Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

no tak chlapci, bol by som rád, keby ste to už vyriešili, lebo mne to robí to isté. Menil som sviečky za origo, klapka a všetko okolo vyleštené jak psie gule, vzduchový filter nový. pred tým preventívnym čistením to nerobilo až tak moc ako potom, takže čo, nečistiť klapku??? Kravina. Dokonca raz za čas pri preraďovaní a pridaní plynu stratí na pol sekundy/1 sekundu výkon, len chrchle, ale potom sa chytí a ide. Nie, že by sa s tým nedalo žiť, ale som perfekcionista a toto ma SERIE. Spotreba teraz v zime osem, jazdím normálne.

hmmm... na citroenovskych forach vravia, ze to vyriesila vymena hadicky z telesa skrt.klapky, podtlakova regulacia

[upravil dne 14/12/2011 21:38 od linomaniac]

Odesláno

... tak se konala dignostika za studena, píše to nějakou chybu v přípravě směsi ale pry je to u plynu normální. Udělal jsem rozvody a hodně se to zlepšilo i když pořád to není ono. Ještě prý mám zkusit vyměnit čidlo podtlaku v sacím potrubí ppř. nechat vyčistit trysky, tak uvidíme...

Odesláno

Mne robi podobnu vec, to ked je auto studene a chcipava je normalna vec , riesenie ?!

Startujem s plynom, neturujem,necham 10sek pobafkat si auto na volnobehu a pohodicka, berem to ze je to 15rocne auto ktore uz ma nieco za sebou a neriesim to, nie je to porsche

Ale co ma docela vie nasrat je ked je napr ci uz teply alebo studeny motor, a idem napr na 2jke,teraz mu pridam tak najprv sa ako keby dusi a az potom to drapne a vyleti do otacok ... Myslel som ze to je vyfukovym potrubim ale to je blbost :/ kamarat povedal ze to nemam riesit, proste to je elektronika, a moze to byt cokolvek, ja osobne to vidim ze to dava zlu zmes, ale menit koli tomu lambdu, vstreky ? alebo neviem co ? neriesim ale keby som vedel co to naozaj sposobuje, idem do toho

Este podotknem ze motor mam po GO, zrovnana hlava, motor cely komplet dole,neviem konkretne co sa tam robilo, ale asi vsetko,aj zabrus ventilov ci ako sa tomu hovori, jasne ze tesnenie, sroby, atd atd, zelene cidlo vymenene, sviecky nove pred rokom, mozno po vymene by sa to zlepsilo, mam nove foltre, rozvody, asi vsetko :/ ...

Btw nemate skusenosti s takym pripravkom do benzinu, myslim ze to je TEC 2000 v obchode mi tusim ponukal zelenu ? Ale 20eury :/ ...

Pomohlo by to niecomu ? napr na streky ? Diky

Odesláno

Jak to tady tak ctu, zacinam si myslet, ze je to u techto modelu snad normalni?? :o Ja mam naprosto stejnej problem, peru se s nim skoro rok, postupne uz sem vymenil snad co se da a stale nic. Nedavno mi jeden typek rikal, ze mam vyhodit prvni dil vyfuku (s tim katalizatorem) a ho snad i poslechnu ci co :myslim

Odesláno

Ja mam BOSCHku praveze cize neviem, a ked mi klakla baterka tak som ju mal odpojenu viac ako 42h ... takze ona by sa mala vynulovat a spravit nove data z jazdy, ale neviem ci je to pravda, cital som to tu

To Azy: neboj katom to nebude, ja som kat vyhodil kedze sa mi rozsypal a na novy nebolo a navaril som tam rezonator :/ ...

Asi to nema cenu riesit u takeho auta, ale stve ma to

Btw henten Power Boost Valve sa kde montuje ? :/ ... Niekde pri cerpadlo ci kde ?Kto vie ako to funguje v reale

Odesláno

kde sa to montuje neviem, ale malo by to zvysovat tlak paliva v sustave a tym eliminovat tieto symptomy. Kedze ECU zrejme nesposobuje tieto problemy, je mozne prave vysvetlenie, ze za tym stoji slabsi regulator paliva. Precital som X anglickych diskusii, tento problem maju vsade ale nikde nie je rozumne vysvetlenie jeho riesenia.

[upravil dne 15/12/2011 10:40 od linomaniac]

Odesláno

ano, presne to myslim. Inak pozorujem posledny tyzden aj to pomalsie klesanie otacok k nule pri preradovani. Proste to zostane visiet, pripadne klesne len na 1500 a tam drzi kludne aj 10 sekund az potom trepne dole na 1000 (podla stroboskopu na 870) S volnobehom v podstate problem nemam ked je zohriaty, tesne po nastartovani ma samozrejme vyssie otacky, ktore vedia zakolisat plus minus 100, ale to znesiem.

[upravil dne 15/12/2011 11:13 od linomaniac]

Odesláno

.... taky mi ty otáčky klesají pomalu, i když ne tak dlouho ale tak 2 vteřiny určitě.

Při startování vždycky opětovném mám spíš ty otačky nižší a proto mi to zdechne až to chytne (asi na pořetí) a má správné otáčky tak už to běží ale musím to nechat chvilku zahřát.... jinak pokud trochu přidám tak to zase zdechne.

...kluci řídicí jednotku bych z toho asi vynchal za 1. není jednoduché ji vyměnit (musí se smazat software a potom opětovně spárovat z autem) a za 2. projel sem asi 3 servisy peugeot a jen v jenom se s tím setkali a to si ještě moc nebyli jesti jestli s tím měla něco společné.

Odesláno

Tak pánové, kdo vyzkouší ten \"boost ventil\" na který poslal linomaniac odkaz? :D

Jinak bych to teda viděl na ten MAP senzor...

Odesláno

no ja 100 eurokorun na to nevyhodim. ale podla mna to MAP nebude, ako vravim, maju s tym problemy anglicania, francuzi, nemci, proste vsade fpitchi, ale ako by niekto povedal: it´s not a bug, it´s a feature.

a nikto nevie, co s tym, ale ja by som daval na tu podtlakovu regulaciu alebo tlak paliva.

Takze mam skvely plan pre niekoho z vas: zozente si partaka a pumpu na bicykel. Pumpu pripojte do nadrze, pocas jazdy vas partak bude strasne rychlo pumpovat, aby vytvoril v palivovej sustave pretlak. Tak zistime ci je moj nazor spravny. :-)))))))

Odesláno

:D s tym partakom si ma pobavil, takze to linomaniac to vyskusa :D ... Cakame na tvoj feedback.

No jo vyzera to ako som hovoril, skoro neriesitelny problem stareho 15rocneho ale krasneho auticka,je to skoda :/ ... Ani neviem ci sa to fakt niekomu podarilo vyriesit ...

• O 2 týdny později...
Odesláno

caute no po dlsej dobe sledujem ze po prvom studenom starte mi to uz nechcipa a pri pridani plynu uz nevynechava s autom som nerobil nic jedine co som spravil ze som vycistil krokac a zmenil palivo zacal som tam liat dlhodobejsie ukrajinsky benzin takze si myslim ze to bude daco s palivovou sustavou konkretne vstreky chystam sa ich precistit

[Edited on 31/12/11 23:14 by krtek 2]

Odesláno

ahoj kluci tak sem taky vyčistil krokáč a do benzinu leju něco na čištění trysek a už to jde i startuje jak má... přitom sem tu hodně četl že krokáč na to nemá vliv... takže asi má :super

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ahoj pánové mám ten stejný problém, někdo z vás tu psal že to může mít souvislost se spojkou? Popravdě mi to není moc jasné... jakou roli v tom může hrát spojka?

diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...