Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

Ajo, to máš pravdu, ale nic to nemění na tom že mi neprodali naftu na kartu.

Odesláno
:rokerčaute vratil som sa minulý týžden cesta v pohode tam som tankoval v Rakusku na späť v Slovinsku všetko ok na kartu a lacnejšia nafta žiadne kolony tu je moja spotreba:papa

post-28019-14109619620051_thumb.jpg

Odesláno

To Kirkiz:

Poplatky obchodník skutečně z transakce platí, neváím kolik ve slovinsku, ale u nás je to podle sortimentu, jinou platí hospoda a jinou částku třeba elektro nebo pumpa, ale takto lacině sbnad nikoho neoblbují.

Odesláno

Já už bohužel nemám čerstvé informace, ale tá částka dřív činila až 3% z ceny. To je taky důvod proč třeba Makro a Kaufland odmítal příjmat platební karty. Nicméně si myslím, že lidí co platí kartou tam musí mít spousty, takže bych spíš typoval, že to nebyla jejich aktivita. Zažil jsem si s kartou svoje - nahodilé osmítnutí transakce - 10 m vedle prošla a bankomat taky vydal.... banka vždy tvrdila, že to není možné a že žádnou žádost tam nemají.... pomohl až dopis generálnímu řediteli, výměna karty a pod.

Jinak letos jsem se nechal zlákat OKčkem na Chorvatsko. A to Last minute - koupeno v pátek v 13:00, v práci do 16 a týž den ve 23:50 odjezd ;) Slovinsko jsem jel \"podél\" dálnice přes přechody Mureck a Rogatec a bavil se kolonami, které jsem vedle viděl. Naprosto bez zastávky, celnice čekala na nás ( jen ukázat pasy ). Zpátky pro velký úspěch stejně. Takže pokud někdo chce ušetřit peníze a nevadí mu zdržení cca 30-40 minut tak doporučuju.

[upravil dne 5/9/11 17:16 od koblih69]

Odesláno

Na mě to zkoušeli jednou v jednom hotelu, ale měli smůlu. A je na to jednoduchý recept, jiné peníze nemám a pokud máte na dveřích ceduli že karty berete a neupozorníte (v případě pumpy u stojanu) že nelze platit kartou tak máte smůlu. a ejhle ono to hned funguje.

Je pravda že spousty obchodníků nechtělo a nebo už zase opět nechce brát karty, ale rozumný obchodník je bere protože má větší tržby. já třeba odmítal nakupovat v Kauflandu a podobných diskontech dokud nezavedli platbu kartou. Jsem zvyklý s ní platit všude a když kartu neberou tak tam nejdu. Ve Finsku jsem platil kartou i taxíka.

Odesláno

Platím taky všude kartou veškeré částky od cca 100,- Dřív platilo, že museli mít jako záložní ještě \"žehličku\", ale tou se dají projet jen Embosované karty. Ale to už jsem v Čechách neviděl ani nepamatuju :D

Odesláno

V piatok som sa vratil z Chorvatska a platil som tam kartou vsetko, co sa dalo. Naftu, vsetky myta na dialnici, nakup v Lidli, vstupenky na Plitvicke jazera...

Kunami som platil len za zmrzliny, pohladnicu,suveniry, a nejake tie ich \"krugy\".

Odesláno
V piatok som sa vratil z Chorvatska a platil som tam kartou vsetko, co sa dalo. Naftu, vsetky myta na dialnici, nakup v Lidli, vstupenky na Plitvicke jazera...

Kunami som platil len za zmrzliny, pohladnicu,suveniry, a nejake tie ich \"krugy\".

Ahoj. Rád bych platil mýto kartou, ale v tom kalupu na Cestarině nechci zdržovat. Jak se to dělá?

Odesláno

Najedeš si do pruhu, který je označen na mýtné bráně světelně nápisem card a nebo ikonou platebný karty. Jinak postup je takový, že před vjezdem na dálnici dostaneš a nebo si u závory vezmeš z lístek, který při výjezdu z dálnice vložíš do ,,bankomatu\" a strčíš platební kartu a ono ti to strhne potřebnou částku (mýntné) a kartu ti to hned vrátí. Pak buď ti vyjede účtenka a nebo záčneš na tlačítko a účtenka vyjede. Záleží na ,,bankomatu\".

Odesláno

Je potřeba si hlídat, že u některých mýtných bran je sjezd do pruhů na placení kartou o dost dřív než jsou brány na placení hotovostí. Jinak se nelekni, že to po tobě nechce pin, strčíš lístek, platební kartu a ta hned vyskočí a jedeš. Jednak tam nejsou fronty a jednak to jde rychlejí než s mincemi...

Odesláno

Díky za informace. Skutečnost, že terminál nechce PIN mne sice trochu děsí (pokud jde tady vybrat nějakou částku z mého účtu, může to asi udělat i nějaký IT šikula s čornutou kartou, a to tak, že úplně).

Odesláno
Díky za informace. Skutečnost, že terminál nechce PIN mne sice trochu děsí (pokud jde tady vybrat nějakou částku z mého účtu, může to asi udělat i nějaký IT šikula s čornutou kartou, a to tak, že úplně).

Myslíš že bude někomu stát za to ti strhávat třeba 120? Kč za hodinu? Hlavně tam nikdo není, nesedí a tak by tam musel dát nějaké zařízení co by mu ty údaje z karty někam vysílalo a to ti může před tebou přečíst z karty kdekoliv jednodušeji, třeba v krámě. Tady je nutné si uvědomit že nejde z účtu odečíst nic víc než ten poplatek za dálnici a na cokoliv jiného odjinud by potřebpoval PIN. A hned by se vidělo že je to neplatná platba. Neboj je to naprosto bezpečné.

Vždy mě tyhle obavy u Čechů dovedou k úsměvu a jiinde dají číšníkovi kartu, který s ní odejde bůh ví kam a cosi tam s ní dělá.

Odesláno

Je asi dost důležitý si vždy brát a hlavně hned kontrolovat stvrzenku. A uschovat jí než ti odejdou platby z banky.

Na foru http://forum.ihvar.cz/ někdo píše, že mu terminál naúčtoval poplatek jako za náklaďák, hned na místě to bez problémů vyreklamoval.

Odesláno

Myslíš že bude někomu stát za to ti strhávat třeba 120? Kč za hodinu? Hlavně tam nikdo není, nesedí a tak by tam musel dát nějaké zařízení co by mu ty údaje z karty někam vysílalo a to ti může před tebou přečíst z karty kdekoliv jednodušeji, třeba v krámě. Tady je nutné si uvědomit že nejde z účtu odečíst nic víc než ten poplatek za dálnici a na cokoliv jiného odjinud by potřebpoval PIN. A hned by se vidělo že je to neplatná platba. Neboj je to naprosto bezpečné.

Vždy mě tyhle obavy u Čechů dovedou k úsměvu a jiinde dají číšníkovi kartu, který s ní odejde bůh ví kam a cosi tam s ní dělá.

Děkuji za poučení. Není to tak dávno (3 roky, myslím), co ve Španělsku byly doost velké problémy s platebními kartami. Ale když říkáš, že \"je nutné si uvědomit že nejde z účtu odečíst nic víc než ten poplatek za dálnici a na cokoliv jiného odjinud by potřeboval PIN\", tak to už jsem klidný!

Jinak jsem rád, že jsem tě pobavil.

[upravil dne 19.9.2011 19:32 od Matuska]

[upravil dne 19.9.2011 19:33 od Matuska]

[upravil dne 19.9.2011 20:06 od Matuska]

Odesláno

Tak jako u všeho je potřeba částku zkontrolovat a hned se ozvat. Po obdržení výpisu pak zkontrolovat zda částku odečetli jen jednou a případně reklamovat, ale většinou (když opomenu to účtování za náklaďák) se na těchto branách nic nekalého neděje.

Pevně věřím, že jsem se nikoho nedotknul.

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...