Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim pani pezotaci,

asi pred mesiacom sme si do rodiny kupili dalsieho peugeota, tentokrat to je 605-ka. Je to super auto ale nejak s nim nie je vsetko v poriadku :( Cize veci sa maju tak, ze po nastaveni teploty na digitalnej klime sa nic nedeje, Nezalezi na tom ci dame 15 stupnov alebo 30 stupnov vetraky sa vobec nezapnu a nezacne fukat teply a ani studeny vzduch... Ale uz dva krat sa stalo, ze nam to pocas jazdy zacalo fukat teply vzduch co sme aj zabudli, ze tam mame nastavenu najvyssiu teplotu. Ale odvtedy sa to uz ani raz nezaplo. Aky tam moze byt podal Vas problem?? Dufam, ze to nebude nic vazne lebo predchadzajuci majitel tvrdil, ze mu to fungovalo bez problemov.

No a dalsi problem je taky, ze pri dlhsom stati na volnobehu nam vzdy vytecie chladiaca kvapalina zrejme kvoli prehriatiu motora. Motorizacia je 2,5 td. Ďakujem za Vase postrehy :)

Odesláno

Na to som používal buchnutie pasťou zľava do panelu... Asi studené spoje alebo závada konektorov.

A v ručnom režime ventilátor ide?

Možu byť aj opotrebované uhlíky vo ventilátore.

Odesláno

Vytečenie kvapaliny: asi nespína ventilátor pred chladičom (sahara). Može byť zlé čidlo, motorček, a možno relé.

Napíš rok výroby, alebo najlepšie VIN.

[upravil dne 7.6.2011 22:17 P607Olda]

Odesláno

okruh klimy bude nejspis prazdy, bez chladiva, proto nechladi (mozny unik je kdekoliv v systemu, at uz shnily chladic klima, trubky klima, spatna tesneni ve spojich, u kompresoru atd.).

to prehrivani, bud teda nefunkcni ventilatory, ale to by se mela vcas rozsvitit kontrolka STOP a kontrolka vysoke teploty, ale taky to muze byt praskla hlava, u motoru 2.5TD praskaly. Jak dobre jste to auto pred koupi prohlizeli? videl to nejakej mechanik nebo jste to kupovali na vlastni pest?

co je to vubec za rocnik vyroby a kolik je u toho udavano, ze to ma nahrouceno km?

Odesláno

tak teda vyskusam to buchanie do toho panelu a uvidime... co sa mysli pod rucnym rezimom?? ale kebyze to je chladivom tak by aspon fukalo teply vzduch, ked sa nastavi vysoka teplota, ci nie??

ta kvapalina bude zrejme tym ventilatorom, uz mi to vravelo viac ludi... Rok vyroby je 1998 a VIN poviem az zajtra lebo auto momentalne nie je u mna doma. km to ma 245 000 a nejake drobne k tomu. Pravdupovediac kupovalo sa to len tak na dobre slovo predavajuceho, ja som pri kupe nebol ale kebyze tam som tak urcite by to islo najskor na prehliadku do servisu a az potom k nam domov...

[upravil dne 7/6/11 21:34 marman27]

Odesláno

vyzkousej, jestli se netlakujou hadice k chladici, nesmi by vyrazne tvrde, neni na vicku oleje nejaka bila emulze, pripadne neplave pod vickem nadrzky chladici kapaliny mastny oko?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

po dlhsej dobe som sa znovu dostal k autu a na moje sklamanie s tym este nikto nic nespravil tak som si povedal, ze sa do toho pustim ja... no cize co sa tyka tej klimatizacie tak ta sa spusti len ked sa nastavi 15°C a ventilator na plne otacky a samozrejme, ze este musim aj do panelu pobuchat aby sa to vobec zaplo. cize chcem sa spytat preco len pri tych max otackach a tych konkretnych stupnoch sa to zapne?

tak ta vyvierajuca voda. zistil som, ze nespina ventilator na chladici a voda vytecie vzdy pri 95°C. Vyzera to asi na spatne cidlo popripade termostat. Da sa zistit, ktore z tych dvoch je spatne? A este sa chcem spytat kolko ventilatorov ma byt na chladici? Mame tam len jeden a je tam miesto aj na druhy co som si vsimol, Jedna sa o motor 2,5 td.

A nakoniec, dnes som pozeral poistky ci nie su spatne a zrejme som vybral aj poistkui na radio a to mi zacalo vypisovat Code In, lenze pri zadavani kodu som sa pomylil a ked som ho chcel zadat druhykrat tak radio uz na nic nereaguje a na displeji svietia len ciarky. Skusal som tu poistku znova vybrat ale stale len ciarky svietia.

Prepacte za vycerpavajuci prispevok ale ja som v autach novacik co sa tyka oprav a rad by som sa k niecomu priucil :)

Odesláno

Ak reaguje na pobuchanie, tak je to vadný kontakt - pokial viem, ročníky okolo 91 boli zlé konektory. Vymontuj riadiacu jednotku (ten ovládač s tlačítkami a displejom) a prestriekaj konektory, prípadne pozri, či nie je studený spoj.

Motory 2,5 TD sú náchylné na praskanie hlavy, ale nemalujme čerta na stenu. Termostat je asi dobrý, skontroluješ to tak, že naštartuješ studený motor a chladič musí byť najprv sutdený, potom sa motor ohrieva, ale chladič je stále studený (obe hrubé hadice) a až okolo 75 stupňov sa jedna hadica pomerne rýchlo ohreje. Ventilátor by mal zopnúť okolo 90 st.C, skontroluješ to tak, že odpojíš čidlo a skratuješ jeho konektor (rozbehne sa pri spojení alebo pri rozpojení, neviem presne).

Nenapísal si kadiaľ vytečie tá voda. Lebo pri 95 by ešte nemala variť a tlakovať.

Kód rádia - ako sa pamatám, rádio nechaj zapnuté asi 30 minút a možeš znova zadať kód.

[upravil dne 9.7.2011 21:10 P607Olda]

Odesláno

je to rocnik 98, ale preco nato pobuchanie reaguje len ked je nastavenych tych 15°C stupnov a max otacky? Ok zajtra skusim ten termostat a to cidlo len dufam, teda, ze hlava nie je prasknuta... Mozno blba otazka ale, kde to cidlo najdem?

Vodu vytlaci cez viecko nadrzky a ta potom steka dole pod auto. A kolko tam ma teda byt tych ventilatorov?? LEbo je tam miesto este aj na druhy...

Odesláno

Viac odpovedať neviem. Ešte teda:

U niektorých 605 a XM to bolo riešené tak, že normálne je ventilátor poháňaný cez regulátor, ale v max. polohe ho prekročí kontakt relé.

Čidlo by malo byť na termostate, ale neviem to presne, pretože ktorýsi motor (hádam 2,5 TD?) mal termostat na pravej strane motora pod krytom.

Odesláno

Termostat je schovanej na hadici co se vrací z chladiče a je na jakoby zepředu na bloku motoru, schovanej za hadicema. Ventilátory by tam měli bejt dva, už tak to má problém z chlazenim. Pojistky pro ventilátory jsou v předu nad chladičem v malý černý skřínce. Jestli fungeje to zjistíš tak že zapneš klíček a odpojíš čidlo co je na hlavě( jsou tam tři mám za to že je to hnědý) chvilku počkáš a ventilátory by se měli rozjet naplno. Jinak teplota pro sepnutí prvního stupně ventilátorů je někde okolo 100 - 105 st. Co se týká tý klimatizace, viděl bych to studenej spoj někde v ovládání a ten větrák, že běží naplno, tak to budou asi ty dva tranzistory v jeho ovládání, přímo u moturku.

Odesláno

no super, cize musim zohnat este jeden ventilator, Neviete, kde by sa to dalo zohnat lebo na okolitych vrakoviskach nic nemaju alebo popripade nema niekto na predaj?

Teda to cidlo ak sa spravne rozumieme je pod krytom motora a ma hnedu farbu?

P.S: Pasuje ventilator chladica z peugeotu 405 na peugeot 605?

Odesláno

Jo čidlo je nahoře na motoru, tam kde je nasazena ta velká hadice co vede vodu do chladiče( celkem tam jsou tři čidla) a ten větrák ze 405 tam pasuje , mám je tam taky a korát chtěj upravit koncovky na drátech.

Odesláno

Ja mám klímu digitálnu ale kompresor je bez hadíc . Nemalo by to aspon fúkať taký vzduch ako bez klími ? Mám ročník 93 . Bude to tieš len kontak ? mne to nefúka vôbec . Ani na plno proste nič :grr

Odesláno

ok dakujem, len este pred tym ako pojdem to cidlo skontrolovat sa chcem spytat ci to, ze sa nezapina ten ventilator nemoze byt zapricinene tym, ze tam je len jeden? zatial dokym nezozeniem druhy...

P.S: cidlo odpojene a ventilator sa rozbehol na plne otacky. Uz len teda zohnat nove a hadam to uz pojde. Nejake typy, kde by som ho vedel zohnat? Zatial som nasiel len jednu stranku, ktora ho ponuka. A ake su vlastne rozdiely medzi tymi cidlami, ked su tam az tri? Ci kazde sluzi na nieco ine?

je toto to co potrebujem? http://www.aci.cz/sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=90795 len skoda, ze sa to neda objednat na priamo...

[upravil dne 15/7/11 21:50 marman27]

[upravil dne 15/7/11 21:52 marman27]

Odesláno

Na termostate som mal aj ja 3 piny, na starom aute, je to dvojstupnova regulacia, cize , 1 je zem, 2 je rýchlost 1 a 3 je rychlost 2.

Ovladanie ventilatora kurenia je na motorceku pred spolujazdcom. musis rozobrat, a pod ventilatorom je hlinikovy blok a na nom 2 vykonove tranzistory. Tie som vymenil a ventilator isiel podla nastavenych stupnov. inac nereagoval na ziadnu rychlost.

Odesláno

tak hnede cidlo na hlave vymenene za nove ale vodu stale vytlaca von a ventilator sa nezapne... este nejake napady, kde by mohol byt problem? alebo to odviest rovno na srotovisko co by som velmi nerad, kedze je to super zvezenie az na tie problemy s nim :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...