http://forum.ihvar.cz/ někdo píše, že mu terminál naúčtoval poplatek jako za náklaďák, hned na místě to bez problémů vyreklamoval. Citovat
Matuska Odesláno 19. září 2011 Odesláno 19. září 2011 Díky za informace. Skutečnost, že terminál nechce PIN mne sice trochu děsí (pokud jde tady vybrat nějakou částku z mého účtu, může to asi udělat i nějaký IT šikula s čornutou kartou, a to tak, že úplně). Myslíš že bude někomu stát za to ti strhávat třeba 120? Kč za hodinu? Hlavně tam nikdo není, nesedí a tak by tam musel dát nějaké zařízení co by mu ty údaje z karty někam vysílalo a to ti může před tebou přečíst z karty kdekoliv jednodušeji, třeba v krámě. Tady je nutné si uvědomit že nejde z účtu odečíst nic víc než ten poplatek za dálnici a na cokoliv jiného odjinud by potřebpoval PIN. A hned by se vidělo že je to neplatná platba. Neboj je to naprosto bezpečné. Vždy mě tyhle obavy u Čechů dovedou k úsměvu a jiinde dají číšníkovi kartu, který s ní odejde bůh ví kam a cosi tam s ní dělá. Děkuji za poučení. Není to tak dávno (3 roky, myslím), co ve Španělsku byly doost velké problémy s platebními kartami. Ale když říkáš, že \"je nutné si uvědomit že nejde z účtu odečíst nic víc než ten poplatek za dálnici a na cokoliv jiného odjinud by potřeboval PIN\", tak to už jsem klidný! Jinak jsem rád, že jsem tě pobavil. [upravil dne 19.9.2011 19:32 od Matuska] [upravil dne 19.9.2011 19:33 od Matuska] [upravil dne 19.9.2011 20:06 od Matuska] Citovat
MotoMoto Odesláno 21. září 2011 Odesláno 21. září 2011 Tak jako u všeho je potřeba částku zkontrolovat a hned se ozvat. Po obdržení výpisu pak zkontrolovat zda částku odečetli jen jednou a případně reklamovat, ale většinou (když opomenu to účtování za náklaďák) se na těchto branách nic nekalého neděje. Pevně věřím, že jsem se nikoho nedotknul. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.