h4wk3y Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 Cau, mate nekdo zkusenosti s nejakyma levnyma pneumatickyma razovyma utahovakama? Premyslim, ze bych neco poridil, ale zas na to moje obcasne utahovani/povolovani do toho nechci moc investovat, ale rad bych slysel Vas nazor, jestli mate zkusenosti s necim levnym, jestli se to vyplati koupit, nebo jestli to je na nic.... pro priklad... http://www.hobynaradi.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=4354 Staci ten moment 320Nm? Sli byste do takovehleho levneho nebo to nema cenu? Diky Citovat
dodo407sw Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 a kompresor mas??? 320Nm je dost... to je sila 32kg na srubu ktoru budes dotahovat... tolko ani nepotrebujes.. Citovat
wojtěch Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 přesně ten mám doma ale neutáhne mi to kompresor... potřebuješ hodně silný kompresor nejlépe 2válec.. čím levnější utahovák tim silnější kompresor potřebuješ.. Citovat
MilanF1 Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 Neutáhne? Tolik ti fouká tlaku? Píšou, že max 6bar. Citovat
wojtěch Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 8bar tu nejde o tlaku ale o množství vzdhuchu... kompresor nestihne dofoukávat do nádrže. když chceš povolit šroub tak tlak v nádrží okamžitě klesne z 8bar na 5 a padá stále dolů kompresor nestíhá.... [upravil dne 26/6/11 09:58 wojtěch] Citovat
h4wk3y Odesláno 26. červen 2011 Autor Odesláno 26. červen 2011 wojtěchu: a jak se na tom steluje ten moment? pisou, ze muzes nastavit na 4 hodnoty v tom orzmezi, jake hodnoty tedy jdou nastavit? Jinak komprdak zatim nemam.. ale je prave v planu koupe nejakeho velkeho a postupny nakup nejakeho toho pneumatickeho naradi... Citovat
P607Olda Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 Podobné téma jsem zakládal Domácí kompresor mi na to nestačí. Citovat
Opl405 Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 U toho prvního odkazu nepíšou jakou to má spotřebu vzduchu v litrech/min. Ono jak píšou ostatní, max tlak co nafouká kompresor není všechno, důležitej je průtok vzduchu. My doma používáme tento utahovák ale nespadá do nejlevnější kategorie. Ale před tím jsem měli nějakej levnější a byl těžkej do ruky a hlučnej. I parametrově je jinde.. ale na sem tam povolení šroubku určitě stačí.. Citovat
h4wk3y Odesláno 26. červen 2011 Autor Odesláno 26. červen 2011 jeste mi reknete, co znamena, ze to domaci kompresor neutahne? jako ze to nevydrzi tocit dlouho a nebo ze to nezvladne ani nejake to povoleni zarezleho sroubu? Aktualne mam doma takovy ten klasicky, maly komprdak a jde mi predevsim jen o povolovani zarezlych sroubu.... ne s tim tocit kazdy sroubek, co kde budu mit... Ani to to tedy nezvladne s tim malym kompresorem (nadoba 24l, 8bar pracovni tlak (klasika z OBI ))? JInak spotreba toho prvniho by mela byt 113 l / min. [upravil dne 26/6/11 12:25 h4wk3y] Citovat
oddie Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 Musím se pochlubit - kompresor netřeba Citovat
MilanF1 Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 Oddie, to jsi mi něco připomněl. Mám doma nástavce do vrtačky, na které mohu dát ořech, tím by se taky možná dalo něco pořešit Citovat
h4wk3y Odesláno 26. červen 2011 Autor Odesláno 26. červen 2011 vratackou bez prevodovky tim toho moc neporesis... Citovat
MilanF1 Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 to mi urve ruce ... no nic, do tohoto vlákna raději už nic psát nebudu Citovat
h4wk3y Odesláno 26. červen 2011 Autor Odesláno 26. červen 2011 co by ti je to rvalo... klasicka vrtacka na 230V (proste do zasuvky) nema moc rada pomaly chod.... a hlavne ma malicky kroutak pri pomalem chodu... tudiz pokud tim netocis naplno, coz moc nejde pri utahovani a ani povolovani, tak s ni nicmoc neutahnes/nepovolis... AKU vrtacky maji skoro vzdy prevodovku, tam to je v pohode, tim se zasroubovava ci vysroubovava dobre, ale taky maji prd kroutak, takze zarezly sroub, co nemuzes povolit velkou golou tim fakt neudelas... ale jinak AKU vrtacka na stourani bitem v nose dobry.. Oddie: krasna... vzhledem k memu vyuziti vzduchu se na novy kompresor asi vyflaknu, tim i na pneumaticky utahovak a mrknu taky po nejaky AKu hracce... pave mam kamosku v Ameru a kdyz tam koukam na ty ceny, tak dost v pohode.... no uvidime... [upravil dne 26/6/11 14:07 h4wk3y] Citovat
wojtěch Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 nadoba 24l, 8bar pracovni tlak (klasika z OBI) tím nepovolíš ani šroub na kole.. taky máme tyto dva kompresory.. utahovák klepe ale nepovolí potřebuje více vzduchu.. Citovat
h4wk3y Odesláno 26. červen 2011 Autor Odesláno 26. červen 2011 aha, tak to je fajn... diky za info... jestli dojde na nakup, tak koupim AKU, neco jako daval oddie a bude klid.. abych prozatim, kvuli utahovaku, kupoval komprdak za dalsich 15tisic se mi zatim nevyplati... Citovat
h4wk3y Odesláno 18. září 2011 Autor Odesláno 18. září 2011 Chlapi, ze to tady vytahuju, jak velkou nadobu teda na funkcni utahovak? Delam komprdak, tak co rikate na 80L? nebo je to jeste malo? Diky za rady... Citovat
Mišak Odesláno 18. září 2011 Odesláno 18. září 2011 Nahodou borec z lidlu ma uplně nejvíc hustej kompresor a taky šrouby povolil:D:D:D mrkněte na videjko od uhatováku:super tu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.