Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Halo, halo,

muzete mi doporucit nejaky servis v Usti nad Orlici (pokud mozno primo tam), kde by se mi podivali na elektriku v P406 novy model?

Vcera cestou z Brna mi tam umrelo auto a sviti kontrolka imobilizeru. Vsechno funguje, jak ma (sviti, blika, troubi, starter se toci) a problem bude jen v tom imobilizeru. Zkousel jsem i druhy klicek a nic :( Ani odopojeni baterie nepomohlo.

A tak mam auti v UO a jsem v pr...

Odesláno

To si tady hezky pisu, chtelo by to presunout se do Pokecu :D:D

Diagnostika nic neukazala, auto pry mam v perfektnim stavu. Nasli nejakou prasklou pojistku v motorovym prostoru, ktera po vymene zase hned praskala. Tak auto vysusili a od te doby do bylo v poradku.

Tim oprava zdanlive skoncila. Nechal jsem se dovezt tech 70km pro auto, nastartoval, ujel tak tri kilometry a stejny problem. Praskla pojistka, rozsvitila se kontrolka imobilizeru a ende.

Pokracovani pribehu v pondeli. Uz jsem tak nas...y, ze si snad pujdu koupit nejakou felicii, stejne porebujeme druhe auto.

Odesláno

Můžeš upřesnit tu kontrolku imobilizeru. Podle obrázku máš 406 D9 nový model. Tam už klávesnice není. Myslíš imobilizerem symbol žlutého klíče ? Nebo symbol motoru .Tak trochu mi to něco připomíná.

Odesláno

Klávesnici opravdu nemám, imobilizér je v klíčku. Kontrolka svítí na palubce vlevo dole - je to symbol klíčku, zasunutý do čtverce. Barvu bohužel přesně nevím, ale žlutá (oranžová) by to mohla být).

To, že by si auto nerozumnělo s klíčkem vylučuji, protože po výměně pojistky vždy nastartuje a pár sekund funguje (než zase pojistka praskne).

Za každou radu jsem vděčen, dík...

Odesláno

V pondělí jsem tam zase volal - prý objevili nějaké špatné relé (to neukáže diagnostika? - zvláštní) a museli ho objednat. Auto má být ve čtvrtek.

Dnes mi volali, že relé stále není, další termín v pondělí. Kdybych to věděl, vzal jsem si náhradní vůz :mad:

Odesláno

Jenže já nenastartuju :( (teda nastartuju, když vyměním pojistku, která se stejně po pár vteřinách zase přeruší a motor zase umře).

Pokračování příběhu bude asi v pondělí (pokud se nestane zázrak a relé nepřiletí z Francie dřív)...

Odesláno

Vzpomínám si,že jsme něco podbného řešili na pár kusech 406. Myslím, že na to byla i nějaká akce od Peugeota. Došlo k přepálení pojistky v motorovém prostoru, následnému zhasnutí motoru. Za jízdy docela sranda. Bylo to od ventilátoru chlazení motoru, nebo od el. relé-konektoru, které jsou pod víkem na sahaře. Už si to přesně nepamatuji.Zkus je at ti podle VINu zkusí jestli nění akce i na tvé auto.

Odesláno
Napsán autorem Milhaus65

Vzpomínám si,že jsme něco podbného řešili na pár kusech 406. Myslím, že na to byla i nějaká akce od Peugeota. Došlo k přepálení pojistky v motorovém prostoru, následnému zhasnutí motoru. Za jízdy docela sranda. Bylo to od ventilátoru chlazení motoru, nebo od el. relé-konektoru, které jsou pod víkem na sahaře. Už si to přesně nepamatuji.Zkus je at ti podle VINu zkusí jestli nění akce i na tvé auto.

Dík, opravdu by to mohlo být ono. Dnes už v servisu nejsou, zítra tam zavolám. Co znamená ta akce Peugeotu? Že mám nárok na opravu zdarma?

Odesláno

Peugeot na to má soft. přes web, kde se dají zkusit jak auta koupena v CZ tak jinde. Pokud by jim při zadání Tvého VIN vyskočila akce , je to zdarma, i když je auto po záruce. Ale to co jsem napsal o řešení závady je jen moje doměnka, problem může být jinde.

Odesláno

Tak už hodinu sedím na NETu a hledám, kam bych napsal ten VIN. Bohužel pořád nic. Můžeš mi, prosím, napsat odkaz, kde to je? Nebo se podívat na VIN: VF38ELFYE80867430.

Dík :papa

Odesláno
Napsán autorem Peta

Tak už hodinu sedím na NETu a hledám, kam bych napsal ten VIN. Bohužel pořád nic. Můžeš mi, prosím, napsat odkaz, kde to je? Nebo se podívat na VIN: VF38ELFYE80867430.

Dík :papa

Spis budes muset zavolat nebo zajit k autorizovanymu servisu peugeot a rict aby se podivali do svyho pocitace, na netu jsem na dekodovani VIN u 406 nenasl zadnou utilitu :papa

Odesláno

Konečně jsem se dovolal do Peugeotu ČR (mimochodem - tel.: 244118800 není na www.peugeot.cz uveden) a pan Šimek o žádné takové akci nevěděl. Nicméně nechal si nadiktovat VIN, chvíli bušil do počítače, bohužel bez výsledku.

Odesláno

Tak po týdnu mám auto, konečně!!!

Nakonec to bylo relé palivového čerpadla 19203N.

Ale nechápu, proč svítila kontrolka imobilizéru a proč špatné relé neukázala diagnostika.

:papa:papa

Odesláno
Napsán autorem Peta

Tak po týdnu mám auto, konečně!!!

Nakonec to bylo relé palivového čerpadla 19203N.

Ale nechápu, proč svítila kontrolka imobilizéru a proč špatné relé neukázala diagnostika.

:papa:papa

Ze by to rele prave ovladal imobilizer a proto kdyz bylo spatne tak hlasil chybu?

Diagnostika asi nebude vsespasitelna, myslim ze nemuze hlidat kazde rele a kazdou pojistku na aute :D

Hlavni je ze ti auti zase jezdi ;)

[Editován dne 25/2/05 Ferry]

Odesláno

2Ferry: Vidíš, to mě nenapadlo :D Asi to tak nějak bude.

2komisar: auto jsem měl v autorizovaným servisu (těžko se telefonicky hledá nějaký odborník na elektriku v místě, kde nikoho neznáš a je 70km daleko) a za relé jsem platil okolo 1300,-- vč. DPH. Jinak relé má dvě vinutí, spoustu různých kontaktů a vypadá docela precizně udělaný. Ta cena se mi zdá odpovídající, s přihlédnutím k tomu, že je dodané Peugeotem.

K servisu ve Vysokém Mýtě (AUTOART P.P.): Jednání s nimi bylo vždy v pohodě, stačilo tam z Náchoda zavolat, že auto je v Ústí nad Orlicí a kdo tam má od něj klíčky. Sami zařídili odtah do servisu a ještě ten den na něm pracovali. Nevím, kolik mají práce, ale já jsem zvyklý se do servisu předem objednávat a tak taková pružnost mě mile překvapila. Jak dopadl první pokus o opravu jsem už popisoval a vzhledem k tomu, že relé ještě občas zafungovalo, tak jsem jim to i odpustil. O stavu mě průběžně telefonicky informovali a občas jsem jim zavolal já - nikdy nebyli nervózní, vždy vstřícní. Včera bylo pro mě příjemné překvapení, že jsem zaplatil pouze použité díly a NIC za práci!

Konec dobrý, vše dobré :D:D:D

Odesláno
Napsán autorem Peta

2Ferry: Vidíš, to mě nenapadlo :D Asi to tak nějak bude.

2komisar: auto jsem měl v autorizovaným servisu (těžko se telefonicky hledá nějaký odborník na elektriku v místě, kde nikoho neznáš a je 70km daleko) a za relé jsem platil okolo 1300,-- vč. DPH. Jinak relé má dvě vinutí, spoustu různých kontaktů a vypadá docela precizně udělaný. Ta cena se mi zdá odpovídající, s přihlédnutím k tomu, že je dodané Peugeotem.

K servisu ve Vysokém Mýtě (AUTOART P.P.): Jednání s nimi bylo vždy v pohodě, stačilo tam z Náchoda zavolat, že auto je v Ústí nad Orlicí a kdo tam má od něj klíčky. Sami zařídili odtah do servisu a ještě ten den na něm pracovali. Nevím, kolik mají práce, ale já jsem zvyklý se do servisu předem objednávat a tak taková pružnost mě mile překvapila. Jak dopadl první pokus o opravu jsem už popisoval a vzhledem k tomu, že relé ještě občas zafungovalo, tak jsem jim to i odpustil. O stavu mě průběžně telefonicky informovali a občas jsem jim zavolal já - nikdy nebyli nervózní, vždy vstřícní. Včera bylo pro mě příjemné překvapení, že jsem zaplatil pouze použité díly a NIC za práci!

Konec dobrý, vše dobré :D:D:D

Tak to je opravdu hezký konec. No děkuji za hodnocení servisu (mohl by se mi hodit)...

A? nám to jezdí!:D

• O 4 týdny později...
Odesláno

Opět otevírám vlákno :mad:

V pátek se mi přihodila stejná věc - v Náchodě mi za jízdy auto umřelo a chovalo se stejně, jako tenkrát v Ústí nad Orlicí. A to jsem měl jet na víkend do Olomouce a Brna!

Jak dopadnu napíšu, ale už teď se chci podělit o další zkušenost se servisem ve Vysokém Mýtě. Než jsem odjel do Olomouce (půjčil jsem si Opel Omega od známého), psal jsem do servisu mail, kde jsem vylíčil svůj příběh a naznačil, že hodlám opravu reklamovat. V neděli ráno mi volal majitel servisu, že pochopitelně mi auto v rámci reklamace opraví a po dobu opravy mi zdarma půjčí náhradní vůz. Jediný problém je, jak dostat auto těch 80km z Náchoda do Vysokého Mýta, ale že si v pondělí ještě zavoláme. V pondělí ráno opravdu volal s tím, že jeho kolegové jedou do Hradce Králové a že si vezmou Boxera s vlekem a pro auto do Náchoda zajedou. Opravdu se tak stalo a já jen čekám na informaci, kdy bude auto zase pojízdné.

Upřímně musím napsat, že s takovou vstřícností jsem se ještě asi nesetkal. To, že auto je zase mrtvé mě štve, ale rozhodně nejsem naštvaný na servis. Chápu, že se taková věc může přihodit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...