Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

Chci se vás zeptat jestli někdo z vás má doma mobilní klimatizaci?Protože si chcem nějakou koupit a za prvé nevíme jakou-hlavně aby fungovala a měla snesitelnou spotřebu.Dále jsem slyšel že klimatizace mají nějakou trubku na odvod teplého vzduchu:myslim což je docela divný a hlavně dost nepraktický a hlavně nevím kam bych tu trubku vyvedl:myslim

Nedělaji se nahodou klimatizace(mobilní)Bez té trubky???

Děkuji všem předem za odpovědi.

[upravil dne 7.6.2011 17:50 Zdenda-406]

Odesláno

Kupili sme ju v praci do jedneho kanclu, funguje skvelo, ale ma trubku ktora ide von z budovy + ma vyvod zkondenzovanej vody, neviem ci su aj typy ktore toto nepotrebuju :roll

Odesláno

Mobilní bez trubky asi těžko, vždycky když na jedné straně chladí, na druhé straně hřeje a sama se musí chladit. U těch mobilních krabic je to řešeno tou rourou s odvodem horkého vzduchu, u pevných vnější jednotkou.

Odesláno

oddie-to je všechno hezký,ale tu trubku bych jako měl dá z okna?To je trošku divné nemyslíš?Když jí dám do okna tak zas nezavřu střešní okno a ani klasické okno a to ještě bych musel sundat sitky proti hmyzu,což se mě docela kvuli komarum nechce.

Rád bych věděl jestli někdo z peugeot clubu ji ma doma aj jak to řešil hlavně v podkroví kde jsou střešní okna.

Odesláno

Oddie-Ješte jedna otázka na tebe.Jak je to teplo co fouká teplé?No jde mě o to co by se stalo kdybych tu trubku tam nedal a teplo mě foukalo do místnosti,myslíž že by se místnost stačila ochlazovat nebo obráceně oteplovat???

Odesláno

Mohl by to byt aj do druhej miestnosti, ale zalezi to samozrejme na tom co je to za miestnost (napr. nejaky velky sklad ci hala), inak my sme spravili normalne prieraz cez stenu a vyvedene je to tadial (tiez samozrejme zalezi na tvare miesta )

Odesláno

No samozřejmě by se oteplovala, o spotřebu té jednotky... Holt když chceš mít klimu, tohle si musíš nějak vyřešit, jinak smůla. nechceš mít velkou rouru ven, pořiď si pevnou s vnitřní a vnější jednotkou zvlášť, ale stejně budeš muset táhnout ven hadice.

Odesláno
No samozřejmě by se oteplovala, o spotřebu té jednotky... Holt když chceš mít klimu, tohle si musíš nějak vyřešit, jinak smůla. nechceš mít velkou rouru ven, pořiď si pevnou s vnitřní a vnější jednotkou zvlášť, ale stejně budeš muset táhnout ven hadice.

No a nakolik vyjde venkovní klimatizace???Vrnku by mě ty trubky nevadily portože by to schovala fasáda:superJenže nevím nakolik to vyjde,jde mě jenom o dvě místnosti.

Odesláno

Ta mobilní je dost nepraktická. A teplo co zní jde je opravdu velké teplo, takže pouštět to znovu do místnosti není dobrý nápad. Budeš muset našetřit a koupit venkovní.

Odesláno

mobilni neni tak spatna lidi tu trubku cpou treba do diry po wafkach nebo jak byvaji v panelaku spisky tak do jeji diry, nobo do komina. Problem je ze je hlucna protoze ma obe jednotky vevnitr. Lepsi je koupit venkovni dneska cena kolem 12 tacu

Odesláno

No ak si sikovny tak montaz spravis sam a inak samozrejme zalezi od vzdialenosti a m3 miestnosti, aby bola klima schopna ti ju vychladit:papa

Odesláno

Ja nevim co tolik stresujes :D Nejjednoduchsi je, kdyz das vonkajsi jednotku aj vnutornu na jednu stenu, idealne oproti seba ...

Vonku ani v nutri nemusis dieri po trubkach maskovat, nakolko ich budu zakrivat jednotky, a trubek spotrebujes par desitek centimetru... Pak jen aby si tam mnel elektriku ...

Vbehni do prvy firmy, co se zaoberaji prodejem a montazi klimatizaci, a vsechno ti vysvetlia a nacenia :)

Odesláno

Mobilní klima je totální kravina. Místnost chladí dlouho a je celkem hlučná (samozřejmě záleží na typu, ale žádná není převratná).

Klasickou klimu (venkovní a vnitřní jednotka) si sám nenamontuješ ani náhodou. Krom naplnění, a elektriky budeš muset řešit odtok kondenzátu samospádem nebo použít čerpadlo. Venkovní jednotku pověsit taky není nic snadného, ale jde to.

Výhodné sety z hypermarketu raději vynechej.

Jak velký prostor potřebuješ vychladit? Panelák nebo rd?

Odesláno

my jsme meli na firme klimu za 40 tacu byla skvela chladila super vydrzela bohuzel 2,5 roku odesel tam kompresor oprava asi 16 tacu sef se nastval zajel do hornbachu koupil za 6500 cosi. Odnekud dones trubky vsechno jsme namontovali sami dalsi den prisel koren vyvakuoval pustili jsme napln ktera uz tam byla natlacena. chladi uz druhe leto sice to neni idealni ale ten velkej prostor to nejak uchladi. myslim ze do klasicke mistnosti uplne bez problemu.

Odesláno

mobilní klima jsou vyhozené peníze, do bytu jedině s venk. jednotkou--cena se odvíjí od značky klimy a velikostí chlazeného prostoru, jak píšou přede mnou--zajdi do klimafirmy a zjistíš vše

Odesláno
Qcko-a ty jsi si ji taky dělal sám?Že říkáš že to jde svepomocí když je člověk šikovnej?A vubec co je k tomu potřeba???Klasicke měděné trubky s izolací???

Ano, montovali sme ju, ako napisal aj Lubk0, firma ti to s radostou naceni aj s materialom, vypocitaju podla objemu miestnosti aku jednotku tam treba a co sa tyka montaze, tak treba dotiahnut elektriku (nic tazke), namontoval vonkajsiu jednotku na barak, vnutornu niekam rozumne do miestnosti a potom zavolat firmu uz len na namontovanie trubiek a konecne zapnutie, hotovo, urcite sa to oplati viac ako ta mobilna, pevne klimy sme montovali 4 a mobilnu iba jednu kvoli nevhodnemu miestu a malej miestnosti :)

Odesláno

Za mě mobilní klimu ne.Taky jsem o ní dost dlouho uvažoval,až jsem si ji nakonec objednal.Minulé pondělí přišla,tak jsem ji hned zprovoznil,jela asi 2 hodiny a pak jsem začal řešit vrácení.Důvod je hlavně hodně velká hlučnost.Ono na papíře vypadá těch 48 dB,jako že je to v pohodě,ovšem v reálu už je to jiná.Kravál šílený.Takže toto pondělí odešla klima zpátky do obchodu.Jinak existují i samoinstalační split klimatizace s venkovní jednotkou.Je to už naplněné médiem a jsou tam rychlospojky.Kámoš si ji koupil a montáž zvládne každý.Za 2 hodiny můžeš klimovat a není třeba platit ku...sky drahou firmu na montáž.Zatím jsem našel teda jen značku DESA kde je cena kolem 12 000,- a remko které začíná na cca23 000,- .DESA je kopie toho Remka,aspoň vypadá téměř totožně.

http://klimatizace.zde.cz/samoinstalacni-desa-spv-12-eh

http://klimatizace.zde.cz/samoinstalacni-klimatizace-remko

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...