Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hoj, před měsícem jsem si přivezl mýho 406ku krasavce a stále mě něčím překvapuje, proto bych se chtěl zeptat na \"začátečnické\" otázky. Tedy:

1. mám pouze francouzský manuál... pro čtení nic moc, tedy nevíte, kde sehnat český?

2. na kolik mám nahustit pneumatiky? - právě, že jsem to v manuálu nikde nevyčetl

3. občas / málokdy, ale přecejen, se mi stává, že natankuju a PC ani ručička to nezaznamená - stále ukazuje, že mi zbývá třeba 40km v nádrži, stále hlásí málo benzínu a ta ručička na stejném místě... prvně se mi to stalo, když jsem poprvé tankoval a nebyl zvyklý na automatiacké otevírání nádrže (u sedačky)... tak jsem nechal klíče v zapalování a samozřejmě i nastarováno.. poté mi to nenahlásilo změny, až při dalším natankování... ale potom se mi to stává i nadále (jak píšu, občas)... čím to může být?

4. Automatická světla. Vykoumal jsem, že se rozsvěcí až při nějakém \"zatmění\". Ve dne se to nerozsvítí, večer ano. Nelze to nějak sjednotit? (hledal jsem, zda to nejde nějak softwarově, ale nenašel jsem).

5. Automatické stěrače - musím je nejdřív aktivovat (hodit páčku na zapnuté stěrače a zase zpět na automatiku - poté fungují). Nemají se aktivovat sami při dešti?

6. Mám vykloktaný (utrhnutý) a nejspíš i zničený zámek dveří u řidiče (otevírám klasicky dálkově). Kamarád říkal, že s tím budu muset do servisu, že všehny ty plasty ze dveří sám těžko sundám. Já věřím, že bych to zvládnul, jen nějaké nakopnutí, kde začít? (a pak tedy taky jak na ten zámek? alespoň ho upevnit, že je zničený, už mě tolik netrápí... tedy trápí, ale určitě bude drahý...)

6. Pak mám ještě otázky na klíčky - ty jsem koupil už v dezolátním stavu, kdy vypadávají tlačítka - musím to mít přelepené izolačkou - tedy kde a za kolik sehnat nové? Ale na to jsem tu už někde vidětl vlákno, to už případně nějak zvládnu :)

Tak, díky moc :)

Odesláno

chtelo by to jeste specifikovat rok vyroby, nektere veci se dosti lisi podle rocniku

1) manual : http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/ ale nevim, jaky mas rocnik, na webu jsou jen pro ty mladsi

2) vsechny pneu se husti na 2.3

3) tezko rict, mozna jen sekajici se plovak nebo nejaka prechodna chyba pri nacteni hodnot

4) lze prenastavit pres diagnosticky kabel

5) ano, tak to funguje, destovy senzor je po nastartovani vzdy nutne aktivovat jak pises, pak je teprve pripraven na dest

6) sadu vsech zamku s klici sezenes kolem 1500 (osobne mam asi 4 sady na prodej)

sundani tapeciru neni tezke, staci vyloupnout par zaslepek, povolit nekolik sroubu s Torx hlavou co jsou pod nimi schovane, vyndat ovladani stahovani oken, ramecek kolem kliky a pak jen cely tapec odcvakat ze dveri, prace na 10 minut

to velke gumove tlacitko se da sehnat v peugeotu, z modelu 605 s malou upravou pasuje a stoji asi 40Kc, to male se sehnat neda, tam jedine improvizace napr. z rozbiteho dalkoveho ovladace apod. (i kdyz videl jsem ta mala nahradni tlacitka nekde na ebay, ale cena byla nesmyslna, pritom byla urcite made in China, ale tim, ze jsou nedostatkova, tak tim je i cena vyssi)

Odesláno

2) stava se prave kdyz nechas zapnute kontrolky uz se to tady resilo nekde (zkusil bych prvne apon 2x natankovat plnou a vyjed skro vsechno jestli si to nezozmysli)

4) jde o to jakej mas rok je to funkce rozsviceni po setmeni jeste kdyz se nesvitilo celej den. vypnes to aspon na novem modelu podrzenim leveho cudliku na pacce blinkru. popripade u noveho modelu nastavis denni sviceni pres diagnostiku

jinak hod aspon rok vyroby

Odesláno

Je to 2001,..

- svetla se opravdu daji vypnout / zapnout tim cudlem na blinkru (jen jsem tam nekde hledal neco jako aktivni pri svetle : ano / ne)

- husteni pneumatik: super, díky moc :)

- klicky zatím nechám, zatím to funguje, zbytečné dávat 1500, možná zkusím tu improvizaci :)

Pokud jsou nějaká obecná \"je to super, ale..\" nebo \"na co si dej pozor\", co se týče cohokoliv u 406, tak si je rád vyslechnu, aspoň budu vědět, na co si dávat pozor :) asi jste poznali, že se v kárách zase tak uplně nevyznám, ale rád bych se do toho dostal :)

Odesláno

to asi nemas MUX to znamena ze diagnostikou udelat denni sviceni nepujde, jedine dodat relatka na denni sviceni.

Jinak si dej pozor na prasknute predni priziny. ucpane odtoky v prahu. a u sedana rado zateka do kufru. a zadni naprava je trosku slozitejsi na opravy

Odesláno

jinak drobnost s tím klíčkem : na 406 sehnat jde, v peugeotu za cca 120 Kč

Odesláno

Medvěd: jo, zapomněl jsem :)

takže úprava: 120Kč za dálkáč s jedním tlačítkem

každopádně 120 je celkem dost za centimetrový kus gumy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...