hloze-ja Odesláno 23. únor 2005 Odesláno 23. únor 2005 Ahoj vsichni, zacalo mi hucet lozisko na prednim kole. (P 306, 1,4, 98) Je to na levym (když zatocim doleva, huci to, když doprava, nehuci.). Tak aspon myslim, ze to je lozisko. Tak mám na vás pár otazek. Muzu? Kolik asi dam za lozisko, jaky to je typ ( je nejaky specialni? a neda se sehnat nejaky nase?) Když vyndam naboj, musim delat geometrii? Mohli byste mi když tak ještě poradit nejaky vychytavky nebo na co bych si mel dat pozor? Moc dik,Honza. PS:Skodovku jsem zvladnul, tak doufam, ze tohle taky Citovat
oddie Odesláno 23. únor 2005 Odesláno 23. únor 2005 Když zatočím doprava, a hučí to, je to spíš levé ložisko, a naopak. Vždycky prostě ta vnější, přitěžovaná strana. Když se mění ložisko, geometrie se to nijak netýká. Jinak na výměnu ložiska je třeba lis, a žádné \"naše\" ložisko na to není. Ložisko jinak stojí okolo 1200,- (čínským sračkám za pár stovek neříkám ložisko, ale nebezpečná maketa). Citovat
hloze-ja Odesláno 23. únor 2005 Autor Odesláno 23. únor 2005 OK. Moc diky. K lisu pristup mam. Citovat
oddie Odesláno 23. únor 2005 Odesláno 23. únor 2005 Jinak na zkoumání zvuků za jízdy je docela dobré si někdy vlézt na místo spolujezdce, a nechat řídit někoho jiného. Dost se tím pozná, ty zvuky jdou rázem odjinud... Citovat
Fusion Odesláno 23. únor 2005 Odesláno 23. únor 2005 a taky to poznají v servisu tak, že to zvednou a jednotlivý kola roztočí, já osobně sem tam nic neslyšel ale voni jo, já to poznal až na silnici. Dokonce u kámoše v R21 to nebylo poznat jestli to jde od předku nebo zadku, zjistili to až v servisu... Citovat
hloze-ja Odesláno 25. únor 2005 Autor Odesláno 25. únor 2005 To Oddie, ted jsem si to po sobe precet a pochopil jsem to. Prepsal jsem se. Samozrejme jsem myslel, ze kdyz zatocim doprava a huci to, je to levy. Tady je to jednoznacne slyset. Teda doufam, ze to nebude neco jinyho. Vcera jsem na to koukal. To lozisko je tam dotazeny natvrdo, co? U skodovky se dotahlo, lehce pobouchalo a povolilo, aby nebyla vule a kolo slo lehce otacet (myslim, ze tam bylo valeckovy axialni-nekamenovat, jestli je to spatne Jinak musim asi vyndat naboj ( tri srouby dole a neco nahore) a tim padem i przdovy trmen, ne? Vytahnout poloosu, povolit tu matku zepredu, vyndat tu segrovku vzadu a pak ho vydolovat ven. Jen jsem to prokouk. Je to nejak takhle? Fakt zlata skodovka, ale zase to pohodli, spotreba a celkovej komfort se opravdu srovnat neda Moc diky za vsechno.H Citovat
oddie Odesláno 25. únor 2005 Odesláno 25. únor 2005 U škodovky bylo asi kuželíkové, nevím, ale podle toho tvého popisu by to asi sedělo. Jestli zlatá škodovka teda nevím, mě příjdou jednodušší a logičtější tyhle auta. Na výměnu ložiska musíš vyndat celou těhlici, tj. dokud to stojí na kolech, povolíš tu velkou centrální matici na poloose. Pak to zvedneš, sundáš kolo, sundáš z toho celej brzdič pověsíš někam stranou (ne za hadici), sundáš kotouč, a povolíš všechny šrouby, co to někam drží (spodní čep, čep řízení, tlumič). Pak celé to bago vyndáš ven... Ložisko je v tom nalisované, a zajištěné kroužkem. Montáž v opačném postupu, nakonec dotažení té centrální matice, je tam předepsán nějaký moment, který je třeba dodržet (a je dost velký, ale zas ne úplně na krev). Takže v kostce asi tak. Citovat
hloze-ja Odesláno 25. únor 2005 Autor Odesláno 25. únor 2005 Moc diky. Podle tohohle bych to mel zvladnout. Teda, jestli nenastane problem technickeho charakteru. (treba vyndani loziska). Jeste jednou moc diky za radu. H Citovat
vector Odesláno 26. únor 2005 Odesláno 26. únor 2005 Napsán autorem hloze-ja Moc diky. Podle tohohle bych to mel zvladnout. Teda, jestli nenastane problem technickeho charakteru. (treba vyndani loziska). Jeste jednou moc diky za radu. H Dá se to zvládnout i za hodinku co si pamatuju, akorát to chce nějákého dobrovolníka aby ti zabrzdil na tu matici.Aby si neskončil jako já, když sem to házel zpátky a všichni vypadli z dílny.... já scháněl cizí lidi na ulici aby mi šli stoupnout na brzdu Citovat
oddie Odesláno 26. únor 2005 Odesláno 26. únor 2005 Na povolování ani utahování té matice vůbec žádný dobrovolník ani zabrzdění potřeba není. Stačí povolovat a utahovat tu matici, když máte auto na kolech - tj. povolit matici ještě před zvednutím auta, a finálně jí dotáhnout až po spuštění auta zase zpátky na zem. Tyhle prkotiny dělám vždycky sám, pokud bych měl na každou takovouhle blbost někde někoho shánět, v životě nic neudělám Citovat
vector Odesláno 26. únor 2005 Odesláno 26. únor 2005 Napsán autorem oddie Na povolování ani utahování té matice vůbec žádný dobrovolník ani zabrzdění potřeba není. Stačí povolovat a utahovat tu matici, když máte auto na kolech - tj. povolit matici ještě před zvednutím auta, a finálně jí dotáhnout až po spuštění auta zase zpátky na zem. Tyhle prkotiny dělám vždycky sám, pokud bych měl na každou takovouhle blbost někde někoho shánět, v životě nic neudělám No je vidět, že nemáš na autě originál elektrony bez středové díry. Ještě sem mohl vytáhnout, rezervu, pustit auto na zem ... ale ten klíč s navařenam nástavcem by se tam možná stejně nevešel. Každopádně to ložisko stejně utahuju raději nezatížené. Citovat
oddie Odesláno 26. únor 2005 Odesláno 26. únor 2005 No, to nemám. Resp., vlastně mám, to GTIčko má ty prig. 14 elektrony bez středové díry. Mj. i na tyhle věci mám v koutě hozenou takovou tu neplnohodnotnou rezervu, co se dávala do GTIček, na tohle povolování/utahování, ba i na podkládání se leckdy hodí. Jaký navařený nástavec? Já na to mám zcela standardní 3/4\" ráčnu, s úplně normálním ořechem, ten se vejde všude. To jsem vlastně zapomněl při předchozí odpovědi poznamenat - 205-ka se dá ještě udělat půlkovou golou (s kvalitní trhačkou - taky jsem svého času dvě zlomil...), tak jsou matice 30 a 32, ale od 309 výš je potřeba velká trhačka (3/4\"), páč je tam matice 35 (dost nestandardní rozměr, ořech na něj jsem zatím viděl jen u Hazetu za dlouhé peníze, nicméně dost lidí - včetně mě - používá klasickou 36). Pokud se těm pixlám hodláte věnovat trochu více, doporučuju pořídit tu trhačku 3/4\", krátký nástavec, a příslušné ořechy (30, 32, 36, a na náboj vzadu si to změřte, např. u 405 je tuším 41...). Citovat
vector Odesláno 27. únor 2005 Odesláno 27. únor 2005 Napsán autorem oddie No, to nemám. Resp., vlastně mám, to GTIčko má ty prig. 14 elektrony bez středové díry. Mj. i na tyhle věci mám v koutě hozenou takovou tu neplnohodnotnou rezervu, co se dávala do GTIček, na tohle povolování/utahování, ba i na podkládání se leckdy hodí. Jaký navařený nástavec? Já na to mám zcela standardní 3/4\" ráčnu, s úplně normálním ořechem, ten se vejde všude. To jsem vlastně zapomněl při předchozí odpovědi poznamenat - 205-ka se dá ještě udělat půlkovou golou (s kvalitní trhačkou - taky jsem svého času dvě zlomil...), tak jsou matice 30 a 32, ale od 309 výš je potřeba velká trhačka (3/4\"), páč je tam matice 35 (dost nestandardní rozměr, ořech na něj jsem zatím viděl jen u Hazetu za dlouhé peníze, nicméně dost lidí - včetně mě - používá klasickou 36). Pokud se těm pixlám hodláte věnovat trochu více, doporučuju pořídit tu trhačku 3/4\", krátký nástavec, a příslušné ořechy (30, 32, 36, a na náboj vzadu si to změřte, např. u 405 je tuším 41...). AMEN Citovat
Ráďa Odesláno 27. únor 2005 Odesláno 27. únor 2005 jo bývá to zarvaný jako kráva bez pořádnýho vercajku nemáš šanci.Už se mi stalo u několika aut,že musel kolega stát na brzdě,protože se kolo protáčelo i na zemi a jednou jsem roztrhl ořech.Tak že pořádnej trhák a kvalitní golu. Citovat
hloze-ja Odesláno 28. únor 2005 Autor Odesláno 28. únor 2005 To jsem taky zkousel, co tam pasuje. 34 maly, 36 velky. 35 nemam, tak doufam, ze to tou 36 pujde. Necham to asi az po zime... Citovat
Hadra Odesláno 28. únor 2005 Odesláno 28. únor 2005 já se tam dostal normálním \" begrošem \"..... Citovat
Bimbo Odesláno 28. únor 2005 Odesláno 28. únor 2005 co to je begroš??já to dělal v létě na mojim mazlíčkovy,auti stálo kolama na zemi,dva trháky v kelu a roztrhlá ruka,kola se protáčely jako vzteklý,nakonec jsem udělal monštrule klíč a už to šlo jako po másle:D Citovat
vector Odesláno 3. březen 2005 Odesláno 3. březen 2005 Napsán autorem Bimbo co to je begroš??já to dělal v létě na mojim mazlíčkovy,auti stálo kolama na zemi,dva trháky v kelu a roztrhlá ruka,kola se protáčely jako vzteklý,nakonec jsem udělal monštrule klíč a už to šlo jako po másle:D No právě já metr a půl pasovinu s navařenym moonster ořechem, stoupnout na brzdu a lup první pokus Citovat
Bimbo Odesláno 3. březen 2005 Odesláno 3. březen 2005 Napsán autorem hloze-ja No to me potes.... hele neboj nic,nakonec to zvládneš,tak hustý to zase neni,chce si to s tim pohrát no a mít klidný nervy.Kup si k tomu kilo ořechů a když už budeš orosenej tak je začni louskat.Nebo si ubal špeka,pus? si hudbu Johna Lenona a medituj;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.