Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 406 Duplex a Mladší brácha do rodiny

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Jak říká Charlie 1, pokud to máš 225/45/17 tak počítej fakt s tím,že to zleniví a více sežere. Po půl roce ježdění na 225/45/17 jsem přezouval na 205/50/17 a tam je rozdíl oproti zimním 195/65/15 neznatelný. A to mám jiný krouťák, každopádně na těch 225 to parádně sedělo, ale 205/50/17 je ideál, je to tužší, dobře to sedí a na výkonu to nepoznám. K podložkám, 20mm podložek je na předek 406 ideál, zadek by snesl i 25-30mm.

Upraveno uživatelem Satepek
Odesláno

Hlavně ten krouťák udělá pořádný rozdíl, no jsem zvědavý na tvé poznatky po přehození.  Pokud se nepletu 1.8 16V má 160Nm a 2.1TD 250Nm, no bude to zajímavý rozdíl v dynamice.

Odesláno

Kluci jenže on má pneu 205/45/17 takže to nebude až takovej rozdíl oproti kolům co jezdil do ted. jak už jsem psal bez obav ja jsem na 407 nepoznal rozdíl když jsem nazul pro zkoušku r17 :) 

Odesláno (upraveno)

Charlie1 - Jak piše print nemam pneumatiku 225 ale 205, což je nepatrnej rozdíl, je fakt, že motor mi papá olej, ale to neznamená, že je v nějaky hrozny kondici, ač teda jsou v čudu pistní kroužky, ale všechno se da udělat...
A proč bych to sakra neměl ubrzdit? Co pak s tim budu lítat rallye monte carlo ty jo ? :D
Nechci nic říkat, ale tohle je prostě už hrozný, ja si rád vyslechnu co je špatně,  rád si vyslechnu poznámky dalších, ale tohle mi přijde už docela trapný.. :D Chápu,že maš dvě 1.8 a si bůh, co se týče tohohle, ale tak každej si projde svým ne? :)

Satepek- Ty gumy co tam mam jsou akorát, a věřím, že to moc nepoznám, spíš vůbec.. ;) Jinak asi to taky vidím předek na 20mm a zadek 25mm ... :)

Printe - Byl si rychlejší jak já.. :) Ja si taky myslím, že to bude cajk, kolo je stejně velky jako 15 protože ta měla vyšší gumu, jinak je trochu těžší, ale co no... :) Prostě z toho auta udělame topku na srazy a je to. :)

Upraveno uživatelem Feelly
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Já myslím že Charlie 1 má pravdu a chtěl Ti poradit.

Sám jezdím na 17" s tímto motorem ve 406 a musím říct že 1.8 má  průměr předních kotoučů menší než ostatní modely a proto brzdí na těchto kolech asi jako naložená tramvaj. Za druhé ty 260mm kotouče v těch 17" diskách vypadají naprosto směšně.

Ale jak sám říkáš, každý si tím musí projít. Pokud to myslíš se 17" vážně tak doporučuju upgrade na kotouče 283mm. Samozřejmě spolu s brzdičema.

Odesláno

Že je kolo stejně velký neznamená že nemá větší setrvačnost, ono u tý 17"tky je hmota více na obvodu, takže roztočit to a nasledně zastavit vyžaduje mnohem více energie oproti 15", když se k tomu připočte šířka gumy, která taky něco váží, tak je z toho pěknéj kolotoč, a zastav to, těma slabejma brzdama, a nemusiš jezdit monte carlo, stačí blbej chodec na přechodu který ti tam skočí a myslí že to ubrzdíš.

Fyziku jsi ve škole měl ne?

Odesláno

"Prostě z toho auta udělame topku na srazy a je to."

Jde o to abys na ten sraz dojel.

Radek i Midloch radí dobře. Ale na to asi přijdeš až zastavíš díky brzdám o překážku místo před ní.

Ale nic ve zlém, je to Tvoje volba.

Odesláno (upraveno)

Hoši jsme moc chytrý....já sem dokonce bůh....

Nejsem,ale kolik mas najeto se svou 406?

Já se svou moc ne jen asi nějakých 85 000km....

Když mám 15 195/65/15 nebo 16 205/55/16 tak je to znát...

260 mm kotouče jsou fakt docela pruserovy,při intenzivním brzdění rychle vadnou...

Párkrát jsem brzdil očima abych to ubrzdil,když me někdo někde vylitl,zareagovat dal už bych to asi 4 naprcal.....

Ano pokud chceš kola res to komplexně i s brzdama 283mm,oproti alu a pneu je to směsna castka,ale bude to brzdit o 2 levely výš....:-)

Upraveno uživatelem Charlie 1
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak kluci přezul jsem, co se tyče dynamiky tak se mi to zdá tak nějak stejný, nic moc nepocituju .. Možná trochu, ale nepatrně...
Co se týče brzd tak dokud se nejede pila tak to ujde, ostatně ten přechod na 283mm kotouče plánuju a udělam ho co nejdříve, je to pro klid a budu se cítit líp, takže ano, větší brzdy do předu pujdou z hlediska bezpečnosti a i z hlediska designového.. :)
Nebudem se hádat, ostatně vaše rady jsem nebral nějak špatně nebo jako štouraní... Jen jsem měl radost, že mam konečně kola a někdo mi tu radost "musel zkazit" :D

Jinak 406 už na 17" je a je i umytá konečně po jaru.. :)

post-32968-0-56724000-1426963973_thumb.j

post-32968-0-63401500-1426963991_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Jinak nikoho jsem tu nechtěl napadat nebo urážet... V tom smyslu to prostě nebylo, takže se vám co to tak třeba vzali omlouvám..
Abych tu s někým nebyl na ostří nože, chci tu mít klid a pohodu :)

Edit :

Jinak na auto teda pujde ještě nízky decentní origo křidlo které mám od printa z jeho 2.0t... :) Takže shánim nějakého šikovného lakýra...
Pak teda na auto budu dávat větší třmeny s kotoučema :)

A to nejlepší na konec.. sehnal jsem bežovej koženej interier z facelifta vyhřev, elektrika komplet.. takže to tam ještě tenhle rok pujde a pak co mě prostě napadne.. :)

Upraveno uživatelem Feelly
Odesláno

Jen blbej dotaz jak muzes napsat dokud se nejede pila kdyz ti je 17? Chapu ze kazdej kluk ve tvych letech to delal ale aspon to nemel prezentovat jen tak verejne tady na foru. By me zajomalo co bys delal kdybys nekoho sestrelil a nebo dokonce nevo horsiho.....

Guest servisman
Odesláno

Jezdit autem  ani ne plnoletý co jsem pochopil je na pič...................

Odesláno

Počkej do první kontroly, až si toho dopraváci všimnou. Lepší a bezpečnější jak pro tebe, tak i pro ostatní účastníky silničního provozu, je mít na vozidle věci a součástky, které doporučuje výrobce, nebo jsou uvedeny v TP !

Pokud budeš účastníkem DN, tak teprve poznáš, jak se na tobě ,,z gustne" pojišťovna a SDN.

I jízdní vlastnosti jsou na originálu lepší.

Odesláno

Kluci, nejezdím autem po veřejných komunikacích sedám za to jen u chalupy kde nic nejezdí a to ještě tak na 5 minut na lehkou klidnou projiždku.. Nikdy nejezdim po městě a nejezdil bych bez řidičaku... :) To mi za to fakt nestojí... S autem jezdí táta... 

Jinak kola budou zapsaný v TP takže si na mě nikdo nesmlsne.. A navíc jizdní vlastnostni jsou lepší u originalu? Nevim, na těch 17" to drží tedy mnohem lépe... A vzhledem k tomu, že k tomu pak přizpusobim i brzdy tak nebude problém... :) Jinak dopraváci si určitě nevšimnou toho, že tam ty kola nemají bejt, za prvé jsou origo a policajti určitě neznají všechny auta a jaké kola na tom musí nebo mají být.. a když.. tak budou zapsany ve velkém TP tím padem mi nikdo nic říct nemuže... :) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...