Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Na předku auta, stejně jako chladič chladicí kapaliny a intercooler. Pokud posvítíš baterkou skrz chladiče od motoru dopředu, mělo by to prosvítat, pokud ne, jsou chladiče ucpaný.

Odesláno

Neviem ako je to na inych modeloch,ale ked sa prehrial chladic klimy mne (netocili sa mi sahary), tak sa mi vypla klima - cvakne elmag. spojka na kompresore. Je to preto, ze stupol tlak v systeme, na co zareagoval bezpecnostnym kontaktom presostat . Pocujes cvakanie tej spojky?

Nepises na ktorom aute to mas, mozno na 406-ke to moze byt uplne inak ...

Odesláno
ja mam autoklimu a ked je auto vyhriate od slnka tak nechladi ,naopak rano zapnem klimu a ide,uz to riesim od vlani a stale sa mi nedariiii

Mohlo by to sposobovat prilis vela chladiva v systeme. Ak sa auto ohreje na slnku, moze potom stupnut tlak nad maximum aj ked klima nebezi a aktivuje sa bezpecnostny spinac presostatu nuz a klima sa nezapne. Ked auto schladne, tak v systeme klesne tlak a klima funguje.

Ale je to len teoreticka uvaha...

Odesláno
ja mam autoklimu a ked je auto vyhriate od slnka tak nechladi ,naopak rano zapnem klimu a ide,uz to riesim od vlani a stale sa mi nedariiii

Mohlo by to sposobovat prilis vela chladiva v systeme. Ak sa auto ohreje na slnku, moze potom stupnut tlak nad maximum aj ked klima nebezi a aktivuje sa bezpecnostny spinac presostatu nuz a klima sa nezapne. Ked auto schladne, tak v systeme klesne tlak a klima funguje.

Ale je to len teoreticka uvaha...

toje mozne,staci trochu odpustit?

Odesláno

No lepsie (aj ekologickejsie :-) ) by bolo ist si zmerat tlak niekde do clima servisu. Ak mas tlak teraz OK, tak ak by si odpustil prilis vela, klima by ti uz zas nemusela vobec chodit.

Odesláno

Může to způsobovat moc chladiva ( když je to tak akorát na hraně ), nebo málo chladiva, nebo špatný expanzní ventil, nebo vlhkost v chladivu ( exp. ventil zamrzá ) - to je způsobené vysoužilým sušičem.

Odesláno

Oldo souhlas, ale já mám zkušenost, že když je tam hodně ( a je to tak nějak na hraně ) tak to občas presostat odstaví a občas to jde. To se mi stalo zrovna při minulém plnění, stačilo malinko ubrat a už to šlo. Předím z 10*-ti zapnutí 8x ne a 2x ano a nebo to vypadávalo v průběhu jízdy.

Odesláno
Oldo souhlas, ale já mám zkušenost, že když je tam hodně ( a je to tak nějak na hraně ) tak to občas presostat odstaví a občas to jde. To se mi stalo zrovna při minulém plnění, stačilo malinko ubrat a už to šlo. Předím z 10*-ti zapnutí 8x ne a 2x ano a nebo to vypadávalo v průběhu jízdy.

presne takto to robi mne,ale od posledneho plnenia to slapalo a aj tento rok na jar to chladilo a teraz prisly vacsie teploty a robi to p...

[upravil dne 24/6/11 10:35 Martin 1981]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...